Zasto volite sebe??i sta najvise volite kod sebe?

da li volite sebe bez obzira na to sta ste postigli,vasu snagu volje i sl.ili imate neke standarde po pitanju samoljublja:)??
da li ste nekada mrzeli sebe i kada ste bili najponosniji svojom malenkoscu?

Bilo bi pregrubo reci da mrzim sebe.Zato cu malo ublaziti i reci da jednostavno nisam zadovoljan sobom.Nisam zadovoljan jer se moj zivot nije odvajao ni izbliza onako kako sam planirao.
Mnogo je stvari uticalo na to ali kada se sve sabere jedina osoba koju mogu da krivim sam samo ja.U sustini,ne prodje ni dan da se negde duboko u sebi ne pokajem zbog nekih stvari koje nisam (ili jesam) uradio.Propustene prilike i pogresni potezi su stvari koje su obelezile mojih 29 godina.Sam sam svoj najveci kriticar.

Jedina stvar na koju sam iskreno ponosan je da nikada nikoga nisam prevario ni uvredio.Da sam pomogao svakome i ko je zasluzio i ko nije.I da nikada nikome nisam dao ni trun povoda da me mrzi.

Bilo bi pregrubo reci da mrzim sebe.Zato cu malo ublaziti i reci da jednostavno nisam zadovoljan sobom.Nisam zadovoljan jer se moj zivot nije odvajao ni izbliza onako kako sam planirao.
Mnogo je stvari uticalo na to ali kada se sve sabere jedina osoba koju mogu da krivim sam samo ja.U sustini,ne prodje ni dan da se negde duboko u sebi ne pokajem zbog nekih stvari koje nisam (ili jesam) uradio.Propustene prilike i pogresni potezi su stvari koje su obelezile mojih 29 godina.Sam sam svoj najveci kriticar.

Jedina stvar na koju sam iskreno ponosan je da nikada nikoga nisam prevario ni uvredio.Da sam pomogao svakome i ko je zasluzio i ko nije.I da nikada nikome nisam dao ni trun povoda da me mrzi.
:heart:

Jednom, pre dosta godina,
bio sam iniciran ( zainteresovan za sebe i svet oko sebe više nego što je uobičajeno )
i napravio sam listu prioriteta svoje ličnosti.

Ustvari sam provalio program svog postojanja !

Na prvom mestu te liste
nalazilo se naređenje :

Čuvaj sebe !

Znači ne
čuvaj svoju decu, ili voli bližnje svoje,
ili voli otadžbinu, ili bilo šta
već
čuvaj ( i voli ) sebe !

Rado bih vam izneo kako su dalje išli ti prioriteti,
ali sam zaboravio !

Znam, sad ćete da me ubijete !

Jednom, pre dosta godina,
bio sam iniciran ( zainteresovan za sebe i svet oko sebe više nego što je uobičajeno )
i napravio sam listu prioriteta svoje ličnosti.

Ustvari sam provalio program svog postojanja !

Na prvom mestu te liste
nalazilo se naređenje :

Čuvaj sebe !

Znači ne
čuvaj svoju decu, ili voli bližnje svoje,
ili voli otadžbinu, ili bilo šta
već
čuvaj ( i voli ) sebe !

Rado bih vam izneo kako su dalje išli ti prioriteti,
ali sam zaboravio !

Znam, sad ćete da me ubijete !

sto,ne treba svi isto da razmisljaju...najbitnije je da poznajes sebe,a ne da glumis,bez obzira na to dal si 'good or bad';)

da li volite sebe bez obzira na to sta ste postigli,vasu snagu volje i sl.ili imate neke standarde po pitanju samoljublja:)??
da li ste nekada mrzeli sebe i kada ste bili najponosniji svojom malenkoscu?

ponosna sam sto u roku od 2 min. umem da u prepunoj prodavnici obuce velicine veceg lagera, ugledam te, najbolje i za mene najlepse cipele i kao vuk do bakine kucice u tren sam kraj njih da mi ih niko ne zgrabi i tako, sve dok ih ne doderem ne vidim nigde ni bolje ni lepse, a doderem ih, kad-tad!

moc zapazanja, ako moram da formulisem

:))

Back