Zasto volite Bg?

Zavolela sam Beograd zato sto tamo ni na kraj pameti nikome nije padalo da se podsmeva ako hocu da se uclanim u politicku stranku, ili ako hocu da ides na turisticko putovanje, a u Uzicu ima koliko hoces ljudi koji ce da ti se podsmevaju za takve planove.

prepuna si ideja za voljenje beograda...ipak, i legendarni duško radović je govorio - ako nekoga volite, morate znati zašto, jer će vam kasnije taj razlog sve više nedostajati.
dash3[1].gif

Beograd mnogo volim,i znam da ne bih mogla da zivim u nekom drugom gradu... Najvise volim prolece u BG-u,i leto u njemu,Tasmajdan,Kalis...
Ne volim sto je postao sabirni centar,sto je UVEK ogromna guzva,sto ima sve vise seljaka i ljudi bez ukusa,ne volim sto je uzasno prljav grad,sto ima gomilu bulevara...:| Mislim da je pre 20-tak godina bio mnogo lepsi,jer je bilo vise vedrijih ljudi i slusala se prava muzika...Ipak grad cine ljudi koji u njemu zive...

Ali svaki put kad se odnekud vracam u moj grad,imam onaj jedistven osecaj euforije,srece ,koji je neopisiv...

danas se desilo nešto za mene neuobičajeno..Nešto zbog čega Beograd ne može da se ne voli..

Svi naime znamo da je danas padala kiša koja se odmah pretvarala u led.
E po takvom vremenu, odem ja na pijac da potražim neke sitnice, kad ima šta da vidim:

Jedno dvadesetak ljudi, kleče na kolenima i ližu onu zaleđenu kaldrmu!
O čemu se radi? (pitam ih ja) kad ono. početak godine je, božić i prodavci rešili da časte svoje kupce tako što su isprosipali sav neprodat whiskey pa zajedno sa kupicma ližu li ližu..

"Ajde komšija! Dođi da te napojimo!! " povika njih nekoliko..
A mene ko za inat nešto zeza grlo ovih dana..inače bi, majkemi..
Eto, zato volim Beograd..

Back