Zasto volim odredjenog muskarca?

Па кад је лично питање да ти дам и личан одговор. Јер је леп плав и глуп. Јер су те азурноплаве очи које зраче самозадовољном празнином и уједно неизговореним питањима најлепши призор који сам за 27 година видео. Јер су и те клемпаве слепњене уши најлепше уши на свету, а притом могу ида га зајебавам због тога. Јер бих гутао и гутао сваки трен његовог блентавог безбрижног постојања. Јер је све супротно од мене, а човек се храни оним што нема у себи, само лешинар се храни оноим што већ има. Чему то дуплирање? Јер га је тако лако волети. Није сваког лако волети. Или бар тако изгледа. Јер ми треба као гладноме парче леба, као алкохоличару још само једна флаша, као електрики фризер, као богомољки веће сисе, као чичку психијатар. Јер ме пукне сваки неурон, свака похрањена емоција, жеља и разлог. Мислиш да ја не знам ЗАШТО? Могу да напишем енциклопедију Хиљаду зашто и хиљаду зашто волим Лазара Костадиновића. Јер могу да га замислим и у инвалидским колицима и лица спрженог киселином и да га волуим. И шта тебе боли скротум зашто неко негога воли? Нађи себи некога да волиш и ако ти треба рационализација љубави напиши енциклопедију зашто волиш

Зато што има неке добре особине које нисам пронашла код свих других мушких особа и с' обзиром на његове и моје године, вероватноћа да се те особине нађу у некој другој једној мушкој особи је скоро равна нули.
Пронашла сам те особине и у само једној женској особи (која ми је најбоља другарица), али ме физички не привлаче жене па ми је зато она другарица, а не љубавница.

Onaj ko da konkretan odgovor zasto nekoga voli mislim da bi se trebao zapitati da li zaista voli. Mozda imam od te famozne ljubavi prevelika ocekivanja ili su me zarobile neke knjige i pesme ali... Slutim da je to toliko kompleksan odgovor da se na kraju moze svesti samo na jedno prosto: "Zato!".

Имаш превелика очекивања и заробиле су те књиге и песме. Одговор ,,зато'' се даје у стању заљубљености које је отприлике привид љубави јер је без јасних разлога и зато је брзо пролазна.

Kao sto sam se i nadao zene su ozbiljnije, a pretpostavljam i
zasto, jer ne bi mogle da zive ako ne vole i nadaju se.
Nemam nista protiv da prosirimo temu u kojem god pravcu mislite da treba.
I da, uvek znamo zasto nekoga volimo. :)

Poslednja izmena:
Zato što sam ga u svojim mislima stvorila onakvim kakav treba da bude.
Zato što mogu da mu oprostim postupke koji odudaraju od slike koju sam stvorila.

Hoću da kažem da je moje viđenje tog "određenog" muškarca vremenom postalo toliko subjektivan doživljaj da moj muškarac verovatno i ne zaslužuje da po nečijim kriterijumima bude voljen, ali eto, emocije su ugrađene u to biće i on se ne buni.:)

Back