Zašto vežbanje i pravilna ishrana ponekad nemaju učinka

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne koristim merac pulsa mada sam ga skoro narucio na amazon.
imam neki svoj osecaj dokle smem da idem u ovakvim treninzima, to je onaj momenat kad pocinje da mi se steze grlo i tesko disem :D pa idem i preko toga.
bio sam nesto bolesta i ovaj trening nisam radio mesec dana, kad sam ga prvi put radio, pao sam na 40/30/20. jednostavno slusam svoje telo.
disanje je jako bitno, moras da se trudis da dises iz dijafragme, sve vreme jer nekad ljudi verovao ili ne od napora ne disu kako treba i onda su brzo gotovi
ne koristim merac pulsa mada sam ga skoro narucio na amazon.
imam neki svoj osecaj dokle smem da idem u ovakvim treninzima, to je onaj momenat kad pocinje da mi se steze grlo i tesko disem :D pa idem i preko toga.
bio sam nesto bolesta i ovaj trening nisam radio mesec dana, kad sam ga prvi put radio, pao sam na 40/30/20. jednostavno slusam svoje telo.
disanje je jako bitno, moras da se trudis da dises iz dijafragme, sve vreme jer nekad ljudi verovao ili ne od napora ne disu kako treba i onda su brzo gotovi
Pogresan nacin disanja pri vezbanju dovodi kasnije do srcanih oboljenja. Takodje treba obavezno proveravati puls kao unutrasnji pokazatelj opterecenja a ne oslanjati se na subjektivan osecaj.
Naci puls malo iznad zgloba sake ili sa strane na vratu i merenje pulsa na 10 sek pa puta 6.

Pogresan nacin disanja pri vezbanju dovodi kasnije do srcanih oboljenja. Takodje treba obavezno proveravati puls kao unutrasnji pokazatelj opterecenja a ne oslanjati se na subjektivan osecaj.
Naci puls malo iznad zgloba sake ili sa strane na vratu i merenje pulsa na 10 sek pa puta 6.
ne znam videcemo kad dobijem merac pulsa ali opet moras da znas svoj maksimalni broj otkucaja, pa godine uracunas,... kako ja da racunam kad mi je broj otkucaja ujutru kad se probudim u proseku 60 a imam 46 godina? nije isto onaj koji je rekreativac i ja koji sam godinama bio u treningu.

Kad smo kod boksa sreo sam jutros ispred zgrade pinka trenera boxa iz cdsa, sada je mislim u fight house ako sam dobro razumeo. Kakva cast.

Pitao ga za bus a on pocne na engleskom...

Koliko je mali bg.
na engleskom? cekaj to onaj Spanac?

Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje za sve, tj. da mi daju misljenje o mojoj ishrani pre i posle treninga u teretani.
Naime 2 sata pre treninga jedem hranu bogatu ugljenim hidratima, tacnije sa visokim GI, odmah po zavrsetku treninga popijem whey protein i 15min. - 30min. nakon treninga sejk (mleko, plazma, belance i banana).
U sustini potrebna mi je misicna masa, nemam veliki problem sa mastima osim malo na stomku (193cm 86kg)
Sta mislite o ovome, da li je potrebno nesto da menjam?
Hvala

Back