Zasto Tesla nije dobio Nobelovu nagradu?

А ко прича о њима и какве везе имају они с тим што си лупио да нема православаца који су добили Нобелову награду?
Lupas ti, jer Srbina i Rusa pravoslavaca nema, ti deklerirane komuniste nazivas pravoslavcima OMG

Šta reći o tome da je Obama dobio Nobelovu nagradu za mir, a on je po učinku bio gori od Buša. Za vreme njegovog mandata organizovano je Arapsko proleće i uništene su Libija i Sirija, desio se Majdan i počeo je rat u Donbasu. On je bio sve samo ne mirotvorac, ali piše mu u životopisu da je dobio Nobelovu nagradu za mir.
Kao sto Ukrajina dobija na Evroviziji. To su ocigledno politicke odluke...

Cosic je bio politicki podoban zato se citao u skolama,Pekic je ‚‚malo‚‚isao protiv sistema zato su ga zaobilazili.
Nemam pojma o čemu je Pekić pisao. Ne mogu da komentarišem ono što nisam čitao. Mada ga ovi iz OKO magazina non stop spominju, a oni kad krenu na portalu da ga filozofiraju (emisija je odlična) skeptičan sam u startu prema njemu iskreno govoreći.

Poslednja izmena od moderatora:
Nemam pojma o čemu je Pekić pisao. Ne mogu da komentarišem ono što nisam čitao. Mada ga ovi iz OKO magazina non stop spominju, a oni kad krenu na portalu da ga filozofiraju (emisija je odlična) skeptičan sam u startu prema njemu iskreno govoreći.
ovo da se okaci kao natpis iznad svake srednje dizelaske skole... ;) :cool:

„Ja nemam manje od četiri tuceta sopstvenih pronalazaka sa svojim imenom u tehničkoj literaturi. Ovo su istinske i trajne počasti koje dodeljuje ne nekolicina koja je sklona greškama, već ceo svet koji retko kada greši, i dao bih za bilo koju od njih sve Nobelove nagrade tokom sledećih hiljadu godina”.
Dati nobelovu nagradu koja je finansijska podrska u bilo kojoj oblasti, znacilo bi ponistiti unistavanje Teslinih laboratorija. Onaj ko ih je palio nije budala da mu da pare da napravi neku novu svetsku glupost.
Ja sam dugo bio ubedjen da je Tesla odbio nobelovu nagradu kao neki drugi pametni i moralni ljudi, zato mi je drago sto njegovog imena nema pored ljudi koji su je dobili protivno nameri zbog koje je Nobelova nagrada ustanovljena.

Back