Зашто сви ЕУропејци не помогну Вучићу ?

Poruka
18.690
Ауторска тема -------------------

Зашто Курта Ђилас не помогне Мурти Вучићу, када су идеолошки истомишљеници ? Чему та вештачка подела ?
Ја да сам ЕУропејац, Сорошевац и проНАТОвац, као њихове присталице, ја бих био за Вучића, јер он је сигурнија опција него да срушите Вучића па да се неки родољуби дочепају власти и окрену државу ка Русији односно да се нађу у позицији да уцењују Курту.

И друга ствар, оно што је сигурно, оног тренутка када срушите Вучића, добићете много јачу десничарску опозицију него што је данас, зато што он контролише обе стране, дакле успео је оно што Тадићу није пошло за руком.

Ја разумем да вам је можда неудобно у том аутобусу у коме вас Вучић вози ка ЕУ, седите на даскама као у аутобусу из Ко то тамо пева, али бар идете у правцу у коме желите, само вас нервира возач.
Можда би заиста Курта Ђилас био бољи возач, можда би вам мало средио седишта, али шта ако његов аутобус буде имао много клипова који ће га успоравати или чак скренути са пута ?

И шта ако не поштује демократске вредности ? Зар ЕУ није важнија од демократије ?

Mislim da ta europejska opcija prelazi kod Vučića sve više, odlazi u apstinenciju ili u samu EU se iseljava pa Đilas ima svega 2%.

Poslednji pokušaj europejstva u opoziciji je bio Saša Janković.

Sada će se isticati likovi kao Radule i Nogo a postojaće lažna slika kako Đilas grupiše europejce koji neće Vučića jer Đilas nikada neće ni izaći na izbore da bi se to videlo.

Poslednja izmena:
Ja се не нервирам, само вас посматрам шта радите.

Свако ко мрзи нас родољубе, требало би да подигне споменик Вучићу, јер нико није уништио родољубе као он.
Сада у парламенту имате оно што сте сањали деценијама, свих 250 посланика заступа једну идеологију, ЕУ+НАТО.

Ово више нема везе са демократијом.

Превазиђено је то питање

Ово више нема везе ни са здравим разумом.
А када сте имали демократију, док је Тадић био на власти ?
Је л има демократије у ЕУ ? Које су то народе питали да ли желе у НАТО или ЕУ или да ли желе да предају суверенитет тој вештачкој творевини ?

Свако ко мрзи нас родољубе, требало би да подигне споменик Вучићу, јер нико није уништио родољубе као он.
To se vi samo hvolirate, a u stvari Cvetate iznutra kad Vučić upiše školu malog fudbala sa 75 godina života.

Mislim da ta europejska opcija prelazi kod Vučića sve više, odlazi u apstinenciju ili u samu EU se iseljava pa Đilas ima svega 2%.
postojaće lažna slika kako Đilas grupiše europejce koji neće Vučića jer Đilas nikada neće ni izaći na izbore da bi se to videlo.
Са овим се слажем. Мада није у реду генерализовати људе који одлазе у ЕУ, они одлазе због посла ... а то чак много више раде медији.

Иначе није наша дијаспора ни мало налик на ЕУропејце у Србији, да није тако не би аустријски фашиста Штрахе добијао толику подршку српске заједнице у Аустрији.
Када би сви наши гастоси били искључиво ЕУропејци, онда би сви гласали са њихове социјал-демократе, али заправо они тамо налазе аустријске Шешеље и радикале који им сервирају још гору исламофобију, него што овде постоји.

To se vi samo hvolirate, a u stvari Cvetate iznutra kad Vučić upiše školu malog fudbala sa 75 godina života.
Је%еш ту вашу идеологију, ако је један Вучић може да вам се наметне као лидер.

Ево пробајте ви рецимо са Чедом, да га наговорите да пређе у наш десни сектор, па да проба да освоји наше гласачко тело. Па не би могао ни да скупи 100 потписа.
А Вучић вас је понизио, украо идеологију, украо гласаче и ви немате бољег, а мрзите га.
:D

Са овим се слажем. Мада није у реду генерализовати људе који одлазе у ЕУ, они одлазе због посла ... а то чак много више раде медији.

Иначе није наша дијаспора ни мало налик на ЕУропејце у Србији, да није тако не би аустријски фашиста Штрахе добијао толику подршку српске заједнице у Аустрији.
Када би сви наши гастоси били искључиво ЕУропејци, онда би сви гласали са њихове социјал-демократе, али заправо они тамо налазе аустријске Шешеље и радикале који им сервирају још гору исламофобију, него што овде постоји.

Је%еш ту вашу идеологију, ако је један Вучић може да вам се наметне као лидер.

Ево пробајте ви рецимо са Чедом, да га наговорите да пређе у наш десни сектор, па да проба да освоји наше гласачко тело. Па не би могао ни да скупи 100 потписа.
А Вучић вас је понизио, украо идеологију, украо гласаче и ви немате бољег, а мрзите га.
:D
Pa zato će europejci uvek vladati jer oni prihvataju konvertovane nacionaliste. Recimo nacionalisti su mnogo izbirljivi, ne prihvataju lako neke konvertovane ali prihvatili su onog Ćirjakovića koji je nekada bio drugosrbijanac ako se ne varam. Svakako veća su preletanja iz nacionalnog u europejstvo nego obrnuto.

Зашто Курта Ђилас не помогне Мурти Вучићу, када су идеолошки истомишљеници ? Чему та вештачка подела ?
Ја да сам ЕУропејац, Сорошевац и проНАТОвац, као њихове присталице, ја бих био за Вучића, јер он је сигурнија опција него да срушите Вучића па да се неки родољуби дочепају власти и окрену државу ка Русији односно да се нађу у позицији да уцењују Курту.

И друга ствар, оно што је сигурно, оног тренутка када срушите Вучића, добићете много јачу десничарску опозицију него што је данас, зато што он контролише обе стране, дакле успео је оно што Тадићу није пошло за руком.

Ја разумем да вам је можда неудобно у том аутобусу у коме вас Вучић вози ка ЕУ, седите на даскама као у аутобусу из Ко то тамо пева, али бар идете у правцу у коме желите, само вас нервира возач.
Можда би заиста Курта Ђилас био бољи возач, можда би вам мало средио седишта, али шта ако његов аутобус буде имао много клипова који ће га успоравати или чак скренути са пута ?

И шта ако не поштује демократске вредности ? Зар ЕУ није важнија од демократије ?
Svasta si u uvodnom nadrobio, ali Vucicevi potezi, van su nasih shvacanja.
Vucic je nadahnut Duhom Svetim.

"Jer misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti," riječ je Jahvina.
Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli."
Izaija 55,9

Zasto ne citas Sveto pismo?
Zbog cega ne vidis da je Aleksandar Vucic Mesija?

Poslednja izmena:
Vučića uopšte ne zanima ulazak u EU, to je zabluda mnogih. Tamo ne bi mogao da vlada ovako. Njega zanima da Srbija kao ide prema EU, ali tako da tamo nikad stvarno ne stigne. Trenutno tako odgovara i onima u Briselu i zato ga podržavaju.
Da. Ovo je tačno. Obostrano glumatanje čisto da se mostovi ne sruše , da novac dolazi da bi Srbija održala kakvu takvu ekonomiju a sa druge strane da se ne talasa mnogo. Potrajaće to stanje.

Očekivao sam nešto ozbiljnije od tebe.

Europejstvo nije nikakva ideologija, tako nešto ne postoji. Postoji opredeljenje ljudi da se ulazi u EU ili ne. Kako se i EU i Srbija menjaju,menjaju se međusobni odnosi i menja se i to opredeljenje kod ljudi.

Dakle pitranje EU je pitanje da li su benefiti pristupanja veći ili manji od štete koja mora da se istrpi. Ljudi se razlikuju u tom mišljenju čak iako glasaju za istu političku opciju.

Ono gde se ne razlikuju je da žele da budu slobodni ljudi u demokratskoj državi gde se o takvim i svim ostalim pitanjima odlučuje u demokratskim institucijama i gde većina odlučuje, ustav i zakoni su svetinja a argumenti se čuju kakvi god da su. Dakle gde ljudi imaju pravo na svoje mišljenje i da ga iskažu javno. Tu je problem sa Vučićem, na to on udara a ne njegova ideologija koje uopšte i nema btw. Klasičan populista koji će sve uraditi i promeniti da se održi na vlasti .

I to jeste tekovina Evrope kada mislimo na nju. Za to ću uvek biti, ako i za samo članstvo bih se eventualno dvoumio. Ne, EU nije važnija od demokratije. Odakle ti ta glupost.

Đilasa podržava jako mali procenat od takvih ljudi, prvo zato što je po bahatosti vrlo malo različit od Vučića, a i užasno iskustvo vladavine DS-a od 2008 do 2012 nas je poprilično odaljilo od bilo kakve podrške iz njihove klike poteklih liderčića. I otuda podrška recimo relativno tada malo poznatom Jankoviću u nekom značajnijom procentu ili kratak bljesak Radulovića dok nije prešao na "dark side" (i zato se sad vratio u minorne igrače). Odatle i ima najviše apstinenata i odatle se Vućić obara jednog dana kada se pročisti od raznih Đilasa. Neće to nažalost skoro.

Ono što ti zoveš srpskim desničarima i nacionalistima sa druge strane ima problem bolesnog i nepomirljivog sektašenja kao što reče kolega @Straks92 , kao i "problem" da uglavnom "prođe" kako ljudi odrastaju i sazrevaju i kada ih realan život dohvati. Zato je taj deo srpske opozicije daleko manje potentan i neartikulisan. Uvek bio i biće. Možda uz njihovu pomoć će doći so pada Vučića ali glavnu ulogu nikada neće imati. I protesti su nestali kada su oni preuzeli. To ti je realnost sviđala se tebi ili ne.

Ne vidim nažalost još dugo zbog svega ovoga da se Vučić menja a put ka EU je bio i ostao samo iluzija koja mora da se održava sa obe strane.kao što je iluzija njegovo partnerstvo sa Rusijom,Arapima ili Kinom koje se opet održava jer je tako bolje za sve. I tu bih šizoju skinuo kapu na veštom balansiranju da to nije pogubno za nas kao društvo dugoročno.

Ja се не нервирам, само вас посматрам шта радите.

Сада у парламенту имате оно што сте сањали деценијама, свих 250 посланика заступа једну идеологију, ЕУ+НАТО.

А када сте имали демократију, док је Тадић био на власти ?
Је л има демократије у ЕУ ? Које су то народе питали да ли желе у НАТО или ЕУ или да ли желе да предају суверенитет тој вештачкој творевини ?

Ниси ти имао демократију од 1945.г.

A možda se i ne voze nego ljuljaju autobus.?
Jer da se voze otvarali bi poglavlja, kao što je CG otvorila posljednje poglavlje za prilagođavanje EU https://www.danas.rs/svet/crna-gora-otvorila-poslednje-poglavlje-u-pregovorima-sa-eu/

Привид, опсена, варка, илузија... представа за народ. Као он брани српске интересе и пружа "отпор" ЕУ ( :lol: ), "еуропејци" га нападају, он кљука народ страхом од "еуропејаца" и све више нас увлачи у канџе ЕУ/глобалиста/НАТО... "Еуропејац" Чеда Јовановић у изборној ноћи слави с вођом "победу" и упућује му заљубњене погледе као вођа Билију крвавом Клинтону. Верујем да "жутима" никад не би пало на памет да поклоне 2 милиона долара кампањи Хилари Клинтон, али ето вођа је то урадио, а његове паштетоње то тумаче генијалношћу, нешто као Титова одлука да се минирају мостови на Неретви '43. Након изборне ноћи "маринац" ( паштетоња) нпр. у својим постовима више не спомиње "дс, ЛДП и цро", већ је књига спала на 2 слова: "дс и цро". Демократске вредности" су девета рупа на свирали, "проклете лажи за наивне".

Back