Зашто су високообразовани људи већином гласачи ДС?

pa to znaci da su imali pocetni kapital taj ti meni jedno 100.000e ima cudo da napravim

Pazi sad, a hoćeš li i da neko radi umjesto tebe. Shvati više da pare ne padaju sa neba.

Samo da dodam, sumnjam da bi napravio bilo kakvo čudo da ti neko pokloni i milion evra. Da si sposoban za čudo, ne bi tražio 100.000 na poklon.

da bi mala i srednja preduzeca prosperirala neophodni su im veliki sistemi..

da dodam da su i u komunizmu postojale privatne firme..ali se nisu mogle preko noci obogatiti..radile su..i pravile pare..bile u sistemu..pa gomila zanatskih radnji..koje su itekako dobro poslovale..

Ovo ti ne funkcioniše, SFRJ je bila izuzetak od ostalih komunističkih država upravo po tome što je dozvoljavala nekakav oblik privatnog preduzetništva koji ničim nije bio stimulisan. Bolje rečeno, privatno preduzetništvo u SFRJ je tolerisano nao nužno zlo.

Који је узрок ове појаве? Зашто за радикале, народњаке и либерале углавном гласају мање образовани људи, а елита за ДС?

Od prvog dana u gimnaziji, govore nam kako se moderan svijet zasniva na demokratiji, kako treba da volimo demokratiju, imamo predmet u skoli demokratiju, svaki dan razliciter price o demokratiji... Tako je i na fakultetima. Ustvari, svugdje vam vecinom pune glavu o tome kako cemo moci zaradjivati novac i kako cemo dobro zivjeti. A kako moramo, da bi to bilo ostvarivo biti demokrate... Kako ne smijemo da isticemo nasu vjersku i nacionalnu opredjeljenost... Nisu bas svi profesori takvi, ali vecina jeste, ustvari cijeli sistem je takav!
I sta bi onda neko mogao da ocekuje od mladog covijeka kojem je tako napunjena glava??? Mislim da ce, ako se ovako nastavi biti kao u vrijeme komunizma!

Који је узрок ове појаве? Зашто за радикале, народњаке и либерале углавном гласају мање образовани људи, а елита за ДС?

Najviše visoko obrazovanih je galsalo za DSS, naravno pre koalicije sa Veljom, dok sad glasaju za DS, čini mi se, jer biraju najmanje ideološko zlo.

Od prvog dana u gimnaziji, govore nam kako se moderan svijet zasniva na demokratiji, kako treba da volimo demokratiju, imamo predmet u skoli demokratiju, svaki dan razliciter price o demokratiji... Tako je i na fakultetima. Ustvari, svugdje vam vecinom pune glavu o tome kako cemo moci zaradjivati novac i kako cemo dobro zivjeti. A kako moramo, da bi to bilo ostvarivo biti demokrate... Kako ne smijemo da isticemo nasu vjersku i nacionalnu opredjeljenost... Nisu bas svi profesori takvi, ali vecina jeste, ustvari cijeli sistem je takav!
I sta bi onda neko mogao da ocekuje od mladog covijeka kojem je tako napunjena glava??? Mislim da ce, ako se ovako nastavi biti kao u vrijeme komunizma!

demokratija je malo siri pojam od DS-a, kao sto i radikalno ne znaci samo "ono sto uradi SRS"... :dash:

Demokratija jeste osnovica modernog sveta, a i SRS je demokratska partija :bye:

Back