Zašto su siledžije u srednjim školama skoro uvek popularne?

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Podstaknut sličnom temom na jednom drugom forumu koji povremeno pratim, baš sam se ovo zapitao. Siledžije, oni koji maltretiraju druge i podsmevaju im se, obično su veoma popularni u srednjoj školi a ponekad i kasnije. Ovo nije spekulacija već proverena činjenica, devojke čak često lude za njima, a potpuno zaobilaze socijalno odbačene osobe. Ja sam isto bio predmet maltretiranja i ignorisanja kao i još neki ljudi, pa sam se u to i lično uverio. I ovo mi nikad nije bilo jasno. Zašto je to tako i koja psihologija stoji iza toga? Ako nas stalno ubedjuju u suprotno, da dobri i požrtvovani dobijaju popularnost, zašto je onda praksa uvek potpuno drugačija? Čak ako žrtva uzvrati svi nju napadnu, a ne siledžiju koji je reakciju prouzrokovao, i profesori po tom pitanju nisu ništa bolji.

Roditelji su mama i tata. Mama je pi.zda, tata je da bi uopste bio sa mamom pi.zda.....
Dete raste sa dva primera pi.zde
Ne moze da postane ista drugo osim na pocetku mediokritet, plus okolina trenira mediokriteta na dva nacina, jedan je obavezan, neizbezan, drugi je neobavezan, ali izabran trenutno....

Ono sto ljudi trguju je izgled svog piz.dunluka....
Nasilnici su obicno pi.zde..mada ima i onih koji nisu, ali obicno seljoberi jesu....imaju jednostavnu formulu zivota a to je ovde si necija pi....a tamo si neciji bog nasilnik...

To su sve teorije za jako niske IQ pa su sad moderne u Srbiji...
Roditelji u najboljoj nameri danas vaspitavaju svoju decu da budu nasilnici koji znaju kad da prestanu da budu nasilnici i da se podvuku , tj da dobro balansiraju pravilo ili jasi ili pusti da te ugodno jashu...

Ili kroz akciju definisano , ili mu se u dupe uvuci ili mu zavuci...

zato sam ja menjo tri srednje 15 poslova itd uvijek se netko pokusa uspostavit ko dominantan i bit ti nadredjen ti il ces se s njega uhvatit u kostac al ti je ciljem da se zauzme njegovo mjesto sto me ne zanima il ces iznova menjat sredinu no nazalost uvijek ces u pozociji da se ponavlja proces samo sto ce ti to ponavljanje rituala donijeti prevagu vremensku to ti je ko iznova da pustas film samo su akteri razliciti i kad dodje do toga da taj jaran treba poentirat ti mu uskratis to

no neces ti nac sredinu u kome toga nema cak i u manastiri ako odes hijerarhijska struktura je jasan tako je bilo u kasarne dok bio obavezni rok sportski klubovi da ne pricam u firme...vlada uvjerenje da nema nisto bez cvrste ruke sad znas kako tamo nedje od sredinu 90ih razvilo se taj ajti sektor dok sad recimo on predominira i znas sto nije ti to sad siledzijstvo u ruralnom smislu rijeci vec u perfidnom...sociopate vladaju srednja im je samo odskocnica pa se posle rasporedjuju strateski u strukturama drustva i naravno prigrabe poluge moci i tokove novca...na to ti se sve svodi a jasno i zbog cega privilegije a jedna medju njima najprijemcivija status medju zenkama...kao sto si video sirovine nisu posebice nezamenljive svak ko se nekom bukackom vestinom nametne i udje u kapital taj moze biti taj nazovi pozeljni siledzija

Roditelji su mama i tata. Mama je pi.zda, tata je da bi uopste bio sa mamom pi.zda.....
Dete raste sa dva primera pi.zde
Ne moze da postane ista drugo osim na pocetku mediokritet, plus okolina trenira mediokriteta na dva nacina, jedan je obavezan, neizbezan, drugi je neobavezan, ali izabran trenutno....

Ono sto ljudi trguju je izgled svog piz.dunluka....
Nasilnici su obicno pi.zde..mada ima i onih koji nisu, ali obicno seljoberi jesu....imaju jednostavnu formulu zivota a to je ovde si necija pi....a tamo si neciji bog nasilnik...

To su sve teorije za jako niske IQ pa su sad moderne u Srbiji...
Roditelji u najboljoj nameri danas vaspitavaju svoju decu da budu nasilnici koji znaju kad da prestanu da budu nasilnici i da se podvuku , tj da dobro balansiraju pravilo ili jasi ili pusti da te ugodno jashu...

Ili kroz akciju definisano , ili mu se u dupe uvuci ili mu zavuci...
Ja bih pre rekla da su roditelji neodgovorni a ne pi...
Bez obzira što imamo užasan pritisak na poslu, što živimo brzim tempom, što se borimo za taj drndavi dinar od kojeg zavisimo... deca se nikada nesmu zapostaviti. Sve iz kuće polazi i niko me u suprotno ne može ubediti.

Većina dece koja nemaju samopouzdanja, koja su po prirodi stidljiva, naivna najpre će se prišabačiti uz te nasilnike jer osećaju sigurnost. Niko ne sme da ih dira.

e zamisli kako je profanu koji prati te promene medj decom a njemu u kolektiv isto disho postavljen iz stranku soli pamet ovo ono onda i bukachi roditelji neki brdzani dozdu za svoje detence da kazu da je nedodirljivo i posebno taj pritisak sirovina bukaca je opsti i ti ga se mozes resiti samo nekom izolacijom od stih faktora i ne treba ti biti ni sekunda zao sto gubis zenke tim potezom

e zamisli kako je profanu koji prati te promene medj decom a njemu u kolektiv isto disho postavljen iz stranku soli pamet ovo ono onda i bukachi roditelji neki brdzani dozdu za svoje detence da kazu da je nedodirljivo i posebno taj pritisak sirovina bukaca je opsti i ti ga se mozes resiti samo nekom izolacijom od stih faktora i ne treba ti biti ni sekunda zao sto gubis zenke tim potezom
Tragedija je što takva deca postaju još u nižim razredima osnovne škole.
Učitelji im ne mogu ništa, druga deca trpe. Ja sam to osetila na svom detetu. Bila je ugnjetava od druge učenice. Srećom pa je brzo prestalo.
Bila sam spremna da mimo škole kontaktiram ministarstvo.

Učitelji im ne mogu ništa, druga deca trpe. Ja sam to osetila na svom detetu. Bila je ugnjetava od druge učenice. Srećom pa je brzo prestalo.
zato koorona i mirna backa nema skole ko oce onlajn pa nek se drkaju virtualno znas ono ova je postala viralna jer se isprsila naguzila ito

Pa nije cilj ni roditelju ni profanu da oblikuje dete Moralno ili Eticki nego da ga oblikuje prema okruzenju u kojem je...

Da uprostim stvar...

U Srbiji imamo mobilizaciju Rulje.....ja ih razdvajam na seljacku , urbanu, tinejdzersku , ali rulja je jednostavnije da bi rulja razumela..
Kod Rulje nema mnogo faktora koji se gledaju...nema mnogo tacaka koje se gledaju.

Gleda se ono sto je trenutno aktuelno u stanju ko ima moc a ko nema.
Gleda se takodje ko se moze regrutovati da bude blizi saradnik i ucesnik a ko ne moze...

Dovoljno je ovo...

Dete dodje u skolu , bez obzira da li to gleda kod roditelja ili ne gleda i nailazi na ovaj sistem Rulje i postavice se negde...
Ako je negde izmedju , onda sluzi za takve stvari, za ono izmedju ....a po potrebi ce biti prebaceno ili u siledzije mekog tipa ili u zrtve...

Ono sto se vidi iz tvog posta je da ti mislis da je to incident, a ne pravilo....
Nije incident, pravilo je.
Zasto roditeljima odgovara da se to uspostavi kao pravilo , ne znam, hoces da to analiziramo....?
Ali im odgovara jer im je razumljivije nego da sva deca budu ista i sterilno poslusna, kako oni inace vide ponasanje u skoli...
Da bi video razlicite putanje ponasanja u skoli moras da vidis to...tj mora da ti je razlicito zezanje na OTP i likovnom i zezanje na matisu ili biologiji ili hemiji ili fizickom...
Vecina vidi razliku samo u zezanju na fizickom i na ostalim casovima....sve im je isto ostalo....a ima nekih gde im je i fizicko isto kao matis...

Malo mi je cudno ali je logicno i objasnjivo da kao sto glup covek ne vidi svoju glupost, seljak ne vidi svoj seljakluk, ali je ponosan na njega, tako i agresivan covek podrzava agresivno drustvo...

Bez obzira sto je fizicki pasivan, agresivan je...
Npr, uzmimo moju ulogu kao lidera neke vrlo agresivne grupe....Da li to znaci da ja treba da budem Konan?
Ne, ja samo treba da zadovoljim njihovu potrebu za svezim mesom....a to mogu sa klimanjem glave i pokazivanjem prstima koga treba a koga ne treba obraditi...
Moje komande ce njima reci da sam jaci u komadanju nego oni sami ili najjaci medju njima...

I svidece im se to sto ne komadaju najuplasenije nego najjace primerke koje zovu neprijateljem, a zovu ih tako zato sto sam ih ja oznacio takvim...

Tehnika kako birati neprijatelje funkcionise...plus izbor ratista...tj kad ces koga izabrati...

Problem je kad dodjes u takvo vec formirano okruzenje, ti znas kako da ih zajases, slomis, ili razneses, ali postoji moralna zastita svih , roditelja, istomisljenika, agresivaca....tj iako ne pricam o maloletnicima, nego o Rulji, postoji zastita drustva prema tim nerazumnim i vrlo destruktivnim osobama, nesto kao Nemci stiste Naciste, jer mozda su Nacisti borci za tradicionalne vrednosti mozda.....

A kod dece je jos plus problem maloletnika....tj osim simpatija i navijaca za agresivne imamo jos protivnike koji traze tudje greske cisto da bi urnisali nekog, a polje maloletnika je dushu dalo da lovis druge i uvaljujes im neprimereno ponasanje...znaci srpski mentalitet ukratko ....lov na krivicu...i imamo treci moment, odbrana svojih maloletnika....

zato koorona i mirna backa nema skole ko oce onlajn pa nek se drkaju virtualno znas ono ova je postala viralna jer se isprsila naguzila ito
Nije to baš tako. Evo primera iz škole u mom mestu.
Devojka se slikala onako slobodna i to negde postavila. Dečaci 6. razreda pronađu sliku i podelili ko zna gde, jelte prepoznali je.
Svi roditelji su bili pozvani na informativni razgovor sa decom.

Back