Zašto su prava prijateljstva sve ređa u današnjem društvu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.909
Imate li osećaj da se naše društvo sve više udaljava od istine i pravih ljudskih vrednosti?

Čini se da se smisao istinskog prijateljstva i trajnih veza gubi iz dana u dan, a mi tu možemo vrlo malo da učinimo. Jedino što možemo da uradimo je da se držimo našeg moralnog kodeksa i da negujemo smislene veze u našim životima.

Hajde da razgovaramo o razlozima zašto su prava prijateljstva sve ređa i ređa u našem društvu.

1. Tretiranje jedni prema drugima kao prema objektima je normalno

2. Biti fin je važnije nego biti realan

3. Trajne i smislene veze sa drugim ljudima se više ne cene

Kada razmislite o svemu ovome, da li se slažete da su prava prijateljstva retka u današnjem svetu?

2011-friendship-day-collection 2.jpg

Možda smo zaboravili da se za poverenje mora odvojiti neko vreme, da je poverenje uzajamna stvar...
Možda nas interes ili strah od istog sprečava da upoznamo nekog i damo mu prostora u svom životu.
Možda smo se toliko individualizovali i otuđili da praktično postoje ljudi koji su sasvim dobro ako su sve vreme sami, i oni koji gube konce nad svojim životom jer su sami.

Imate li osećaj da se naše društvo sve više udaljava od istine i pravih ljudskih vrednosti?

Čini se da se smisao istinskog prijateljstva i trajnih veza gubi iz dana u dan, a mi tu možemo vrlo malo da učinimo. Jedino što možemo da uradimo je da se držimo našeg moralnog kodeksa i da negujemo smislene veze u našim životima.

Hajde da razgovaramo o razlozima zašto su prava prijateljstva sve ređa i ređa u našem društvu.

Kada razmislite o svemu ovome, da li se slažete da su prava prijateljstva retka u današnjem svetu?

Pogledajte prilog 1136826
Pa ne znam, imam prijatelje, imam poznanike, ali sa obzirom da sam porodican covek, retko se druzimo. Stigle godine.
Valjda je za ovu temu adekvatan neko u 20im ili 30im...

Zato sto se skoro sve svelo na neki interes.
Zato sto ljudi nemaju vremena ni za sebe a kamoli za neko druzenje ,prijateljstvo ,zatim zivotni problemi ,svako ima neku muku koja ga muci ..

Nemanje love, nejasna budućnost i životni tempo su naterli ljude da prosto budu životinje. Bilo je interesa i ranije, nije interes izmišljen danas, ali kako je materijalno sve važnije tako su i ljudi postali sve opsednutiji. Ranije nije bilo baš toliko bitno da li imaš i šta imaš, ok izdvajao si se ti, znali se i ranije ko je doktor, general, ko su njihova deca, bili su i obučeni bolje, videlo se to, ali ne ovako kao danas. Znam sijaset ljudi koji danas ne bi oca rođenog nazvali da vide da li je živ ako nemaju nešto od njega, ti ljudi prosto ne sede sa ljudima od kojih nemaju ništa.

А шта очекивати у ери месинџера и разних социјалних мрежа.
Раније је била жива реч, руковање, обавезно љубљење при сусретуђи наравно, све то у некој кафани ви за карираниммстолњакомми лименом пепељаром.
Људи су били људи а не зомбији. Значи се где је коме место. Данас свака гњида на форумима паметујеш. Раније то нису могли, живели су у својим рупама јер нису смели да провоцирају било кога од кога би брзо попили васпитно поправни.
Сада, скривени иза ТОР-а и разних ВПН-ова постају храбри.
Данас млади играју игрице на рачунару а раније смо пунили терене између зграда да би одиграли фудбал или баскетицу. Вожње бајсом биле су саставни део наше свакодневнице. Свако пролеће започињао сам ремонтом бицикла, да буде спремно.
Данас су спортски терени пусти, фудбал и баскет игра се на рачунару.
Данас се траже добре гејмерске столице а некад добра лопта или добре гуме за бицикл.
Уместо у телефоне гледали смо у девојке. Одлазак у биоскоп био је саставни део живота. Биоскоп 20. Октобар за акционе филмове а Партизан за секси а до почетка филма мало разоноде на флиперима.
Све је било другачије, све!

Da..bilo je drugačije. Ali i danas postoje prijateljstva.
Nije potrebno i neophodno viđati se svakodnevno,jer
tempo života to danas ne dozvoljava.
Svejedno..kada se sretnem sa prijateljem,ne postavlja
se pitanje kad smo se poslednji put sreli,već se teme
odvijaju onako kao da smo juče bili zajedno.
Pravo prijateljstvo je opstalo i u ovom ludom vremenu.

Back