Zasto su ljubitelji bleka muzicki ograniceni?

Ne znam jel pametno sklopljeno pitanje. Dakle, obicno neko slusa thrash pa uz njega i glam, heavy etc. Neko slusa death, uz njega jos milion podzanrva. Tu su ,,blekeri" koji cesto slusaju samo i iskljucivo blek..
Sta mislite zasto je to tako?

Vole crno oko sebe.

Mada realno gledano svaki stereotip je suvisan kada govorimo o metalu, ali uvek ima betmena sa koznim mantilima, martinkama do butina i acid tripu.

Vole crno oko sebe.

Mada realno gledano svaki stereotip je suvisan kada govorimo o metalu, ali uvek ima betmena sa koznim mantilima, martinkama do butina i acid tripu.

al uzmimo da nisu satanisti, jer nisu svi. zasto bi onda skoro svi bili, i jesu, totalno ograniceni samo na taj podzanr?
plus ne nose svi mantile i kozu, martine, znam ih brdo da nisu ni u crnini

al uzmimo da nisu satanisti, jer nisu svi. zasto bi onda skoro svi bili, i jesu, totalno ograniceni samo na taj podzanr?
plus ne nose svi mantile i kozu, martine, znam ih brdo da nisu ni u crnini

Pa neko voli da sebe ogranici na jedan zanr neko vreme, da sve prostudira sto se odatle moze prostudirati, popije sve informacije kao informacioni komarac-vampir-medjed i onda nastavi dalje na sledeci pravac dok tu ne popije sve informacije i tako u krug. Posle kaki po forumima o svakom bendu ponaosob, o svakom gitaristi, pevacu/pevacici, tome ko je sta kada uradio, gde je kada koja live svirka bila i tako dalje. Za nekoga je to smisao zivota, a prepoznaju se po malom samozadovoljnocutljivom osmehu.

Ukratko, smaraci su koji ce pre da pisu o muzici nego da je slusaju. Takvi i mene nerviraju, ali sta da se radi.

Back