Zašto su građani napali zamenicu javnog tužioca na protestu „Pravda za Ninu“?

Hahahahahahaha, jos jedan biser....
Nije ni cudo sto su postojale tendencije da se Vojvodina odvoji od ostatka Srbije...
To nije po nekom nacionalnom principu, nego principu svesti, ono sto je juznjacima sasvim prihvatljivo , mucke, laziranja, demagogija i namestanja, na severu je prikaz muljaze i kriminalnog....i onda se trazi bilo koja moguca granica da se razdvoje od primene juznjackih pravila..

Da nije kasno , NS bi trazio otcepljenje od Srbije, ovako kasno je...A Subotica koristi svoj polozaj pa svi slobodoumni vise zive u Madjarskoj nego u Srbiji.
A i sve vise po vojvodini ima juznjaka pa se tenzije smanjise...u smislu brojeva, ali svesni ce morati van zemlje ili da nadju drugi razlog i drugu granicu za otcepljenje..

Sve ovo isto se desavalo dok je Slobin teror bio...Svaka drzava je ustvari bezala ne od Srba nego od Srpske Slobine politike pravde i pravosudja i tuzilastva...vizije seljacke Srbije..

Ne znam uopste kako Srbi zamisljaju seljaka i seljacinu....
Cini mi se da seljaka zamisljaju kao nekog dedu sa iznosenim cipelama ili opancima, a mozda mladjeg u kombinezonu prasnjavom....
Tako da svakog obucenog u majcu i farmerke tretiraju kao gradjanina.

Još jedan prodavac magle u poznom Diznilendu

Tip "pucajte ja i dalje držim čas"

Kreirana realnost sa ciljem destrukcije jednog društva

Дакле, ја сам Вучићев бот јер се не слажем са малтретирањем заменице тужиоца коју је изабрао ДС-режим?
Aaaa, to bi trebao da shvatis, dovoljno si zreo...

Dodju vremena , narocito kad sve zahvati seljanija, da je stvarno jedini princip razdvajanja ili si za ili si protiv puta ka boljem...

U tom smislu svako zahtevanje vazenja gradjanskog ponasanja prema pripadniku sekte koja izaziva razdor i unistenje gradjanskog ponasanja, a to su tuzioci, ustvari je cin protiv onih koji zele uspostavljanje reda i poretka...

Otud ide uprostenje tog zakljucka u to da si bot vlasti...
Skoro da bih i ja to isto rekao i uradio, jer kad si blizu ivice ponora, onda nema lufta za izvinite molim vas, ja bih da prodjem a nagluva bakica se okrece i jos te vise priblizava ponoru sa kulturnim ne cujem dobro sinko, ajd ponovi...

Ocekivana tragedija srpskog drustva da ne reaguje nista dok ne dodje blizu ivice i kad se pogledom vec vidi provalija, je od drugog uzroka, niske svesti , neznanja i malog IQ.
Medjutim, kad su svi dovedeni blizu ivice provalije, kao u filmu Australija, ne pomaze ti kocenje , jer ovi iza tebe imaju logiku , mene bodu rogovi, pa ti skaci ispred u provaliju, zabole me, mene bodu rogovima....tj to vise nije ni panika, nego razborito sebicno razmisljanje i guranje onog ispred u provaliju.

Klasicna demagogija nije izmerivo ko je kriv...
Ja sam u praksi , a verujem i svi , imao odmah susret sa takvim dogadjajem...
I odmah sam nasao i resenje, kriv je i onaj ko je doveo do tog stanja i onaj ko je u tom stanju a ne menja ga brzo....

Tako da po oba kriterijuma kriva je tuzilac, cak i kad je norma da se ne zatvaraju krivci za zlocin...do kraja sudjenja.

Тему сам отворио, да бих указао на спремност таблоидизиране руље да дели правду по улици.

Неки су се примили на причу да је покушај линча раднице тужилаштва неки врло битан протест против Вучића, јер очајнички покушавају да све исполитизују, па и ове догађаје у Н.Саду.

Режимски таблоиди су убедили добар део људи да је неко крив чим је осумњичен, и да га треба ad hoc казнити неким дуготрајним притвором.
Bezakonje se ne leci zakonom....bar ne na taj nacin...

U tom smislu @savasavanovic je sigurno u pravu kad kaze da tuzilastvo postavlja vlast.
Jedan jedini govor predsednika Vucica je dovoljan dokaz za to....ja cu da lupim sakom o sto.....sad cu ja da pozovem tuzilastvo da odrade to......nece to moci u Srbiji tako....

Takve stvari da izgovori neko na funkciji tamo gde vlada zakon i red, brzo bi popio kaznu a mozda i zatvor....da naravno smesno je srbima reci da zatvaraju face i muda....jer to nikad nece uraditi..

Medjutim, to odmah pokaze svim tuziocima sta im je ciniti ako hoce da im dupe ostane sacuvano...
Isto kao sto pokaze bahatost nekog ko kaze, daj vrati mi zaplenjen dzip ili kaze ako mi ne javis pre nego sto dodju tvoji u premetacinu , neces se dobro provesti...

Tacno je da onda tuzioci drze glavu u torbi , pokazano u Italiji...
Ali onda je vec jasno da imamo problem, a ovako je nejasno da imamo problem a imamo ga tek kad se zamere dve kriminalne grupe a ne onda kad nam gradjani zavrsavaju kao hrana za ribice ili u 20 vreca na razlicitim lokacijama...
Jer tada to nije problem....zaboga...

Tuzilastvo u Srbiji ne radi od 1989 godine...sto je mnogo mnogo je...
Radi po pozivu....e sto je dobro dobro je....za miru peru ziku miku...
Takav rad omogucava i privredni napredak negativnih jer pozitivan ne moze doci ni na aukciju za prodaju nekog artikla, firme , nekretnine....iz ovog ili onog razloga..

Ali sad je toliko ojacala ta korumpirana grupica da je sad vec nemoguce kroz taj slepacki demokratski princip daj da vidimo koliko ljudi misli da je nesto kriminal da se odredi sta je istina a sta nije...
To nisu cak ni botovi, to su obicni seljosi, a nekad i izlapeli penzosi....koji samo ponavljaju ono sto su mnogo puta culi na tv...
Uspesno uspostavljena srpska logika kao posebna i jedinstvena na svetu u zatvorenom ekonomskom i ekoloskom sistemu proizvodi nanize takodje istu tu srpsku logiku kao srz i mudrost svega...

Судство већ деценијама не ради свој посао како треба и то се види. Коначно је стигло је до тога да су дозволили да се праве ћевапи од људи.
Људи су бесни и овакве ситнице су сасвим за очекивати. Ако не почне да се уводи у ред у државним органима и институцијама, може да буде само горе. Има да почну грађани сами да заводе ред, а то није добар рецепт.
SNS je uvodio red uglavnom na fuzbalskim tribinama.
Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije osudilo je danas napad na Svetlanu Benišek Suvajdžić, zamenicu javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Udruženje je reagovalo zbog incidenta na protestu građana u petak uveče u Petrovaradinu, održanom zbog pogibije devojke Nine Rađenović. Dvadesetjednogodišnju Novosađanku dok je prelazila ulicu udario je automobil i usmrtio je na licu mesta dok je tužilaštvo vozača pustilo da se brani sa slobode.

Revoltirani građani zahtevali su da se vozaču ubici odredi pritvor, a čule su se i teške reči protiv gradske vlasti koja se oglušivala o ranije zahteve građana da se postavi semafor, obeleže pešački prelazi i na taj način zaštite pešaci, jer Nina nije jedina žrtva nesavesnih vozača na prometnom putu.

Nekoliko protestanata primetilo je automobil na parkingu u kojem je bila zamenica javnog tužioca, koja je pokušala da se udalji. Revoltirani zbog toga što je tužilaštvo pustilo osumnjičenog za nesreću da se brani sa slobode, građani su pritrčali i blokirali automobil Svetlane Benišek Suvajdžić, optuživši je da ih gazi vožnjom u rikverc.

Uz psovke i povike pojedini su pokušali da je izvuku iz kola, uzvikujući „hoćemo pravdu za sve“, „došli ste da izvidite“, „gde živiš“, „gasi auto“, „zašto si došla“… Ipak, zahvaljujući prisebnosti pojedinih građana sprečen je teži incident, a zamenica javnog tužioca izašla je iz automobila i prišla policajcima i načelniku PU Novi Sad Slobodanu Malešiću koji je takođe došao na mesto blokade ulice. Na mesto protesta stiglo je još policajaca, kao i pripadnika Žandarmerije i kola Hitne pomoći.

Zamenica OJT-a je tražila zaštitu od policije, koja nije intervenisala, ali joj je omogućeno da se kolima Hitne pomoći udalji sa tog mesta.

Nekoliko desetina građana okupilo se na protestu „Pravda za Ninu“ i tom prilikom blokirala put u Preradovićevoj ulici na mestu gde je stradala devojka. Protest su organizovali porodica i prijatelji nastradale devojke, koji su nezadovoljni načinom na koji se vodi postupak protiv osumnjičenog za tešku nesreću.

Nakon što je posle jedan čas iza ponoći dežurni viši tužilac izveo uviđaj u prisustvu policije, organizatori protesta su odlučili da prekinu protest, a dogovoreno je da se tužilaštvu ostavi rok od sedam dana da reaguje i pritvori osumnjičenog.

Ukoliko do toga ne dođe, organizatori su najavili novi protest u petak, 6. avgusta, u 20 časova, na istom mestu. Tada će početi sa 24-časovnim blokadama Preradovićeve ulice do ispunjenja zahteva.

https://www.danas.rs/drustvo/gradjani-napali-zamenicu-javnog-tuzioca/
Meni nije bilo jasno ( pogledala sam taj video) od kud ta zena tada,
tamo. Da li tu stanuje ili su je poslali da snima? Ako tu stanuje,
a mozda stanuje mada bi bilo malo cudno da bas stanuje gde je ova
devojka pregazena, ali Boze moj, sve je moguce, onda to treba kaznjavati, ali ako je dosla da snima i zapisuje ko je ko, onda to i
jeste barem za tabloidni linch koji se i dogodio.

Ljudi u Srbiji vise ne znaju sta je duznost i obaveza sudstva, tuzioca,
sudija, pa i advokata jer im to Vucic svakog jutra servira tako sto ce reci
da garantuje da ce da uapsi ubicu neke pevacice, neke lopine, kriminalce i da im rbija sleduje, a onda se nista ne dogadja, ali za deceniju i vise njegove vladavine covek, gradjanin u Srbiji smatra da i
on moze da preti kao sto to radi i predsednik.

Друго, одређивање притвора не зависи од кривичног дела за које се води поступак, него од разлога који су прописани за одређивање притвора.
Ај кад се тако лепо разумеш у право и правосуђе, да објасниш како је одређен притвор човеку који је полио водом градоначелника Бора?
Која тачно ставка од оних које си навео то прописује?
https://direktno.rs/vesti/hronika/365258/bor-policija-hapsenje-aleksandar-milikic-krivelj.html

Back