..prijatelju dugujem ti odgovor u vezi teme i slike ....
..slika je poznada kao : "Sloboda vodi narod" ; inspirisana francuskom revolucijo koja je ( nezavisno od samih događ+aja u njoj ) izdigla čovečanstvo iznad propasti ...da baš tako... čovečanstvo je zapalo u državnu organizacionu dekadenciju i iz dana u dan razgrađivalo ljudsko biološko tkivo na planeti zemlji ... naime , kao što rekoh negde : kad ljudski život postane ništavan, oda u njemu smrt postane mizerna ( neljudska ili dno dna - kako se to kaže u žargonu ) .. moje su procene , da se mi ovih decenija nalazimo tu negde ( očigledno je da smo bar u umiranju dotakli dno dna ) ... slika (( Ežen Ferdinan Viktor Delakroa (fr. Delacroix Ferdinand Victor Eugène, 26. april 1798. - 13. avgust 1863.)) koju sam predstavio kao moć francuza , ako se posmatra iz ovog ugla o kome ja pričam ( dekadencija - masovno nestajanje u mizernom umiranju ), pedstavlja umetničko rešenje tog stanja ... obnažena žena kao " sloboda " ratuje prutivu mizerne smrti čija je sila/vojska duhovno propadanje sa dekadencijom i destrukcijom ljudskih umova ..... a takav ratnik " sloboda " moćan je saveznik života ... dakle , francuzi su moćni jer su ljubitelji sloboda i života ... -- tako nekako hteo sam da govorim o tim njihovim moćima ...ZXY , nadam se da razumeš moju zabrinutost i zebnju ... u ovome mislim da može biti i naše spasenje iz ovog stanja ...pozdrav !