Zašto Srbiji svi okreću leđa

Da li znate da je Nikola Tesla posle očeve smrti tražio stipendiju od Matice srpske, koju nije dobio?

E eto vam primer kako Srbija "svojim delima zadužuje" talente da se vrate u otadžbinu, brane je i rade za nju

I posle se pitate zašto su Albanci, Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati rekli marš Srbiji.
Pa ko želi da radi za tu državu koja gura u propast.

apsolutno tacno... Srbija je zemlja nemarna prema svojim gradjanima... jednom reciju losa zemlja!!!

pazi.....ima teorija,koja je po meni logicna
sloveni...ili slavs...scliavi ili slaven....sve u prevodu znaci rob
serb...kako zvuci originila imena srbin...isto znaci rob...serv...servilan
u staroslovenskim knjigama ces uvek naci serbi ili serbski,mnogo prre nego srpski ili srbski
tako da Dereru,nije on iili ona omanuo/la sa tezom...vec je to tesko priznati:):)

e ad...cinjenica je sledeca...slovenski narodi,nisu robovski tipovi....daleko od toga da bi oni trpeli kao recimo crnci u americi ili bili potlaceni ao zapadnoevropski seljaci,u svojoj rodjenoj,neokupiranoj zemlji
postojali su sloveni kao robovi,ali gore skroz na severu,u skandinaviji,u vreme vikinga i mao posle...ai opet,nije to zbog toga
moguce je da stari ljudi,koji su i dali ime robu,po reci sloven,znaju nesto sto mi danas necemo i nemozemo sresti u literaturi

Ни један народ није себи дао име по робу па није ни наш и зато нема логике. Могли су нас други тако звати (сумњам али је могуће). Већина народа је себе назвала по начину како су некада звали "човјека или људе".
Не знам да ли је неко имао овакву хипотезу али Расција (Рашка) и начин како се изговара Русија (нама звучи као Расија) је мени много сличан и можда би објаснио нашу емотивну везу са њима. Нисам баш примјетио да Хрвати, Словенци или Бугари имају посебну емотивну везаност за Русију.

Ни један народ није себи дао име по робу па није ни наш и зато нема логике. Могли су нас други тако звати (сумњам али је могуће). Већина народа је себе назвала по начину како су некада звали "човјека или људе".
Не знам да ли је неко имао овакву хипотезу али Расција (Рашка) и начин како се изговара Русија (нама звучи као Расија) је мени много сличан и можда би објаснио нашу емотивну везу са њима. Нисам баш примјетио да Хрвати, Словенци или Бугари имају посебну емотивну везаност за Русију.

moze biti da je raska na foru ruska
rascija-rusija
vidis,to mi nikada nije palo na pamet
sto se tice naziva sluga...poteklo je verovatno od vizantinaca,a naziv se prosirio i na druge evropske narode
koji su koren svoje reci sluga-rob,preuzeli iz latinskog,kao i veliku vecinu svojih reci....serv ili slav je latinskog porekla

e sad...biti realan...sloven znaci,onaj koji slovi..koji govori,koji se razume....
zato germane slovenski narodi zovu nemci...kao nemi...jer ih ne razumeju,i nemogu da slove sa njima...nema komunikacije
slav na latinskom,i sloven na ruskom,je cista slucajnost

alizato serv mislim da nije.vec je vizantinsko maslo,jer su srbi verovatno radili na njihovim posedima,po doseljavanju u 7 veku i kasnije

Barem nije 10000 svojih građana izbrisala sa spiska kao da nikad nisu ni postojali.

Tebi, sa druge strane, sumnjam da je neko uskratio pravo na ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu...

i da mi jesu uskratili to pravo nebi bilo velike stete ... ionako pasos moze da posluzi samo u WC-u

Evropski mentalitet ti je prefinjenost, fino vaspitanje , uctivost, lepi maniri i promisljenost...

a balkanski ti je primitiviza , vandalizam, dzibersko ponasanje , sklonos bahatom i arogantnom ponasanju , sklonost javasluku , neradu i kradji

eto toliko ... pa nek mi neko kaze da nisam u pravu:rtfm::rtfm::rtfm:

i da mi jesu uskratili to pravo nebi bilo velike stete ... ionako pasos moze da posluzi samo u WC-u

Evropski mentalitet ti je prefinjenost, fino vaspitanje , uctivost, lepi maniri i promisljenost...

a balkanski ti je primitiviza , vandalizam, dzibersko ponasanje , sklonos bahatom i arogantnom ponasanju , sklonost javasluku , neradu i kradji

Nisi u pravu.

Postoje stereotipi i postoji stvarnost. Naravno, stereotipi imaju malo istine u sebi, ali su, u većini, gomila gluposti.

Npr, ti se ponašaš arogantno i bahato, stalno pričaš i otvaraš teme o tome kako je Slovenija ovo, Slovenija ono, dok, sa druge strane Srbija je ovakva, Srbija je onakva...

A i ostale "osobine" koje si naveo kao što su prefinjenost (
rcain.gif
), fino vaspitanje, lepi maniri, promišljenost (
rcain.gif
), primitivizam, vandalizam, džibersko ponašanje (
rcain.gif
), javašluk, nerad i krađa m eteraju na jedan ogroman LOL.

Ako zaista misliš to što si napisao, jedino što mogu da ti kažem je da mnogo grešiš i to je to.

Nisi u pravu.

Postoje stereotipi i postoji stvarnost. Naravno, stereotipi imaju malo istine u sebi, ali su, u većini, gomila gluposti.

Npr, ti se ponašaš arogantno i bahato, stalno pričaš i otvaraš teme o tome kako je Slovenija ovo, Slovenija ono, dok, sa druge strane Srbija je ovakva, Srbija je onakva...

A i ostale "osobine" koje si naveo kao što su prefinjenost (
rcain.gif
), fino vaspitanje, lepi maniri, promišljenost (
rcain.gif
), primitivizam, vandalizam, džibersko ponašanje (
rcain.gif
), javašluk, nerad i krađa m eteraju na jedan ogroman LOL.

Ako zaista misliš to što si napisao, jedino što mogu da ti kažem je da mnogo grešiš i to je to.

pa dobro ti si barem kulturniji sagovornik od onoga gore...

ne gresim... ziveo sam ja preko... balkanci su najveca djubrad i secikese...

sto se pasosa tice nigde nisam pogresio... ima vrednost toalet papira...

aj ne lupetaj ko maksim po diviziji......ovo prvop ajde......nisu evropske vrednosti fino vaspitanje posto ga vecina ljudi ima i u skoro svakoj zemlji podjednako,kao ni promisljenost.
ne moram da ti govorim da to sto si naveo je samo manir normalnog coveka.

a da ti objasnim nesto glupsone-ako je balkanski mentalitet sve to sto si naveo onda je i evropski posto je nalkan u evropi kao i spanija iliti slovenija nista manje:rtfm:

AKO CEMO VEC TAKO EVROPSKI MENTALITET JE-FASHIZAM,INKVIZICIJA,AGRESIJA NA SLABIJE ZEMLJE,POCETAK 1 I 2 SVETSKOG RATA(DAKLE SVO ZLO SVETA),PODRZAVANJE TERORIZMA ITD
ETO TO SU EVROPSKE VREDNOSTI:rtfm:

aj ne lupetaj ko maksim po diviziji......ovo prvop ajde......nisu evropske vrednosti fino vaspitanje posto ga vecina ljudi ima i u skoro svakoj zemlji podjednako,kao ni promisljenost.
ne moram da ti govorim da to sto si naveo je samo manir normalnog coveka.

a da ti objasnim nesto glupsone-ako je balkanski mentalitet sve to sto si naveo onda je i evropski posto je nalkan u evropi kao i spanija iliti slovenija nista manje:rtfm:

AKO CEMO VEC TAKO EVROPSKI MENTALITET JE-FASHIZAM,INKVIZICIJA,AGRESIJA NA SLABIJE ZEMLJE,POCETAK 1 I 2 SVETSKOG RATA(DAKLE SVO ZLO SVETA),PODRZAVANJE TERORIZMA ITD
ETO TO SU EVROPSKE VREDNOSTI:rtfm:

vidi se da si nacionalista ... jel glasas za radikalnu stranku... mislim to je za ocekivati od coveka kao sto si ti...

idi jednom u pariz,wien,rim pa vidi o cemu pricam...

Evo ja cu da ti kazem da nisi u pravu.
To sto pricas su predrasude.

Davanje karakteristike celim narodima na osnovu nekih pripadnika tog naroda.
Ne mozes reci za sve Srbe da su cetnici npr ili za sve Hrvate da su ustase.

Mozes li reci da su svi Nemci i Austrijanci nacisti i fasisti?

Balkanskog mentaliteta(sta god da je to) imas svuda u svetu, medju svim narodima(sem medju Japancima :mrgreen:), kao i evropskog(sto god da je to).

vidi se da si nacionalista ... jel glasas za radikalnu stranku... mislim to je za ocekivati od coveka kao sto si ti...

idi jednom u pariz,wien,rim pa vidi o cemu pricam...

sta da vidim zgrade?
nemam ja sta drugo da gledam jer sam za doticne u celosti gospodin-po manirima i svemu sto sam naveo.
nisam nacionalista nego patriota,a za koga glasam u svojoj zemlji to je moja stvar ne tvoja.
pa i da glasam za radikale kakve veze ima?

a kakav sam ja to covek..........svasta koja glupost........a sta ocekivati od jednog slovenca?

sta da vidim zgrade?
nemam ja sta drugo da gledam jer sam za doticne u celosti gospodin-po manirima i svemu sto sam naveo.
nisam nacionalista nego patriota,a za koga glasam u svojoj zemlji to je moja stvar ne tvoja.
pa i da glasam za radikale kakve veze ima?

a kakav sam ja to covek..........svasta koja glupost........a sta ocekivati od jednog slovenca?

nisam ja rekao da si ti los ...

pricao sam samo o tome kojoj grupaciji Srba pripadas...

Naravno ima i onih drugih... Demokrata, Liberala i ostalih ... samo napred njima

Back