Zašto Srbija žali za Čavezom

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zasto_srbija_zali_za_cavezom.889.html?news_id=257827

Zašto većinska srbija luduje za diktatorima , nikakvih saznanja i velikih kriminalnih apetita ? Zašto ih veliča , trpa na ikone i slavi ?
Ovo pitanje, svoje odgovore ne želi da obelodani kao jednostavnu , golu , belodanu istinu ! Čak i ovaj stubac izbegava odgovore, pa tako pitanje postaje pomalo mistifikovano i onostrano . U nedostatku odgovora , čitalac beži i mitologiju , bežeći od sebe sama ! Teško je pitati sebe , ko sam to ja kad su mi uzori ovakvi , baš ovakvi " u kojima je sjedinjeno sve – i petokraka i kokarda, i Staljin i Hitler, i Isus i Če, i Karađorđe i Hendriks, i Nikolaj i bajkerski rokenrol, i drogiranje i borba protiv droge, a bele kuge posebno?"

Diktator je jedan covek, ime i prezime, jmbg, od krvi i mesa, sa svojim stremljenjima, naredjenjima, zabludama, dobrim i losim odlukama.
Ali je COVEK.
Covek moze da ne voli coveka, ali ce instinktivno pokusati da ga razume ili opravda.

Diktatura danasnja i ovdasnja je daleko represivnija nego diktatura pojedinca.
Diktaturu ovde sprovode agencije, banke, komisije, odbori, udruzenja, ministarstva, organizacije, sekretarijati, bordovi...
Diktaturu ovde i danas sprovodi mitska zver bez lica i imena, zver koja nema ljudskosti, broj.
Zver jede manje zveri uvecavajuci se i postajuci sve mocnija, ali uvek zavisna od vece, briselske zveri.
Isfrustrirana zver je ranjena zver, pretnja koja nema kontrolu nad sobom i bez kriterijuma prozdire sve sto joj se nadje na putu.

Izmedju dva zla, zveri i coveka, ja biram coveka.
Ziveli ljudi diktatori!

Back