Zasto Spanija nije priznala Kosovo?

Spanija je jedna od rijetkih zemalja clanica EU,koja nije priznala Kosovo. Cega se boji Spanija? Madrid je pokazao beskompromisnost oko otcjepljenja Katalonije, ali da li je samo ta provincija razlog za nepriznavanje Kosova?
Moje misljenje je da nije u pitanju Katalonija nego Andaluzija koja se moze otcjepiti od Spanije a najvise Andaluzija je prioritet kod muslimana Afrike jer svi muslimani zele da se jednog dana Andaluzija ponovo islamizira i da pripadne Africkim Islamskim drzavama a taj osjecaj je jos jak, narocito u Maroku.
Čuj, brate, što se tiče Španije i nepriznavanja Kosova, ima tu više razloga nego što se na prvi pogled čini. Naravno, Madrid je pokazao svoju odlučnost kad je u pitanju otcjepljenje Katalonije, ali ne može se sve svesti samo na tu provinciju.

Moj pogled na to je da se nepriznavanje Kosova od strane Španije ne svodi samo na Kataloniju. Postoji jedan drugi faktor koji može biti prioritet za Španiju, a to je Andaluzija. Znaš, ta regija može se otcijepiti od Španije, a to je nešto što posebno brine muslimane iz Afrike. Oni žele da se jednog dana Andaluzija vrati pod vlast islamskih država u Africi, a taj osjećaj još uvijek živi, posebno u Maroku.

Eto, to je moje mišljenje o tome. Nije sve samo u Kataloniji, već ima i drugih faktora koji igraju ulogu. Politika je komplikovana stvar, brate, i uvijek ima više slojeva i interesa koji utiču na odluke. Pa valjda tako ide u svim tim državama i političkim igrama, zar ne?

Back