Zašto smo tu gde jesmo?

boom122

Početnik
Poruka
14
Kakve su nam šanse ovde u Srbiji, da li možemo raditi i zaraditi?

Mene boli to što je dosta radnih i vrednih ljudi na birou i ne mogu da dobiju priliku za posao!

A vezare mamina i tatina deca, dobijaju poslove menadžera u koje kakvim marketima, firmama,školama a pri tome pojima nemaju o poslu!

Da li u Srbiji može jedino da se napreduje ako imaš neku vezu i da li je tačno da ljudi koji stvarno rade i ako imaju školu ne mogu ni da mrdnu sa svojih pozicija prodavaca,kasirki,izlagača,šalterskih radnika..?

E Srbijo moja zato i propadamo!

Tesko pitanje,a jos mracniji odgovori.Budete li puno razmisljali o ovome,lekovi za nerve vam ne ginu.Posto sam i ja u zemlji u kojoj ste i vi,moj vam je predlog da se pozabavite svojim znanje,radite na njemu,gledajte da pocnete da radite kod sebe,vise cete biti zaokupljeni obavezama,pa cete biti na kraju i bolji ljudi.Ne moze ni ovako doveka,doci ce neka nova vremena sa nekim novim nadama i ispravnim idejama.Mislim da je ovo najmracnije doba Srbije,jer smo potonuli moralno.To je gore od necije okupacije,jer za vreme okupacije zarad sopstvenog opstanka,narod zbije redove,moral je na visini,kao i mnoge druge vrednosti.Zato,gledajmo napred radeci na sebi,a ne da gubimo vreme gledajuci sta nam rade.

Tesko pitanje,a jos mracniji odgovori.Budete li puno razmisljali o ovome,lekovi za nerve vam ne ginu.Posto sam i ja u zemlji u kojoj ste i vi,moj vam je predlog da se pozabavite svojim znanje,radite na njemu,gledajte da pocnete da radite kod sebe,vise cete biti zaokupljeni obavezama,pa cete biti na kraju i bolji ljudi.Ne moze ni ovako doveka,doci ce neka nova vremena sa nekim novim nadama i ispravnim idejama.Mislim da je ovo najmracnije doba Srbije,jer smo potonuli moralno.To je gore od necije okupacije,jer za vreme okupacije zarad sopstvenog opstanka,narod zbije redove,moral je na visini,kao i mnoge druge vrednosti.Zato,gledajmo napred radeci na sebi,a ne da gubimo vreme gledajuci sta nam rade.

Najgore je kada u svemu ovome što nas je snašlo izgubiš motivaciju za svime..nekako mi se čini da je ljude pojela apatija...kao da ne znaju gde udaraju...nervoza.... aksioznosti...ne daju da se čovek malo sabere i razmišlja....stres od neizvesnosti je ubio ciljeve...a kada čovek izgubi životni i motivacioni cilj onda on nije nigde i nema snagu da se bori...:aha:

Najgore je kada u svemu ovome što nas je snašlo izgubiš motivaciju za svime..nekako mi se čini da je ljude pojela apatija...kao da ne znaju gde udaraju...nervoza.... aksioznosti...ne daju da se čovek malo sabere i razmišlja....stres od neizvesnosti je ubio ciljeve...a kada čovek izgubi životni i motivacioni cilj onda on nije nigde i nema snagu da se bori...:aha:
Da,ali sutra je novi dan,a na jesen ce opet padati kise.Znaci....nista novo ,zivot ide dalje,a i mi sa njim.Mora se raditi nesto da bi se moglo i ziveti.Glava mora biti podignuta u tom kretanju napred,inace cemo izgubiti zube na prvoj banderi.

Da,ali sutra je novi dan,a na jesen ce opet padati kise.Znaci....nista novo ,zivot ide dalje,a i mi sa njim.Mora se raditi nesto da bi se moglo i ziveti.Glava mora biti podignuta u tom kretanju napred,inace cemo izgubiti zube na prvoj banderi.

Jel znaš koliko puta apatičnom čoveku treba ovo da kažeš da bi te on čuo? :aha:.....ja sam pozitivna osoba ali veruj mi na reč, ni ja više ma koliko se trudila, ne vidim neki izlaz iz svega ovoga.. moram priznati da me malo hvata strah od svega...:sad2:

Jel znaš koliko puta apatičnom čoveku treba ovo da kažeš da bi te on čuo? :aha:.....ja sam pozitivna osoba ali veruj mi na reč, ni ja više ma koliko se trudila, ne vidim neki izlaz iz svega ovoga.. moram priznati da me malo hvata strah od svega...:sad2:
Pa i ja se plasim...i to svakodnevno,ali kad krenem na posao,kad pocnem da mislim sta sve treba da se uradi i plati,krenem da to resavam i zaboravim i na Tomu i na Borisa i na Cedu,Ivicu,Djilasa,Sutanovca i sve njih koji me smaraju svaki dan.Ne mogu oni da mi pomognu...stoga,,u se i u svoje kljuse"Neka svakog zaokupi posao kojim se bavi i videces da se zivi lakse i bolje.Psihickog pritiska ce nestati barem za pola,a to nije malo.Ne kaze se dzaba,,u radu je spas".Da bi ta istina dosla u glavu na svoje esto,mora da prodje vreme,a da bi proslo vreme,mora se nesto u tom vremenu i raditi.

Pa i ja se plasim...i to svakodnevno,ali kad krenem na posao,kad pocnem da mislim sta sve treba da se uradi i plati,krenem da to resavam i zaboravim i na Tomu i na Borisa i na Cedu,Ivicu,Djilasa,Sutanovca i sve njih koji me smaraju svaki dan.Ne mogu oni da mi pomognu...stoga,,u se i u svoje kljuse"Neka svakog zaokupi posao kojim se bavi i videces da se zivi lakse i bolje.Psihickog pritiska ce nestati barem za pola,a to nije malo.Ne kaze se dzaba,,u radu je spas".Da bi ta istina dosla u glavu na svoje esto,mora da prodje vreme,a da bi proslo vreme,mora se nesto u tom vremenu i raditi.

Ma pazi u pravu si ti za ovo ‚‚use i u svoje kljuse‚‚...ali kad se setim da su nam je politka umešana u sve prosto mi se povraća...da nije toliko sve ispolitizirano mislim da bi ova planeta bila daleko srećnija.:aha:

Ma pazi u pravu si ti za ovo ‚‚use i u svoje kljuse‚‚...ali kad se setim da su nam je politka umešana u sve prosto mi se povraća...da nije toliko sve ispolitizirano mislim da bi ova planeta bila daleko srećnija.:aha:
Politika i sluzi da bi se kontrolisali drustveni tokovi,kako sami demokratski procesi u zemlji,tako i ekonomske prmene i pojave,socijalne razlike se pokusale dovesti u nekakav balans medju ljudima ,promene u pogledu skolske naobrazbe,vojnog aspekta,spolljne p[olitike i svega onog sto manje ili vise utice na nase zivote u toj drzavi.Kd nas je,zahvaljujuci mnogim nesrecnim okolnostima iz nase proslosti,potpuno jos uvek nepoznat mnogima taj zadatak politike,pa je ona danas sredstvo mnogima da ostvare svoje manje-vise mizerne licne ciljeve;od zaposlenja u nekoj palanci pa do skupstinske stolice i svih beneficija koje idu sa tim zvanjem.Odavno sam shvatio da ja,ti,nasi prijatelji ili familija,mnogi ljudi sa ovog recimo foruma(kad smo vec na njemu) koji nemaju takve ambicije niti su ikada sebe zamisljali u takvim pozicijama,jednostavno ne mogu da promene nesto sto je kod nas ustaljeno jos od Obrenovica,preko Nikole Pasica i Ilije Garasanina,koji su tvorci modela ponasanja kakvog danas imamo za videti uzivo kod nasih politicara,pogotovo jos od vremena Milosevica kada je vlast postala pitanje zivota ili smrti(kao i danas,samo sa drugim nekim novim-starim licima).Znaci,nismo jos sazreli.Da li ja tu mogu nesto da promeenim,da li ja mogu da uticem ovim postovima na npr. nekog iz aktualne vlasti ili opozicije???Pa,ne mogu,jer njih to ne zanima,ne vide Srbiju kao zemlju gde bi trebali bezbrizno ziveti iskljucivo i samo iskljucivo od svog rada i znanja,nego im je to nekakav poligon,nekakvo mesto gde ce da ispolje svoj primitivizam i vec odavno vidljivo bolesni nagon ka materijalnom,bez obzira na sve druge vednosti koje zivot pruza svima nama.Meni nista drugo ne preostaje,nego da ja ignorisem njih,tako sto cu raditi najbolje sto mogu,pomiriti se sa time da moja zarada je smesna u odnosu na zaradu nekog tamo u Kanadi,Australiji,Nemackoj....citacu knjige koje me cekaju da ih procitam,kad se ukaze prilika druzicu se sa drugarima do kojih mi je stalo...sta da radim kad je to drustveni proces koji se mora istrpeti,koji traje decenijama.Jednostavno da odem negde necu i ne mogu,izbeglistva i sve onog sto izbeglistvo donosi ljudima,toga sam sit za ovaj zivot,lakse cu ovde nastaviti sta sam zapoceo.Znaci,jedini spas je okrenuti se sebi i vrednostima koje postujemo.

ljudi koji imaju malo para kukaju ali su "blazheni" jer su u kul poziciji da pljuju vlast i da budu s pravom surovi prema onima sto su gore

ali ako se polakome pa odu u neke probleme ... ajoj...
e sad ako imash porodicu...? :I ne znam...

ali obicno ide ovo... kad se neki covek penje ka "vrhu"... ima price kako se povlaci u sebe? kao bio je kul tip a onda je uspeo...?
"uspeo"? ... ima para i to... druzi se sa svojom klasom? e sad ako uspes da izadjesh iz toga... dobro je

i bogati plachu... i ta deca ako ne znaju da menadzerisu dzaba im ta veza. a pravi bogatasi ne maze svoju decu. ?
ali taj menadzer je neko misteriozno zanimanje, svi su danas menadzeri i svi oce to da budu a zemlja nikad raspadnutija : ) ok nije bas da nikad, al ono...
neko cudno zanimanje... deluje kao nesto zahtevno a ono svi su menadzeri...
znaci neka surovost koliko se podstice a koliko se sklanja...

Poslednja izmena:
e kianu mozda citaju ono idu po forumima i citaju sta se desava... prate ti politicari... ako jos postoje... mislim da idu...

ako krenu da vrbuju... mislim neko i ovaj forum drzi ne zbog lepih ociju....???

mozda se oni navuku na politiku i strancarenje a zaborave na ono sto treba da rade... al opet i to su samo nekakvi ljudi... lisice vukovi medvedi zecevi ali ljudi... ali videces i mi smo slabi kao i oni samo se ne vidi to.

Back