Zasto smo se posle 50 godina odselili iz Beograda u Nis?

Zanimljivo i dobro odmereno...

Penzosi gledaju, stanovanje, groblje, medicinu i decu...
Stanovanje jeftinije, hrana mozda malo skuplja za penzose jer ako se ima vremena u bg, penzosi prodju malko jeftinije na akcijama.
Groblje ako su nislije, odgovara, nesto razmisljam, ljudi bi trebali da se sahranjuju tamo gde kazu odakle su pa bilo to rodjenje ili zivotna destinacija.
Medicina, Nis nije los za kardio, zbog Niske banje a i Klinicki nije toliko los i moze dosta bez mita i korupcije..
Letovi, Sofija ce uvek biti jeftinija..

Mozda bi bili jos srecniji da nisu Nislije, kad bi otisli u neku banju koja ima lokalnu gradnju...ali ni ovo nije blentavo.

od ljudi koje znam a koji su po belom svetu niko nije ovde gladovao...svi su imali pristojan zivot i dobro placene poslove. tako da je prilicno sve diskutabilno...

Da, i verovatno ih zbog toga uhvati ta neka depresija o kojoj prica nosferatu.
Jer svi misle da je tudje ***** uvek bolje i lepse nego svoje, i da je Srbija najgora na svetu, pa se posle razocaraju.
Evo meni je bilo lepo prvih godina, jer sam avanturista, pa je sve bilo novo i interesantno, i sve je bilo lepo jer je drugacije.
Al posle dodju momenti kad ti ni nikakve pare ne mogu biti neka satisfakcija za sve ono drugo sto ti fali, a fali ti mnooooooogo.
Moje komsije iz Srbije, a i mnogi drugi su se vratili dole, posto su ovde dobili penziju, jer se ovde od penzije ne moze ziveti.
S druge strane oni koji su odozdo pobegli zbog sirotinje, jer se nisu snasli, verovatno se ni ovde nece snaci i zivece nekim pasjim zivotom.

NOrmalno. Takođe imam plan da po penziji idem u kuću koju imam u selu (moje majke rođene tamo). Na Bukulji, okolina Aranđelovca.

100km, to je najviše sat i po ako treba kod lekara ... Nemam nikakve ni ambicije ni želje da sedim u Beogradu. Penzionersko dupe na asfaltu, čemu to ?

Неки једва дочекају старост да би коначно могли да живе онако како су одувек желели - као свиње у блату. :kafa:

Неки једва дочекају старост да би коначно могли да живе онако како су одувек желели - као свиње у блату. :kafa:

Sveli ste zivot u Srbiji u dvajesprvom veku na svinje i blato ili asfalt:zcepanje:
Pa tako nije bilo ni za vreme Knjaza Milosa.
I da napomenem , u Nisu su ulice asFaltne.

Ne znam sta recimo neko selo ima vise da ponudi ljudima u penziji od NS-a ,ako ne racunamo neke ekstreme koji odu na more da zive pod stare dane . Na selo uglavnom idu pod stare dane ljudi koji su sa sele nekom mukom dosli u grad ,zbog posla i slicno ,al se nikada nisu snasli i ceznu ceo zivot da se vrate u zavicaj ,sindrom Radovana III, ili u drugom slucaju oni koji su zbog zdravlja ili materjalne situacije prinudjeni na to .

Back