ZASTO SE ZENE,ZRTVUJU ZA MUSKARCE !

Koliko puta sam bio ocevidac,da zene celi svoj zivot (koji je tako kratak) podrede nekim muskarcima,koji su eto,

"pristali",da se ozene njima.Ne mogu da verujem,da jedna pametna skolovana,u svakom pogledu sposobna zena

poveri svoj celi zivot,nekom tupavom muzu.Kada ovo kazem,imam u vidu muskarce,koji nekontrolisano piju alkohol,

neograniceno puse...u svemu su preterani,sem u bistrini uma,i onim stvarima,koje su animalne i necivilizovane.

U ogromnom broju brakova,koje sam imao priliku da opserviram,zene su intelektualno,fizicki,moralno,jednostavno

u svemu iznad svojih partnera,koje su "izabrale" za muzeve.Tuzno je videti te divne zene,kako fizicki i intelektualno,

bukvalno "venu",ziveci u zajednici,sa muskarcem,koji im ni u cemu,ne odgovara.Tvek sam se pitao,sta je to,u

cemu je "tajna",da jedna zena podari ceo svoj zivot muskarcu,a da svesno podnosi dusevnu i fizicku patnju.

Za onaj raniji period,kada zene nisu imale mogucnosti da se skoluju,jedini nacin da prezive,bila je udaja.

Ta udaja,vrlo cesto je bila "posto poto".Dakle jedino moguce resenje.Ali danas,kada devojke dobijaju,najvise

obrazovanje,kada imaju mogucnosti,da zauzmu respektabilne polozaje u drustvu,sta ih danas nagoni,da se

udaju za neke likove,kojih se u intimnim trenucima,mozda i gade.Da li je to,mozda neki mazohisticki poriv,

ili genetski kod predaka,koji savremenim zenama,ne dozvoljava,da svoj zivot,uzmu u svoje ruke.

Moramo da uvidimo da smo primitivci, koji su zadnjih decenija i nazadovali bar za pola veka...
Na zapadu je predbračni ugovor normalno i rado prihvaćen i u njemu se pored svakojakih dogovora šta je ko dužan u braku da da od sebe, da bi zajednica uspela, svakako nalazi i klauzula koliko orgazama nedeljno muž treba da pruži svojoj supruzi.... :zper: Daleko smo mi i od dogovora, a ne ugovora....ovde je slika prebijenih i napuštenih žena normalna pojava, kao što je normalno da takve žene same vode računa o svojoj deci...nije ni čudo što je sve manje registrovanih brakova i što vlada bela kuga...besparica i primitivizam su pokosile ovaj narod

......mislim da preterujemo o veličanju zapada.....ništavilo koje nas je preplavilo ovih decenija - razčovečenje , došlo je sa zapada - kad smo svi postali buržuji.....od njih smo uvezli maloletničku narkomaniju , prostituciju i profesionalne ubice maloletnike ....ostale gadosti i da ne napominjem......a šta rade odrasli , na zapadu , može se saznati iz njihovih takozvanih crnih hronika....kod njih je alkoholizam masovniji , pa su i kriminalne radnje masovnije i sve ostalo što ide uz to kao sociološki problem....zlostavljanje žena , trgovina sa njima i decom , je zapadna specijalnost milenijumska.....
....no hteli smo , pa sad gledajmo i uživajmo u živote buržujske.....

....naš problem je institucionalno negovanje siromaštva i njegove bede , koja je ukorenila nečovečnost i njegovo ništavilo......beda duha !

.....zašto žene trpe zlostavljanje , može se poistovetiti sa pitanjem : zašto stanovništvo trpi tranziciono ništavilo ?.....duhovna beda , neprosvećenost , ratčovečenost !

Mislim,da je za sve ovo,sto je povodom mog napisa izneseno,samo posledica nezrelosti,nasega malog naroda,Srba.Ipak,isuvise dugo,cetiri ipo
veka je to,bili smo pod okupacijom,jednog krajnje primitivnog i zaostalog naroda.Svi znamo,na koji narod okupatorski mislim.Rec je o Otomanskoj
Imperiji.Srbi nisu imali tu privilegiju,da talas Renesanse,koji je zapljusnuo Evropu,dodje do Srbije.Poznata je cinjenica,da u Islamskom svetu,zena
u drustvu,nema nikakvih prava.Ona je Alahovom voljom,stvorena da bude "sluskinja" muskarca.Da ga slusa i sluzi,da zadovoljava sve njegove
prohteve i zelje.Naravno,seksualne u prvom redu.Mislim da je to "kljuc",te potcinjenosti velike vecine zena,svom muzu,(citaj uslovno,svom gospodaru). Taj teret zaostalosti, nisu u stanju da uklone cak ni zene,koje koje su stekle,sam vrh u obrazovanju,i koje cak zauzimaju,dosta
visoku poziciju,u politickom zivotu nase zemlje recimo.Dakle,cak i te,i takve uspesne zene,u nekim javnim intervjuima kazu;"Ja i pored svih
poslova kojima se bavim,moram i da skuvam,i da operem,da muzu ispeglam kosulje,spremim odelo,koje ce da obuce.! Znaci,mi i dalje nemamo
"osvescene" zene.Taj ropski mentalitet,koji one imaju u odnosu na muskarca-muza,i dalje,veoma "uspesno" koriste muskarci,u svoju korist.

....Lorde , držiš nam predavanje iz istorije svetskih imperija , sa pozicije fanariotskog vladike - oću reći , na toj razini je tvoj komentar.....
...no činjenice govore nešto drugo....turska imperija , nastala je na pobedi izvojevanoj nad takozvanim hiljadugodišnjem carstvom , koje je ostvarila vizantija - na temeljima istočne rimske imperije....hiljudu godišnje imperije bile su i ostale ideja , koja je utkana u hrišćansku doktrinu - koju je u delo sprovela vizantija....a sve to govori da je turska u vreme svog osvajanja tog velikog hiljadugodišnjeg carstva bila moćnija država u svim pa i duhovnom pogledu.....ta imperija je vojno bila strah i trepet za ceo ondašnji svet - ne samo u vojnom već u svakom pogledu.....uvek i samo uvek , vojne imperije nastaju na tehničko tehnološkim moćima svoje države ---- to sad vidimo kod amera , rusi se ponovo bude u tom pogledu , a može se reći da kinezi ulaze u trku.....o tehnološko tehničkim , pa i naučnim moćima engleza , nemaca i francuza ne trba ni govoriti , jer pored svih svojih slabosti , oni imaju naučni potencijal koji je udario temelje svim naučnim disciplinama....
.....naravno , kad je turska imeprija dosegla svoj maksimum otpočeli su i samodovoljni procesi koji uvek imperije dovode u dekadentne procese - koji je urušavaju u sebe , zatucanost i neprosvećenost......
....nije zapad po pitanju žena bio humaniji od istoka u vremenima kad je turska imperija cvetala , ali je sa emancipacijom njihovom počeo , jer su u njima evropske države videle besplatnu poslušnu jevtinu radnu snagu....čak i danas na zapadu žene u tom pogledu nisu stvarno izjednačene sa muškarcima , kao što se o tome na sva usta žvaće....još uvek su žene "ljudski radnički resurs" jevtiniji od muškaraca i još uvek su im nedostupni laki dobro plaćeni poslovi i elitna radna mesta....
....naravno , turska nije u ženama videla radnički resurs , jer nije videla da tehničko tehnološkim razvojem može sebe da vazdikne na imperijalnu razinu.....iskren da budem , fanariotska doktrina uništila ih je - što i dan dani čini !
...naši društveno politički sistemi , od vremena drugog ustanka , pa sve do današnjih dana , ne vide u industrijalizaciji prosperitet , a ona , industrijalizacija donela bi tehničko tehnološki sa naučnim razvojem , a sa njima imali bi višak radnih mesta , jer bi broj radnih mesta prevazišao broj radno sposobnih muškaraca - i šta , država bi kao i sve industrijske razvijene države posegla za ženskom radnom snagom , a kad bi industrijalizacija progutala i taj radnički resurs , posegla bi za inostranom radnom snagom - opet jevtinom.....
...šta god o ovome mislili , treba imati na umu da nemačka u ovoj godini ima istorijski minimum nezapošljenih ljudi....to ni fašisti nisu dosegli - tu upošljenost i eksploataciju tolikog broja radnika iz inostranstva.....
...a ovo pišem samo da objasnim stvar u vezi žena , i hoću da kažem da žene bivaju oslobođene porodične tiranije uvek kad u državi ima viška radnim mesta....tad država krene u takozvanu humanu akciju za emancipaciju i izjednačavanje žena u radnim pravima sa muškarcima.....
.....naša žena , srpska , taj film neće da gleda , jer milion i više ljudi luta bez posla , a preko pola miliona je nadničar bez ikakvih prava...danas radi , sutra na ulicu.....imaju goru poziciju nego nekad dokerska radna snaga !
....šta se dešava - priroda je ženi ugradila podsvesnu obavezu da se stara o priraštaju...da se on ikako ispuni , žena ćutke stavlja sve na svoja pleća - ceo evolutivni teret , dok muškarčine , junačine balave po bircuzima o nesrećnoj sudbini.....
.....čuvaj se ti lorde naših turaka , fanariota i ništačkih podrepaša - mani se turaka i bednih fraza cincarskih popova i bosnaskih kačavendovanih vladika....svi su oni overeni u manastirskoj bačvi !.....

....P.S. - turska u ekonomskom smislu , pa i u tešničko tehnološkom , za nas je i dan dani džin - san letnje noći....naravno , propašće u dogledno vreme jer se vraćaju na šerijatske doktrine , koje su ih sa fanariotskim i pre samo tri četiri veka bacile na kolena , a sad ih sunovrat vodi u naše bezdno !......nije mi žao turske propasti , žao mi je naše i njene gluposti !.....uzaludno se žene na ovim područjima samožrtvuju - mi nestajemo.......prošle godine prestonica je manje reodila nego što je sahranila - te joj manjka jedna varošica....pametnima je ovo dosta !

Dragi moj Loncar.Opet se ponovila stara prica.Opet si sto kazu u skoli nastavnici...promasio temu.Nikakve veze nema ekonomija,sa iskoriscavanjem zena,od strane njihovih muskaraca-muzeva.Poznata je stvar,da Islamska Religija,zenu stavlja pod jurisdikciju muskaraca.Cetiri ipo veka,ziveli su
Srbi pod olupacijom turaka.Vreme je ucinilo svoje.Bez obzira sto su Srbi ispovedali Hriscanstvo,njima je uvek (a i sada) blizi zivot koji propoveda
Islam,od hriscanskih normi ponasanja.Srbi su videli od turaka,kako njihove zene,peru noge svojim gospodarima -muzevima,pa su i oni taj obicaj
usvojili.Kao sto ti je verovatno poznato,u sumadiji,do kraja Drugog svetskog rata,normalno je bilo,da zene peru noge muzevima i svekru i deverima.
Sada to naravno ne rade,ali ostalo je to,da zena radi sve po kuci,bez obzira sto radi i sto ima zavrsene,sve moguce skole.To je poenta mog napisa
prijatelju dragi.Ali,ti uvek odes u duboka filozofiranja,pa promasis temu.Ali,prastam ti.Ko radi (ko pise) i gresi.Ostaj mi zdravo i veselo.Tvoj L.G.

....ma poštovani Lorde , volim ja da promašim temu - da sam anti protivan ; naročito kad vidim ono što se ovde nesme videti......no , neke istine treba da privedemo bar blizu istine :
*nisu svi srbi robovali isti broj vekova pod turcima kako ti kažeš - pa tako na primer , srblji iz Despotovine Đurđa Brankovića i Despine Proklete Jerine , najmanje su robovali pod turcima od svih srblja , koji su imali svoju državu ( verovatno zbog toga , najkraćeg robovanja , Jerina je anatemisana i prokleta - jerbo nije tom serbskom svetu dozvolila da se namukama iskale kao ostali serbski svet - na mukama se poznaju junaci - popovska teza ) ; pa srbi koji su pod ugrima bili kao plaćeni ratnici , oni su ponajmanje bili pod turcima ali su krvavo kao ratni plaćenici robovali katolicima ( no nisu bili muhamedanski terorisani )
*ima zapisa da su žene prale noge , srbljima , koji su bili u ropstvu pod muhamedancima , a i pod katolicima .....čak ima zapisa da ovi serblji , katolički sužnji , duže su zadržali to običajno pravo od muhamedanskih sužnja - jer su se ovi pre oslobodili ropstva pa se i pre emancipovali....ali , i dan dani u nekim zapadnim katoličkim državama u rurarnim sredinama žene peru noge muževima i svim starijim muškarcima
*porodica je ekonomski stub svake države.....bez njene ekonomije , moćne , nema velike i moćne države.......hoću da kažem da u porodici svaki njen radno sposoban član je ekonomski subjekt , koji doprinosi ili razvlači.....ako je u državi manjak radnih mesta , onda je žena domaćica i preuzima većinu poslova u njoj , a muškarac je glava porodice....ako je u državi višak radnih mesta , ona angažuje i žensku radnu snagu - sprovodeći takozvanu emancipaciju žena i njeno oslobađanje iz porodičnog ropstva....to su neke zakonomernosti.......mnogo oko ovoga pisali su oni jevreji , kod nas ozloglašeni Marks i Engels.....no ponovo su postali svetsko aktuelno štivo - zahvaljujući globalizmu i slobodno visoko profitabilnom kapitalizmu.....no dok nama dođe iz debelog mesa uglavu , stvar će da protutnji mimo nas....

Back