Zašto se žene ne porađaju u kući ?

Zamislite da i muskarci mogu da zatrudne. I da se porode, naravno.
Al bi se to dralo, kukalo i zanovetalo.... :D
I ne bi im uopste padalo na pamet da drugima predlazu kucni porodjaj, vec bi se naoruzali sa 20 babica i pregrst doktora. :D

Meni su pričali lekari da je nivo bolova jednak nivou bolova, koji se mogu desiti pri operaciji bez anestezije. Ja sam imao jednu operaciju pri kojoj nije radila anestezija. Nisam siguran da li sam iskusio taj nivo bolova, jer ipak je muško telo genetski predviđeno za niži prag bola u paketu sa brzom fizičkom reakcijom. No pored svega toga, oćutao sam do kraja i grčio sam se. Žensko telo je genetski predviđeno da više trpi.

Ja sam ćelav, tako da sva moja deca barem jednom liče na mene :heart:

:lol:

Моја чак ни тада није личила на оца, родила се са огромном косетином :zcepanje:

Али, зато има очеве обрве, очи, руке, стопала, море пљунути татко :evil:

- - - - - - - - - -

Znači , tvoja baba ili prababa rodila tvoju najku sa 20 babica.
...................................................................................
Gde nestaše hrabre žene, naše bake.

Да ли си размишљао о процентима наших бака и њихове деце који су умирали приликом порођаја?

Па упоредиш са данашњом стопом смртности приликом порођаја...

Да су могле да бирају, да ли стварно мислиш да би се порађале у шталама, или, ако су мало срећније, у кућама?

Svasta , Min, tema je o onim ženama koje imaju posebnu hrabrost za porođaj u domu. Nije ovde postavljač (ja) postavio temu da bi neko pomislio da
ima neku zamerku zenama, već naprotiv da im se divi.
....................................................................................................................................................................................................................A
A sto se tiče davno prošlih vremena o kojima govoriš , u kojima je narod bio zatucan da nije znao za sapun , i sterilizaciju instrumenata
, sto bi rekli sekli su pupcanu vrpcu prljavim stvarima , sto se moralo znati da je nešto pogano ćak i pre hiljadu godina ili je takoreći do skora
( pre dvadesetak godina) prost narod osuđivao one trudnice koje bi se kupale tokom cele trudonće ( o tome pitajte stare ginekologe)
ili rođena deca u bedi i nemaštini i neuhranjenosti samih majki dojilja koja je bila do sredine xx veka .

Схватам ја шта си хтео да кажеш, чак сам и написала да сам и сама хтела порођај код куће, али без помоћи лекара не бих се усудила...као што и нисам. И срећа што нисам, јер је пупчана врпца била омотана око врата бебе. И нема то везе са храброшћу, пре бих рекла да је ствар избора и могућности, као и опреза...

Zašto se žene ne porađaju u kući ili stanu , ko i zašto to brani ?
Ako postoji privatna lekarska praksa , onda je logično da lekar i babica mogu da dođu kod trudnice
u stan ili kuću da je prorde.
Nije baš logično da deca prvi udah života i vazduha novog sveta dočekuju u bolnicama a ne u svojim domovima.
Nije dobro da dolaze na svet u najtezem okruženju.
Da li se pravi preterani strah od komplikacija da bi ginekolozi očuvali svoj renome.
zbog mogucih komplikacija,moze se desiti da umre i majka i beba.Bolnice zato postoje.

Ako postoji privatna lekarska praksa , onda je logično da lekar i babica mogu da dođu kod trudnice
Nije baš logično da deca prvi udah života i vazduha novog sveta dočekuju u bolnicama a ne u svojim domovima.
Da li se pravi preterani strah od komplikacija da bi ginekolozi očuvali svoj renome.

Ima istine u svemu ovome, ali je ipak samo poluistina....koja pokazuje svoje pravo lice u zadnjih par godina...

problem je sto je privatna praksa osetljivija nego jaci sistemi zdravstvene zastite...pa se bolnicke bakterije

lakse sire medju njima, tacnije, tu je najgora neljudska konkurencija koja ne brine o pacijentima...

porodjaj je osetljiv i za bebe i za majke, pa treba zaista biti hrabar i preuzeti odgovornost za moguce, iako ne tako ceste,

problematicne dogadjaje ili reakcije koje se u sistemskim okruzenjima amortizuju lakse...

Majka treba da se poradja onde i na nacin na koji se oseca sigurno i ne smeta ni kuci...

I ja se zalazem za tu opciju i to u vodi, jer je najbezbolnije po bebu, a i majci pomaze. Kod nas se moze poradjati na taj nacin ali kosta oko 600 e.

- - - - - - - - - -

nije tacno.samo,ovde moras da daš keš,15-20 000 dinara

u Višegradskoj u Kliničkom centru Srbije, ta usluga košta 5.000 dinara

Ima porodilista gde je prisustvo oca porodjaju besplatno

Au, kažem ja za forumsku populaciju. Npr uvredljiva je uopšte ovakva tema, to ti je kao kad dopustiš ljudima da diskutuju dal su vakcine dobre, nema tu diskusije, tj diskusija može samo da unese pometnju u glavama šupljih. Nema potrebe da se unosi debata "dal je silovanje uvek loše", samim tim što si dopustio debatu ti si rekao da postoji mogućnost da je silovanje ok, tako i ovo.

Au, kažem ja za forumsku populaciju. Npr uvredljiva je uopšte ovakva tema, to ti je kao kad dopustiš ljudima da diskutuju dal su vakcine dobre, nema tu diskusije, tj diskusija može samo da unese pometnju u glavama šupljih. Nema potrebe da se unosi debata "dal je silovanje uvek loše", samim tim što si dopustio debatu ti si rekao da postoji mogućnost da je silovanje ok, tako i ovo.

E sad pa ti ga pretera...gde poredis silovanje i porodjaj

Ako bi pošli od toga da će na forum doći neko ko ima 14 godina i ko tek treba da formira stavove...kapirate. Sad će populacija da kaže "ehej ali ti si okačio penis" jeste, to je provokativno ili uvredljivo ili šta god, ali ne širi dezinformacije i teorije zavere i ne znam kakve nebuloze.

Ukoliko vam nije jasno zašto se žene porađaju u porodilištu a ne kod kuće bojim se da ništa što ja mogu noćas da smislim neće uticati na vaše mišljenje. Ne znam odakle bih počeo zapravo, higijene? Potencijalnih komplikacija? Nege? Cimanja osoblja? Pretpostavljam da se radi o life style stanovištu, to jest moja je baba rodila osmoro u njivi zašto današnje žene od toga prave pompu, ili ti ja sam previše old school za ova sissy vremena. Ma...mani budale.

Svasta , Min, tema je o onim ženama koje imaju posebnu hrabrost za porođaj u domu. Nije ovde postavljač (ja) postavio temu da bi neko pomislio da
ima neku zamerku zenama, već naprotiv da im se divi.
....................................................................................................................................................................................................................A
A sto se tiče davno prošlih vremena o kojima govoriš , u kojima je narod bio zatucan da nije znao za sapun , i sterilizaciju instrumenata
, sto bi rekli sekli su pupcanu vrpcu prljavim stvarima , sto se moralo znati da je nešto pogano ćak i pre hiljadu godina ili je takoreći do skora
( pre dvadesetak godina) prost narod osuđivao one trudnice koje bi se kupale tokom cele trudonće ( o tome pitajte stare ginekologe)
ili rođena deca u bedi i nemaštini i neuhranjenosti samih majki dojilja koja je bila do sredine xx veka .

Nisu komplikacije samo nesterilni uslovi..bebe umiru jer se zaglave u porodjajnim kanalima, u bolnickim uslovima spasava ih carski rez..zene umiru od sepse jer im zaostane delic posteljice, umiru od iznenadnih komplikacija, od krvarenja..a to kupanje o kome pricas se odnosi ne na tusiranje, nego na kupanje u kadi i vrlo ima logicnih razloga zasto nije preporucljivo - od infekcija do prevremenog porodjaja..budite makar jaki muskarci barem kad su vam zene trudne..ne umanjujte tezinu stanja trudnoce, ni moguci rizik na porodjaju..kako su nase babe umirale na porodjajima, tako su nase dede ginule na solunskim frontovima, a vi danas ne sluzite ni obavezan vojni rok..

Back