Zasto se ubio Milan Babic?

Plava Bilja:
Mrtva usta ne govore!
Strazar u Sheveningenu, navodno je obisao celiju sat (ili pola sata pre nego sto je Babic nadjen obesen, neka me neko ispravi)! E, sad ne bih da nagadjam zasto se vratio tako brzo nakon prethodnog obilaska, osim ako to nije praksa u zatvoru, da se na svakih sat vremena obilaze zatvorenici.
Iz Haga je izdato saopstenje da ponasanje zatvorenika '" nije nagovestavalo da bi se nesto slicno moglo dogoditi"
Ali, dogodilo se.
U zatvoru gde se nalazio Milan Babic po propisima strazar je kobajagi duzan na svakih pola sata da obilazi zatvorenike.Mozda da im nebi bilo dosadno.

Pa ako bih gledao sa neke tvoje tacke gledista on je bio izdajnik srpskog naroda. Prihvatio je da mu se smanji kazna kako bi popljuvao sve ostale u Hagu i kako bi nas doveo u nepovoljnu situaciju. Ja bih pre rekao da je to griza savest. A mozda je i tumor koji je imao na mozgu ubrzao njegovu odluku. Ali kao sto rekoh ovo bi trebalo da bude neka tvoja tacka gledista.

E sada da proverimo još nešto...
Pitajte starije zašto se ubio književnik Branko Ćopić?
Po njemu je most sa kog je izvršio samoubistvo i dobio ime.
A dalje je logično pitanje - zašto običan svet skače sa tog mosta?

Ako dobijete tačne odogovre na pitanja uopšte vam neće biti žao zašto su neki političari izvršili samoubistvo.
Čudi činjenica da pojedini nisu a biće i da nemaju nameru.

A takodje čudi šta je konkretno poenta ove teme?

Pa evidentno da neko hoce dostojno da ga oplace. Protiv coveka nemam nista ali njegov istup u Hagu je za svaku osudu. Iako mrzim sva ta espesovska, radikalska i julska govna koja su zavrsila u Hagu oni bar nisu prihvatili da budu svedoci saradnici. Srbi koji su vec tamo trebalo bi da se povode primerom generala Krstica. Dakle cutati i cekati da ti onaj rebne kaznu. On je zavrsio sa 45 god robije mada prema nasim zatvorima ono se ne moze nazvati robija.

Markelja:
Pa ako bih gledao sa neke tvoje tacke gledista on je bio izdajnik srpskog naroda. Prihvatio je da mu se smanji kazna kako bi popljuvao sve ostale u Hagu i kako bi nas doveo u nepovoljnu situaciju. Ja bih pre rekao da je to griza savest. A mozda je i tumor koji je imao na mozgu ubrzao njegovu odluku. Ali kao sto rekoh ovo bi trebalo da bude neka tvoja tacka gledista.
Sta si hteo da kazes sa tim "tvoje tacke gledista"?

Dlakava_Strvina:
E sada da proverimo još nešto...
Pitajte starije zašto se ubio književnik Branko Ćopić?
Po njemu je most sa kog je izvršio samoubistvo i dobio ime.
A dalje je logično pitanje - zašto običan svet skače sa tog mosta?

Ako dobijete tačne odogovre na pitanja uopšte vam neće biti žao zašto su neki političari izvršili samoubistvo.
Čudi činjenica da pojedini nisu a biće i da nemaju nameru.

A takodje čudi šta je konkretno poenta ove teme?

Odakle ti ideja da se Brankov most zove po Branku Ćopiću?

Plava Bilja:
Mrtva usta ne govore!
Strazar u Sheveningenu, navodno je obisao celiju sat (ili pola sata pre nego sto je Babic nadjen obesen, neka me neko ispravi)! E, sad ne bih da nagadjam zasto se vratio tako brzo nakon prethodnog obilaska, osim ako to nije praksa u zatvoru, da se na svakih sat vremena obilaze zatvorenici.
Iz Haga je izdato saopstenje da ponasanje zatvorenika '" nije nagovestavalo da bi se nesto slicno moglo dogoditi"
Ali, dogodilo se.

Па наравно када му је стражар помогао да се попне на столицу и да стави конопац око врата, мора да је из дс или гсс

Lapsus, ili....?
Odgledala sam Telefakt na BK, i ide tekst ispod (neka ga neko krsti pravim imenom) pa pise doslovce: Bivsi lider i premijer RSK Milan Babic izvriso je samoubistvo........................ tacka.
Dalje (u produzetku) ovo UBISTVO ce uticati na zapocete procese u Hagu....rekao je minstar Rasim Ljajic!
Sad se pitam da li je zaista g. Ljajic rekao da je to UBISTVO, ili je greska pri kucanju, i zar je moguce da citavih pola NIKO ne primeti sta pise?

Neko gore upita, koja je poenta ove teme?
Ja sam postavila nekoliko pitanja, prvo i osnovno, zasto se ubio Milan Babic?
Zelela sam da cujem misljenja svakoga ko se ukljuci u diskusiji, o poenti nisam razmisljala, ostavljam svakom diskutantu da sam razluci, svako prema svom vidjenju i nahodjenju, odnosno, da poentu "izvuce" sam!

Markelja:
Pa evidentno da neko hoce dostojno da ga oplace. Protiv coveka nemam nista ali njegov istup u Hagu je za svaku osudu. Iako mrzim sva ta espesovska, radikalska i julska govna koja su zavrsila u Hagu oni bar nisu prihvatili da budu svedoci saradnici. Srbi koji su vec tamo trebalo bi da se povode primerom generala Krstica. Dakle cutati i cekati da ti onaj rebne kaznu. On je zavrsio sa 45 god robije mada prema nasim zatvorima ono se ne moze nazvati robija.

Они НИКАДА неће бити издајице српског народа! За тако нешто су задужени Ђикијевци и остали гробари Срба, кандићкини тастери, Ђикијеви постављачи локатора за НАТО бомбардере...

Markelja:

Мало си контрадикторан јер...

1. Биљана Плавшић биле је комуниста и члан СКЈ,

2. Милан Бабић био је комуниста и члан СКЈ.

:evil: :evil: :evil:
:evil: :evil:
:evil:

Plava Bilja:
Milan Babic je osudjen na 13 godina zatvora, posle sopstvenog (ili iznudjenog?) priznanja da je ucestvovao u zlocinima nad nesrspskim stanovnistvom u RSK.
Bio je svedok u procesu protiv Slobodana Milosevica, Milana Martica i jos nekih, i trebao se ponovo pojaviti kao svedok Slobodanu Milosevicu, sada kao svedok odbrane.

Da li je zlocin za koji je osudjen, bio iznuda u zamenu za blazu (ili oslobadjajucu) presudu?
Mozda on zapadu vise nije potreban, jer, svi znamo da taj zapad ima svoja pravila?
Kad iskoristi, sutne!

Moguce da je proradila i savest kod Milana Babica. Covek koji je priznao zlocine nad nesrpskim stanovnistvom (kojeg li paradoksa, a najvece etnicko ciscenje posle Drugog svetskog rata upravo je "Oluja", neverovatan zlocin) sto vec rekoh, da je moguca nagodba sa Tribunalom.
Ali je sasvim istinita nagodba da je svedocio protiv drugih optuzenih Srba zarad smanjenja kazne (sto su cak priznali i njegovi advokati). Da li se pokajao zbog toga?

"De mortius nihil male"?

Naravno, sada ce poceti nagadjanja (vec sam ih cula) da su ga "zakacili" da ne bi bio svedok odbrane Slobodana Milosevica?
To vec spada u domen nagadjanja, pa se ogradjujem od toga.
...ziv je Babich umro nije:sa Klintonom:vino pije!...

Back