Zašto se turisti u Tajlandu mole da ne jašu slonove

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
19956_shutterstock-372099583_f.jpg

Slonovi su možda poznati po svojoj veličini i snazi, ali turisti koji jašu na leđima ovih životinja mogu da im naprave veliku štetu, na šta ukazuju grupe za zaštitu divljih životinja na Tajlandu.Organizacija za zaštitu divljih životinja iz Tajlanda, objavila je fotografiju slonice Pai Lin, koja ima 71 godinu, i čija je kičma izdeformisana posle 25 godina rada u turističkoj industriji. Slonica je na leđima često nosila i po šestoro turista u vreme.

pai_lin_def_tekst_348x620.jpg

Jahanje slonova je popularna turistička aktivnost u zemljama širom jugoistočne Azije, ali aktivisti kažu da je to oblik okrutnosti prema životinjama jer njihova tela nisu „dizajnirana“ za jahanje.Kažu da se životinje često zlostavljaju i eksploatišu i u drugim industrijama kao što je seča drveća i transport drvne građe. Mnoge od životinja uginu zbogiscrpljenosti i neuhranjenosti jer ih njudi bukvalno iskorišćavaju do smrti.

Deli se prica o slonici Pai Lin kako bi podigla svest o okrutnosti prema slonovima i kako bi ubedili ljude da ih nikada ne jašu, posebno sada kad je turizam u punom jeku, posle zastoja usled pandemije.

(RTS)

Trebala bi se zabratiti eksploatacija svih zivotinja na taj i slican nacin. Svuda u svetu.
ja se opet tu vracam na kokoske,svinje i krave na mega farmama.
njihova patnja nikoga ne interesuje
i za ovo si u pravu
A da ne pominjem da se ne bih ni popela na tu gromadu od zivotinje ..jer se ona ljulja kada ide i lako se moze pasti
..gledala sam na tv-u jer uzivo sam slona videla samo u Zoo vrtu
ne ljulja se puno...ima ona sedista, ne moze se pasti, vecina ima kao neku mini ogradicu...mislim u teoriji moze ali se krecu polako...

slon.JPG

A da ne pominjem da se ne bih ni popela na tu gromadu od zivotinje ..jer se ona ljulja kada ide i lako se moze pasti
..gledala sam na tv-u jer uzivo sam slona videla samo u Zoo vrtu
Nadam se samo da to nije bilo u nekom od ovih zoo-a:
https://www.idausa.org/campaign/elephants/2020worstzoos/
a posebno ne u onom najgorem, Kenjackom, nego u nekom humanijem gde ih samo drže zatvorene u malom prostoru i ne maltretiraju ih.

Ne znam sta bih rekla na ovo..mozda bih cak zakonom zabranila jahanje zivotinja koje nisu za jahanje
Alo bre, i konj ima dušu, a ne samo slon!!

IMG_7552.JPG

Jel si sigurna da ovog celog života nije jahala neka debela isfrustrirana ženetina koja je sve vreme mislila da joj je Bogom dano da ga jaše?
A ti jel imaš neku listu koje su to životinje za jahanje a koje nisu, da znamo kako da se vladamo u budućnosti, i ako može info koji lik je napravio listu?

p.s. životinje su se hvatale i koristile u razne svrhe u koje spadaju i one najgore i najmonstruoznije od kako čovek kao vrsta postoji. da li je bilo šta, bilo koje jahanje slona monstruoznije nego kada na primer ubijemo tele i pojedemo ga? zar mlado, tek rođeno tele nije živo biće kao i stari 71-godišnji slon?
licemerno je komentarisati stvari hiljadama kilometara udaljene a da ne vidimo ono što se događa u našem "dvorištu".
ako ćemo već o životinjama.

Back