Zasto se toliko mlate?

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jary

Elita
Poruka
16.468
Gledao sam snimak sa tuce navijaca "vecitog derbija" Da li neko moze da mi objasni zasto se onoliko biju medjusobno.Bila je i scena gde dvojica, trojica, jednog sutiraju besomomucno u glavu stvarno ne kapiram ljudi iz istog grada a toliko zlobe medjusobno , zbog nazovi navijanja ,stvarno ne kapiram... :shock:

Obersturmfuehrer:
zato sto ostatak vremena provode u nekom oboru sa divljim svinjama...
Pa vidim ja da nisu za u ljude ... ali ne mogu da se slozim jer snimi kamera nasilje ,sto znaci moze da identifikuje pocinioca ,argumentovano za 15 minuta a on se izizivljava polomi inventar, prebije kog stigne i izseta se lepo a mi slusamo na zadnjim vestima kako je istraga u toku . Ko tu koga trazi ,sta trazi Medu ,Zeku...mozda bakicu.?

bas juce gledam u novinama, straaaasno... sta sve nece uraditi, pod opravdanjem da je to navijanje. to nije navijanje, nago mrznja, zelja da se pofajta s nekim...
moji neki drugovi su bili na derbiju, sedeli su daleko od tog haosa, ali kazu da je bilo grozno i gledati, dakle, u centru su ti koji se mlate, a ne utakmica. i gde je tu sport? :evil: :evil: ja nisam neki vatreni navijac, moze se reci da simpatisem jedan klub, ali ta pljuvanja??? toga ima i kod mene u skoli, ako neko ne navija za isti tim kao ostatak odeljenja, odmah svi dokazuju kako je 'taj njihov' bolji :roll: , osvojio je ovo, ono.... ma, ja samo volim da odgledam dobru utakmicu, sa puno golova (okej, cesce gledam basket, ali 'ajde :D :P :D ), da se razonodim, a ne da posle belezim ko je kada pobedio da bih zavrnula one iz razreda. tako glupo, a tako cesto :? :? .
i eto, deca rastu u takve 'vatrena navijace', a niko nista ne cini.

Svako ima neki svoj smisao zivota,neko zivi za muziku,neko za hranu,hocu da kazem neko bi bio spreman da ubije da bi dokazao da je teorija njegovog politickog/muzickog idola tacna,pa tako je i njihov smisao zivota Partizan ili Zvezda.Glupo je to sto rade,iako je lepo otici na tekmu gledati utakmicu,bodriti klub,ja jos od maldjih dana imam naviku koju sam povukla od brata huligana da idem na juznu tribinu pogotovu kada je derbi,nisam je se ni dan-danas odrekla vodim i cerku...mislim nije da ih opravdam,ali sta se moze,to je njihov zivot,oni su extremi naseg drustva i uvek ce biti takvih ljudi.

Kako rece Emili, strastveni navijaci to im je smisao zivota, uredu i to sa detetom na utakmicu gde su najvatreniji navijaci i to je O.K.Deremo se ,urlamo ,zvizdimo sve je to to.Ali scena gde jednog mladica koji je polusvestan od batina ,tetura se a ovaj sa tribine ga sutira direktno u glavu i covek pada tri metra unazad.To je bolesno!I sramota da su to ljudi iz istog grada ,pa sta da ocekujemo ,od drugih kad mi sami sebi nanosimo toliko zla...

Pa jest' vala, ispade kao mi Srbi smo nesto genetski modifikovani da budemo siledzije, sta li, a drugi su se sve fini i kulturni rodili?! Nije bre, nego kazna, pa po generacijama, dok se ne rodi generacija koja ce biti vaspitana i uslovljena sistemom nagrade i kazne! Valjda su se Englezi bozijim providjenjem sabrali i uljudili na utakmicama?! Nije nego! Nego sto neko gore rece - udari ih sa 10 godina bajbokane i par hiljada funti po dzepu, pa da vidis kako se 'lako' uci pristojnost ponasanja na javnom mestu! Nego svaki put imamo pola grada polupanog i pun urgentni centar!
A to sto neko isto prethodno rece 'vole da se biju, pustite ih!' - ma pustili bi mi njih nego nece oni nas! Pa ne mozes vise ni na jednu utakmicu da odes niti dete da odvedes i da se osecas normalno i sigurno da ces da izneses zivu glavu: ko da si posao u boj na Kosovu a ne na sportski dogadjaj! Ti huligani i siledzije ucinili su da covek koji zaista voli sport i zeli da ode na neki dogadjaj odlazi na svoj sopstveni rizik umesto iz zadovoljstva; kaznjeni su oni normalni i pristojni, kojima je onemoguceno da odlaze na sportske dogadjaje, a ovi sto prave haos - oni uzivaju, boli ih uvo! Nenormalna drzava i nenormalni ljudi, bre! Sramota i bruka, pa to je zivo divljastvo! I nije istina da niko nevin ne strada, nego samo oni izmedju sebe! Sta je sa onim momkom od pre dve-tri godine sto su ispalili raketu i njega slucajno pogodilo i usmrtilo na sasvim drugoj tribini?! Sta je pa on bio kriv! Kao - nemogu da nadju rekvizite metal-detektorom! Pa nek ih pretresaju do gaca onda, nek otvore stadion 8 sati pre utakmice i nek ih pretresaju prepipavanjem! Kad mogu tako na pojedinim aerodromima u svetu, a sto ne bi pa moglo na stadionima, ako nema drugog nacina da se prizovu pameti! A dole pored staze vodeni top, pa brale nek opale vodu po njima da im olade usijane glave - a ne da polome pola stadiona, silne stolice i inventar! To je samo slika i prilika nenormalnosti i bahatosti koja se zapatila u ovoj zemlji poslednjih 20 godina!!!

Koliko nemate pojma o tematici pa to je strasno! Ja sam strastveni navijac i evo vam malo mog ugla. Jesam za zakone i oni ce neminovno doci i bice kao u Engleskoj ,Italiji...Da li ti zakoni deluju tako da zaustave nerede van stadiona,zakazane tuce,demoliranje kola,objekata,ispisivanje parola,izrazavanja rasizma i verske netrpeljivosti?NE!Oni su samo dobar marketing za TV i javnost.Pogledajte malo dalje od toga.Stanje u Engleskoj i Italiji van stadiona je nikad gore!!!Ko nije gledao Football factory neka obavezno pogleda! BBC,kao ni RAI takve snimke van stadiona vam nece prikazati.Svugde ima idiota i bolida koji ce tuci sve pred sobom,po meni je cak bolje dopustiti punoletnim licima bez naoruzanja da se mlate na nekom tacno odredjenim mestima koliko im je volja..nesto tipa Fight cluba :) ,i sam bi to praktikovao iz mojih nekih razloga. Nisam idiot koji bije sve pred sobom,ali neke skupine iz suprotnog tabora bi uvek omlatio najstrasnije,pitate se zasto? Zato sto imam tonu negativnosti u sebi,zato sto sve sto hrvatski navijaci preddstavljaju mrzim,zato sto druga srpska strana je vecito bila rezimska i kulovska i jajarska strana ovog naroda,zato sto duboko verujem da je moja strana odraz mojih sportskih,politickih,verskih i nacionalnih stavova. Samo se u toj masi osecam prijatno,ni u jednoj drugoj,samo me ta masa ispunjava jer delujem slobodno po svojoj volji bez okova ,samo tu mogu da iskazem koliko mi je pun k. ove zemlje i stoke od onih u plavom,od onih preko puta i od onih nad glavom. Nadam se da su vam neke stvari jasnije!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back