Zašto se prave patriotske snage ne ujedine

krinka5

Buduća legenda
Poruka
26.851
Tema je autorska.

Svedoci smo da na političkoj sceni Srbije postoji
Prvo; režimska stranka kao interesna grupa ljudi na vlasti i oni su prilično monolitni , tek kad kao pojedinci zglajznu onda se sete da je ta stranka najgora. Njihova stabilnost je kako se za sada čini izvesna.
S druge strane je takozvana demokratska opozicija koji su za nastavak puta ka EU , pričaju sve one dosovske floskule s kraja devedesetih kao da se ništa nije promenilo. Znači; pravna država , jake institucije otvoreno tržište nastavak istog razvojnog modela. Razjedinjeni su ; neki su da otkačimo KiM a drugi nisu iako je to uslov za ulazak u EU. Oni trenutno nisu tema.
S treće strane imamo stranke i političke grupacije takozvanih patriota koji su protiv nastavka puta ka EU. Proruske su orjentacije ili naginju ka pobedi Rusije, uglavnom su za promenu razvojnog modela privrede ali takođe ponavljaju priču o snazi institucija i pravne države (valjda dok ne dođu na vlast :mrgreen:).

E oni su tema . Zašto se te stranke ne ujedine jer valjda je jasno da tako usitnjeni u kombi skupinama nemaju nikakve šanse niti perspektivu profilisanja kao snažne društvene snage koja će narasti u ozbiljnu konkurenciju stranci na vlasti.
Šta mislite drage kolege zašto se to ne događa ?

Pa možda se ujedine ali kontam da će Zavetnica da ispali jer stara je to radikalka.

photo_2023-01-23_19-46-40.jpg

Ne mogu ja da sudim ko je patriota ko nije....
Bar dok ne postavim zadatke i vidim reakcije.

Mogu ti reci zasto patriote koje ja znam niko ne zna...
Zato sto se kriju..
Javnost je hukacka i bukacka....seljacka, rugacka, muljacka....hoce sve , sebi odmah, rezultat, korist, akciju , promenu koja im koristi..

U takvoj javnosti moji patriote se kriju.
Ja se krijem, a znam i drugi..
I ne izlazim na poziv, ko im ebe mater....

Izlazim samo kad nanjusim da je neko slicam patriota, ne i kad je humanista...na to ne izlazim...

A malo je pravih patriota, mnogo vise je humanista....a human tebi pa sebi pa u dzep...

Secam se jedne prilike, trebalo je negde oruzjem i odbranom povuci crtu...
Kuku lele, sve patriote ovako , a samo gledas da ti metak ne zavrsi u ledjima....
E to je ono sto je zeznuto, nekad je uzasno zeznuto , znaci oko tebe sve izrod, a nekad je mnogo bolje nego sto ocekujes...iznenadjen si potencijalom, ali tupavo to u glavu , ne zeli da cuva posebne ljude..

A ako ne cuvas posebno pametne i posebno idejne i posebno cestite, nista nisi spreman da sacuvas, cuvas samo broj.....i onda prvo uklone te uocene....mozda ne uklone ali ih sapletu , nameste, blokiraju...
Svi sve to znate, zato mi je u potpisu to sto mi je u potpisu...

Možda ima nešto i u tome što oni koji glasaju za Zavetnicu zapravo i ne gotive nešto Boška koji je šurovao sa Đilasom i Miloša Francuza čija je stranka bila deo zlokobnog DOS-a. To su neki koji su do nedavno glasali za SRS ali više ne jer se Šešelj previše slizao sa Vučićem. Sa druge strane koalicija Dveri-DSS-POKS možda i može jer već je to bilo 2016. Moguća je i koalicija NS-DJB i to su neki maksimumi koaliranja na toj sceni. Kod gradjanista imamo podelu na SSP-PSG-DS i grupaciju NDMBG-Zajedno i ekologe. U suštini kod nacionalista solo igrač će uvek biti Zavetnica a kod gradjanista Boris Tadić koji je praktično ukopao opoziciju u BG iako je imala više glasova od vlasti.

Pa možda se ujedine ali kontam da će Zavetnica da ispali jer stara je to radikalka.

Pogledajte prilog 1385813
Ovde fali predstavnika još grupacija , Na primer Dragašova stranka, Nestorovićeva ekipa, Rod , kučkari, Zlatanović i njegov partner Petrović Dragan. U principu mora što širi spektar . Prednost desne opcije u odnosu na EU stranke jeste čijnjenica da su članovi i sipatizeri socijalista i sns-a prema njima slabo-averzični te je preletanje vro lako.

To je zaebavanje inteligentnih..
Evo promislite sami , ako imate nesamostalno finansiranje i vec oblikovane politicke agitatore, o kakvim patriotama je rec....
Nikakvim, s konca i konopca....
Sam naziv da su to patriote je trosenje energije i dovodjenje u zabludu sirih masa...
Ali nije za dz, nego iz sopstvene gluposti , sto ne postoji kultura razmisljanja i logike, pa se misli da sve belo je belo i dzabe...jok kao bela cokolada...

Zato narod i ne veruje svim ovim nabrojanima, jer znaju da su se ili prodali za registraciju stranke ili za neke druge egzistencijalna resenja..
Bar oni mudriji iz naroda....

Sam naziv da su to patriote je trosenje energije i dovodjenje u zabludu sirih masa...
Ma problem je sto je srs - sns ogadila narodu patriotizam, a osladila starlete
jos malo pa ce narod da blene i u hranu, jer ni nju nece imati, a ne neke starlete koje su postavljene da blenes, a lopovi i izdajnici na miru da odradjuju

Aj ne brabonjaj.
'оће да нам забрани слободу националног изражавања и слободу избора језика! То што сам пажљивим пребројавањем својих крвних зрнаца уочио недостатак црногорских не сме да ми укине право да се осећам Црногорцем. Нека је и једно крвно зрнце, неотуђиво је моје.

Tema je autorska.

Prvo; režimska stranka kao interesna grupa ljudi na vlasti i oni su prilično monolitni , tek kad kao pojedinci zglajznu onda se sete da je ta stranka najgora. Njihova stabilnost je kako se za sada čini izvesna.
S druge strane je takozvana demokratska opozicija koji su za nastavak puta ka EU , pričaju sve one dosovske floskule s kraja devedesetih kao da se ništa nije promenilo. Znači; pravna država , jake institucije otvoreno tržište nastavak istog razvojnog modela. Razjedinjeni su ; neki su da otkačimo KiM a drugi nisu iako je to uslov za ulazak u EU. Oni trenutno nisu tema.
S treće strane imamo stranke i političke grupacije takozvanih patriota koji su protiv nastavka puta ka EU. Proruske su orjentacije ili naginju ka pobedi Rusije, uglavnom su za promenu razvojnog modela privrede ali takođe ponavljaju priču o snazi institucija i pravne države (valjda dok ne dođu na vlast :mrgreen:).

E oni su tema . Zašto se te stranke ne ujedine jer valjda je jasno da tako usitnjeni u kombi skupinama nemaju nikakve šanse niti perspektivu profilisanja kao snažne društvene snage koja će narasti u ozbiljnu konkurenciju stranci na vlasti.

Уједињени су .... у разједињености ...Оксиморонски јели ..а опет није

Све и сви имају исту идеју ....и праксу

Да увећају личну имовину на рачун колективне

Србија и свет никад више нису уједињени у разједињености

Понављам, шта фали Милошу Алексићу, Сави Манојловићу, Ћути, (остале додајте сами)?
Иначе, права левица и десница су преминуле још у прошлом веку. Ово данас су само етикете.
Иначе, традиционална левица се залагала за већа радничка права и веће опорезивање капитала, а традиционална десница обрнуто. Али ово за левицу не важи више ни у декларативно комунистичкој Кини.
Чак и нацизам је скраћеница од пуног назива Националсоцијалистичка немачка радничка партија, што наравно не значи да су левичари нацисти, али указује на бројне злоупотребе тог термина, поготово данас. Слично је и са термином деснице.

Poslednja izmena:
neki su da otkačimo KiM a drugi nisu iako je to uslov za ulazak u EU.

A Kosovo je naše pa glupo da ga otkačimo? Dovoljno samo da poželimo i ostaje kod nas :)

To što su Sloba, Tadić i Vučić 20 godina vredno radili da tamo izgubimo i najmanji oblik suverenosti, to nikom ništa. Puj pike, ne važi. Pili su celo veče, veselili, naručivali muziku, razbijali čaše, i kad je došao račun, pravimo se ludi? I pitamo jel može sve ispočetka, samo smo se zezali... haha... pa odakle se stvarate svi vi likovi koji politiku kapirate kao mikijev zabavnik :)

Iz jednog prostog i jednostavnog razloga: ne nude nikakva konkretna rešenja.

Patrotizam nije da ti nešto poželiš pa da se nadaš nekoj dobroj vili koja će to da ispuni. Patriotizam je kad imaš konkretna rešenja za konretne probleme.

Ja se ubih da među "patriotskom" opozicijom nađem odgovor: kako misle da uklone sa Kosova milion teško naoružanih albanaca koji neće da žive sa Srbima plus NATO. Ajde samo neka mi to neko odgovori, da skratimo priču sa ovim budalaštinama i pređemo na konkretne stvari. Ja prvi bi voleo da čujem odgovor i ako je realan (a ne mikijev zabavnik), idem odma da se učlanim kod njih i da im pomognem u toj politici. Ali samo bez nekih bezveznih tripova kako će nam Rusija/Kina pomoći... jer nam u proteklih 20 godina nisu nikako pomogli. Od njih smo dobili samo jednu veliku onu stvar. Rusi su otišli sa teritorije Kosova mislim oko 2003-će i više se nikad nisu vraćali. Od pomoći smo dobili samo blokiranje saveta bezbednosti, što zapravo nije nikakva suštinska pomoć, samo su "pomogli" da duže razvlačimo problem, i to nam naplatili MASNO. Rusi su dobili NIS i sva nalazišta nafte kompletno BESPLATNO a Kinezi nekoliko rudnika takođe sa dozvolom da rade šta hoće.

Ovde fali predstavnika još grupacija , Na primer Dragašova stranka, Nestorovićeva ekipa, Rod , kučkari, Zlatanović i njegov partner Petrović Dragan. U principu mora što širi spektar . Prednost desne opcije u odnosu na EU stranke jeste čijnjenica da su članovi i sipatizeri socijalista i sns-a prema njima slabo-averzični te je preletanje vro lako.
Samo ovo boldovano je dovoljno.

Ja sam skoro otvorio temu sa nekim mojim predlozima: https://forum.krstarica.com/threads/predsednik-premijer-ministri-vas-predlog.976036/

Na žalost, nije bilo interesovanja ... navikli samo da pljuju.

Suvise smo mi daleko od prakse, pa ljudi mastaju kao nastavak dnevnika....
Kad gledas kako mladi zamisljaju biznis, ok, sve je to moguce, ali neko mora da odradi i pozadinu toga i organizaciju i da izrinta konkretnu primenu....
Dodju i kazu kako ne znate sta je novi swing move action....niti sta je swipe motion interaction ....

Uostalom kod nas se otvori mesara koja se zatvori za 2 meseca, ocekivao covek da ce da dodju musterije u roku od mesec dana...

Moje misljenje je da je sve ovo neki kvazi patriotizam i da za pravi niko i nije zainteresovan..
To sam vidjao puno puta...npr svi su za poslovnost, ti malo bolje pogledas, ono svi su za to da hlade jaja bar 4,5 puta u toku dana i da poslovnost bude prilagodjena tom ladjenju jaja...Da to bude neki miks mts i stalne promocije u hodniku mts....klinkice i kao sajam automobila...

E tako i kod patriotizma, svi su za neku laganica foru i odradice se samo, i ako moze za 25 min truda , ali nemoj da bude 30 min...

Zato je sve ovako , neurozno , brzopleto , svi hoce avansnu korist...niko ne ocekuje da su finansije potrebne da bi se ista dugotrajnije napravilo...
Zakljucak , sve se ovde muva oko koristi , nema tu stvarno ideje o patriotizmu , nego se lagimo...

Ne mogu da prihvatim da je bas ceo narod neozbiljan, blentav i da ne moze da se uozbilji i planski razmislja...

Tema je autorska.

Neke su udbaske a neke nisu.

To ih mnogo razdvaja.

Back