Zasto se nosi nakit

Koju po vama nakit ima funkciju?

Kakva je to nekultura zavladala ruljom da se kindjure bez ikakvog smisla?

Ukras,a drugo,moderno je i sa dozom umerenosti lepo.

Ja ne nosim nakit,ali volim da vidim na drugima,kada je lep i kada ga ima u umerenoj količini.
Volim sat po nekada da stavim,prsten koji se slaže uz sat ( to je najčešće) .
Ne znam ni sama kako ga to volim,a opet ne nosim ga.

Svako ko nosi nakit bez ikakvog smisla daje na znanje da spada u rulju.

- - - - - - - - - -

Sminka ima za funkciju da ulepsa ; mada nazalost cesto puta izaziva kontra efekat. Slicno nakitu.

sminka i nakit sluze za doterivanje..nakit moze a ne mora da ima neku simboliku...ja mindjuse nosim zbog ulepsavanja kao i 80% ljudi;)licno ne bih stavljala mindjusu u nos,ali slatke su mi one bas sitne,ako se u dr aspektima ne preteruje...

Sat pokazuje vreme a ujedno je i nakit.
Burma treba da pokazuje da li je neko u braku.
Mindjuse pokazuju da li je neko devojcica .Jedna mindjusa(muska) pokazuje da li je neko sin jedinac (kod nekih naroda).
Alka oko gleznja noge pokazuje na devojci da je nevina (kod nekih naroda).

Znacka ili bros treba da pokazuju pripadnost nekoj grupi -organizaciji.

Kakav je smisao staviti nesto na sebe bez ikakve potrebe?Recimo mnoge zene stavljaju mindjusu u nos a da pri tom blage veze nemaju o tome.Ne znaju ni sta to znaci, ni u cemu je svrha.Njima je to moderno i eto "razloga".

Cemu dakle nositi nakit koji nema nikakvu svrhu? Nije li to obelezje prostakluka i neukusa?

Cak su i nasi preci ,koji su kitili udavace dukatima to radili sa svrhom.Time su pokazivali njen miraz.

ne bih se slozila da je to uvek tako prosto kao sto povrsno gledano moze biti izgleda.
osim sto je i statusni simbol, nakit je deo gotovo pa dnevnog rituala jedne zene, njene uloge koju ona tog dana odabira.
nakit je alat, sredstvo cime ona intenzivira prezentaciju licnih sadrzaja.

moze biti i kao sto jedan od diskutanata rece, akcentovanje koje skrece paznju posmatraca sa nedostataka koji su njena subjektivna smetnja u komunikaciji a moze imati i erotsku konotaciju, kao sto recimo prefinjene mindjuse umeju da istaknu vrat i deholte ostavljajuci ih ogoljenima i td., itd. narukvice oko gleznjeva, oko nadlaktice...
nije to tako bzv.
ako mi kao posmatraci ne znamo znachenje, ne znaci da ga i nema.

zanimljiva su zapazanja socioantroploga koji su se bavili kicenjem indigenih naroda afrike i australije.

Sat pokazuje vreme a ujedno je i nakit.
Burma treba da pokazuje da li je neko u braku.
Mindjuse pokazuju da li je neko devojcica .Jedna mindjusa(muska) pokazuje da li je neko sin jedinac (kod nekih naroda).
Alka oko gleznja noge pokazuje na devojci da je nevina (kod nekih naroda).

Znacka ili bros treba da pokazuju pripadnost nekoj grupi -organizaciji.

Kakav je smisao staviti nesto na sebe bez ikakve potrebe?Recimo mnoge zene stavljaju mindjusu u nos a da pri tom blage veze nemaju o tome.Ne znaju ni sta to znaci, ni u cemu je svrha.Njima je to moderno i eto "razloga".

Cemu dakle nositi nakit koji nema nikakvu svrhu? Nije li to obelezje prostakluka i neukusa?

Cak su i nasi preci ,koji su kitili udavace dukatima to radili sa svrhom.Time su pokazivali njen miraz.

sta fali rucnom satu?

Back