Zasto se nosi nakit

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
46.834
Koju po vama nakit ima funkciju?

Sat pokazuje vreme a ujedno je i nakit.
Burma treba da pokazuje da li je neko u braku.
Mindjuse pokazuju da li je neko devojcica .Jedna mindjusa(muska) pokazuje da li je neko sin jedinac (kod nekih naroda).
Alka oko gleznja noge pokazuje na devojci da je nevina (kod nekih naroda).

Znacka ili bros treba da pokazuju pripadnost nekoj grupi -organizaciji.

Kakav je smisao staviti nesto na sebe bez ikakve potrebe?Recimo mnoge zene stavljaju mindjusu u nos a da pri tom blage veze nemaju o tome.Ne znaju ni sta to znaci, ni u cemu je svrha.Njima je to moderno i eto "razloga".

Cemu dakle nositi nakit koji nema nikakvu svrhu? Nije li to obelezje prostakluka i neukusa?

Cak su i nasi preci ,koji su kitili udavace dukatima to radili sa svrhom.Time su pokazivali njen miraz.

Kakva je to nekultura zavladala ruljom da se kindjure bez ikakvog smisla?

Ne slazem se da je to nekultura.Zasto u svemu bespotrebno traziti simboliku?Licno ne volim da vidim osobe sa puno mindjusa,narukvica itd,ali svako ima pravo na izbor i treba to postovati.Meni je cak cudnije to sto momak treba da nosi mindjusu ako je sin jedinac u tim plemenima,jer oni tamo najcesce moraju to da nose po obicaju a ne zato sto im se svidja.A mi sto se kindjurimo,pa kindjurimo se po svojoj volji.

Mindjuse pokazuju da li je neko devojcica .Jedna mindjusa(muska) pokazuje da li je neko sin jedinac (kod nekih naroda).

Kakav je smisao staviti nesto na sebe bez ikakve potrebe?Recimo mnoge zene stavljaju mindjusu u nos a da pri tom blage veze nemaju o tome.Ne znaju ni sta to znaci, ni u cemu je svrha.Njima je to moderno i eto "razloga".

Cemu dakle nositi nakit koji nema nikakvu svrhu? Nije li to obelezje prostakluka i neukusa?

Cak su i nasi preci ,koji su kitili udavace dukatima to radili sa svrhom.Time su pokazivali njen miraz.

Слично је и питање: чему шминка?

Ne slazem se da je to nekultura.Zasto u svemu bespotrebno traziti simboliku?Licno ne volim da vidim osobe sa puno mindjusa,narukvica itd,ali svako ima pravo na izbor i treba to postovati.Meni je cak cudnije to sto momak treba da nosi mindjusu ako je sin jedinac u tim plemenima,jer oni tamo najcesce moraju to da nose po obicaju a ne zato sto im se svidja.A mi sto se kindjurimo,pa kindjurimo se po svojoj volji.

Svako ko nosi nakit bez ikakvog smisla daje na znanje da spada u rulju.

- - - - - - - - - -

Слично је и питање: чему шминка?

Sminka ima za funkciju da ulepsa ; mada nazalost cesto puta izaziva kontra efekat. Slicno nakitu.

Zato sto to svi nose, to je moderno i coooool i na taj nacin se istices. Pre svega govorim o tim pirsinzima u nosu, na jeziku i slicno. To je sve poteklo iz nekih plemena Afrike i Azije, pa doslo u Ameriku a Amerika kao centar sveta obasjava ostatak svojim imidzima i ludorijama.

No, svaka zena nosi minjduse npr. iz prostog razloga sto su zene. Muskarci tu i tamo, da ispadne neki medju njima baja, smeker i slicno. Jednom sam cuo da nosenje mindjusa predstavlja simbol ropstva. Tako su robovi u davna vremena nosili mindjuse da se zna da su robovi, kao sto krave imaju na svojim usima ono zuto kako se to vec zove :lol: Samim tim, zene su po tom simbolu robinje muskarcima. Opet, tako sam cuo da se ne vredja zenski rod. Kad pogledamo danas te mlade ljude,svi su oni robovi i divljaci po simbolima koje nose.

Sto se tice ostalog nakita sta znam, lepo je videti tu negde neki lancic, krstic, narukvicu, al sad da se nesto pretera je malo bez veze. A i retko koga vidjam da nosi 20 narukvica. Meni se recimo dopada kod zena one uske ogrlice oko vrata, ko u kera :lol:

Poslednja izmena:
...nakit je bio statusni obelisk
bio polno razdvajanje
a kasnije
noseći oko ruku nogu
i vrata
bilo je
a
i vraća se kao dodatak imunitetu organizma...
...od bakrenih ili srebrnih djelova oduzima tijelo šta mu treba...
...legure su čak bolje ...

definitivno da skrenu paznju sa sustine izgleda i prikriju nesigurnost i mane,pod sloganom da istaknu lepotu

Pa da,ali ni te zene ne nose nakit zbog nekih dubljih znacenja tog nakita vec jednostavno da 'zacine' svoj izgled.

Pa da i zbog toga sto je drustvo tako odredilo. Ako svi buse nos, sto ne bih ja busio nos? Ima veze i ovo sto je george rekao.

Samo nemam nista protiv nakita ako se naravno ne stavlja nesto preterano ili se puca na neke dijamante, bisere, rubine itd. I naravno ovi pirsinzi po nosevima,obrvama, jezicima, pupcima.

Ja nosim mindjuse,prstenje u mnogo narukvica.Sat ponekad.....Uglavnom srebro.Nema nikakvo znacenje od toga,koje ste naveli gore-jesnostavno,osecam se lepo sa tim!Imam duge prste i duge prirodne nokte,a prstenje ih dodatno istice,pa volim kada ljudi bleje :mrgreen: Volim i da vidim nakit na drugim ljudima.Ne mora da bude skup,samo da istakne ono sto je lepo....Jako su mi lepe i one muske narukvice,sa kozom i srebrom.Zlato niti volim da nosim,niti ga volim na drugom,na muskarcu pogotovo...

Ja nosim mindjuse,prstenje u mnogo narukvica.Sat ponekad.....Uglavnom srebro.Nema nikakvo znacenje od toga,koje ste naveli gore-jesnostavno,osecam se lepo sa tim!Imam duge prste i duge prirodne nokte,a prstenje ih dodatno istice,pa volim kada ljudi bleje :mrgreen: Volim i da vidim nakit na drugim ljudima.Ne mora da bude skup,samo da istakne ono sto je lepo....Jako su mi lepe i one muske narukvice,sa kozom i srebrom.Zlato niti volim da nosim,niti ga volim na drugom,na muskarcu pogotovo...

Bas o tome pricam

Neki bi voleli da se zene ne sminkaju i da ne nose nakit.

da se zivi ko u srednjem veku.

Neki SPC vernici kazu: "KADA SE ZENA SMINKA - MAJKA BOZIJA PLACE!"

Blajbinger je tipicni predstavnik rulje, koji se kindjuri vasarskom bizuterijom.

- - - - - - - - - -

Evo npr neka devojka/zena stavlja mindjuse i sigurna sam da ih ne stavlja jer su ih u nekim plemenima stavljali i tako oznacavali odredjene drustvene grupe,vec jer joj lepo stoje. :)

Lepo joj stoje?
Zasto je to lepo?

- - - - - - - - - -

Cini mi se da te tvoj nakit obelezava kao predstavnika rulje.
Demantuj me.

Auh.Odgovoricu ti ako ti meni kazes sta je starije,jaje ili kokoska?
Drustvena pojava kao i razne druge stvari.Na nama je ko ce to prihvatiti a ko nece.Isto tako nekome je lepo, nekome ruzno. Realno i meni je ruzno kada vidim devojku sa gomilom razlicitog nakita,tipa ogrome zlatne mindjuse,srebrni lancici i neko prstenje bizuterija,ali zato lepo mi je videti nekoga ko elegantno zna da iskombinuje ogrlicu i minjuse,ili prsten i minjuse...

Poslednja izmena:
Blajbinger je tipicni predstavnik rulje, koji se kindjuri vasarskom bizuterijom.

- - - - - - - - - -

Lepo joj stoje?
Zasto je to lepo?

- - - - - - - - - -

Cini mi se da te tvoj nakit obelezava kao predstavnika rulje.
Demantuj me
.

Zasto da te demantujem,slobodno misli sta zelis..imas pravo na to.Meni se svidja,lepo se osecam i bas me boli uvo ako se nekome ne svidja.Covek uvek moze da gleda ono sto misli da je lepo ili da skloni pogled od onog sto misli da je ruzno...

Auh.Odgovoricu ti ako ti meni kazes sta je starije,jaje ili kokoska?
Drustvena pojava kao i razne druge stvari.Na nama je ko ce to prihvatiti a ko nece.Isto tako nekome je lepo, nekome ruzno. Realno i meni je ruzno kada vidim devojku sa godimlom razlicitog nakita,tipa ogrome zlatne mindjuse,srebrni lancici i neko prstenje bizuterija,ali zato lepo mi je videti nekoga ko elegantno zna da iskombinuje ogrlicu i minjuse,ili prsten i minjuse...

Rajka u svemu sto radis potreban je smisao. Upamti to.

raditi bilo sta bez ikakvog smisla je idiotluk.

Duge prave noge su lepe jer su funkcionalne.

Funkcionalnost je nuzna osobina za lepotu.Uslov.

Nesto ti stoji lepo ako je u skladu sa tobom. ne moze ti stajati ako je u neskladu.
U tome je razlika ljudi sa ukusom i onih koji su bez ukusa (banalnih) koji se svuda trpaju i bez mere.

Ne nosim nakit uopste jer mi smeta i ne mogu da razmisljam da li ce mi ispasti,da li ce mi neko skinuti itd.

Volim zlatne kajle,krstove sa Isusom i masivne narukvice npr.al* nemam para za to na zalost tako da ne nosim nakit.

Ako nemam sta zelim ne zelim da nosim bilo sta.

Zasto da te demantujem,slobodno misli sta zelis..imas pravo na to.Meni se svidja,lepo se osecam i bas me boli uvo ako se nekome ne svidja.Covek uvek moze da gleda ono sto misli da je lepo ili da skloni pogled od onog sto misli da je ruzno...

Svidja ti se?
Da li treba da ti se svidja?
Da li tvoj ukus zadovoljava kriterijum vrednosti ili kriterijum apsurda?
Cime potkrepljujes svoj stav?
Nije dovoljno reci - Svidja mi se.
Ima li u tome kakvog smisla?Vrednosti?

Back