ZAŠTO SE NAKON RAZVODA VEĆINA MUŠKARACA OPET ŽENI ?

U ovome i jeste poenta, možemo da planiramo u detalje, da se trudimo da čvrsto držimo konce u rukama, da što manje loših izbora pravimo... ali šta donosi sutra, niko ne zna. I sve ono što si planirao ti se sruši kao kula od karata... što verovatno i jeste bila. Sve što ne valja, vredi uvek prekinuti, pa i više puta, ako treba, ako mora... neoprostivo je ne menjati ništa.
Ja se stidim laganja sebe, laganja drugih, održavanja, kroz godine i učestvovanja u nečemu što je davno prestalo da vredi. Ne stidim se greške, ali se stidim što sam toliko dugo čekala da je priznam i "eliminišem".

Pa upravo tako. Nisam tip koji previse planira, jer sam svestan da se zivot ne moze planirati 100%. Mislim, o nekim stvarima naravno da razmisljam i planiram, ali mnoge stvari ne. Svakako da treba prekinuti nesto sto se vise ne da popraviti, gde vise nema dalje. Ali kod mnogih su to stvari, koje po mom misljenju i nisu razlog za donosenje takve odluke, sto ipak s´druge strane pokazuje da ta veza i nije nesto cim se kod najmanjeg problema raspadne.
Ne znam...da li je bolje ulaziti u peti, sesti, sedmi brak ili je bolje ukapirati da covek nije za tako nesto? Ja ove prve ne razumem bas (mnogi tvrde da su glupi kada se nisu naucili nakon drugog, treceg, cetvrtog neuspelog braka).
Laganje samog sebe je ruzna stvar, jer je to istovremeno bezanje...ali bezanje u kojem ne mozes pobeci od toga od cega bezis. Stigne te svakako, pre ili kasnije, na ovaj ili na onaj nacin.
Garancije ne postoje, tu smo se slozili. Ali ako nisi spreman da se upustis u takvu vezu, i ides po principu "vencacu se, ali imam plan B" - tu isto nema ´leba. Bolje batali skroz.

Back