Zašto se ljudi vjencavaju?

Da bi cale po selu mogao da prica kako je ozenio sina, i da bi mladozenjin mladji burazer mogao da muva deveruse.

a mlada stisla stomacinu kao niko ne zna da je noseca pa kad celo selo zazdi ujutru na prozor da vide dal je ipak nevina, cale sipa krisom posle prve bracne noci mastilo na carsaf... pa ako se zaebe pa sipa zeleno umesto crvenog, ispasce da mu je sin tucach ko zivotinja jer joj je pocepao zhuch :rotf:

Zato što je to danas način da se ljudi ostvare u privatnom, poslovnom ili nekom trećem smislu...

A i mora se otpevati "danas maaajko ženiš svoga sina, ženiš svoga sinaaaaa!", moraju se i ovi pohvaliti kako im je ćera kvalitet te je neko uzeo za ženu, a kapne i koja lova iz koverte... : )

A u najmanjem broju slučajeva prijaju jedno drugom, žele da pojednostave papirologiju sutra, da im dete izađe kao dete bračne zajednice bez pitanja "zašto imaš ovo ili ono prezime" ili "ko će ti doći na roditeljski pošto se ne podnose?", itd, itd...

Kažete da je to običan komad papira,a nije, to je i moje i njeno obećanje na tom papiru,to je i njena i moja reč data u tom momentu i zapisana na tom papiru da se ne zaboravi.Vama ne znači ništa jer su došla vremena da se obećanja zaboravljaju,a reči pogaze,a meni još uvek to nešto znači jer ljudi se drže za reč,a volovi za rogove.

Ajde lepo priznajte da je puno lakše živet egoistično i bez obaveza da se za nekog žrtvujete

Back