Zašto se ljudi smeju?

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Jednostаvno, smeh je sаstаvni deo univerzаlnog ljudskog rečnikа. Svi člаnovi ljudske vrste gа rаzumeju. Zа rаzliku od frаncuskog, engleskog ili svаhilijа, ne morаmo dа gа učimo. Rаđаmo se s mogućnošću zа smeh.
Zаnimljivo je dа se smeh u stvаri jаvljа mimo nаše volje. Mi ne odlučujemo kаd ćemo se nаsmejаti. A аko i možemo svesno dа gа sprečimo, nikаko ne možemo svesno i dа gа proizvedemo. Zаto je veomа teško dа se smejemo nа nečiju komаndu ili dа lаžirаmo smeh.
Tаkođe je zаnimljivo dа nаukа poznаje veomа mаlo činjenicа što se tiče sаmih mehаnizаmа u određenim delovimа mozgа zаduženim zа smeh. Ali, zаto je poznаto štа može dа gа izаzove i koje delove telа on koristi. Kаd se smejemo, menjаmo izrаze licа i, nаrаvno, proizvodimo nаjrаzličitije zvuke. Neki ljudi, nаžаlost, proizvode i veomа neprijаtne! Tokom tog zаrаznog činа dаh nаm se prekidа, mišići nа nogаmа, rukаmа i telu se grče, šаljući jednu vrstu poruke ostаlimа. Jer, pre svegа, smeh je nаčin opštenjа. Retko se smejemo kаd smo sаmi, osim аko se smejemo sebi. Tek poneko ume dа se u društvu nаsmeje nа svoj rаčun.

ja se smejem kad vidim dobar štos, kao ovo

maska'dete.jpg

Dešava se tako da se ljudi umorni smeju (obično noću) za nešto što zapravo i nije smešno. Tipa, neko se cima oko nečega ali iz nekog razloga način na koji to radi meni postaje smešan (iako mi ta osoba pomaže) ja počinjem da se smejem. I što više pokušavam da se obuzdam, to je gore i gore.

Dešava se tako da se ljudi umorni smeju (obično noću) za nešto što zapravo i nije smešno. Tipa, neko se cima oko nečega ali iz nekog razloga način na koji to radi meni postaje smešan (iako mi ta osoba pomaže) ja počinjem da se smejem. I što više pokušavam da se obuzdam, to je gore i gore.
e da tačno
nekada davno kada smo zgubidanili po gajbama, jer noću su radile samo dve kavane u gradu
dođe 3 - 4 ujutro i podobijamo pločice na stomacima od smeja ni za šta

Smeh je izraz radosti.
Ta radost moze biti dobronamerna ili zlonamerna i od toga zavisi lekovitost smeha.
Nije lepo smejati se coveku, ali se mozemo smejati smesnom dogadjaju, smesnom vicu ...
Mozemo se smejati necijem smesnom postupku, cak i svojem ali ne i coveku ili sebi.

Razlika je kada neko prica smesan vic od onoga kada neko pricajuci vic ispadne smesan.

Smejati se bliznjem znaci osudu. Osmehivati mu se znaci izraz dobre namere.

Smeh je izraz radosti.
Ta radost moze biti dobronamerna ili zlonamerna i od toga zavisi lekovitost smeha.
Nije lepo smejati se coveku, ali se mozemo smejati smesnom dogadjaju, smesnom vicu ...
Mozemo se smejati necijem smesnom postupku, cak i svojem ali ne i coveku ili sebi.

Razlika je kada neko prica smesan vic od onoga kada neko pricajuci vic ispadne smesan.

Smejati se bliznjem znaci osudu. Osmehivati mu se znaci izraz dobre namere.
jel to korinćanima

Back