Зашто се кроз саге помињу необична створења која непостоје

Сви знамо да у сагама помињу виле, вилењаци, једнорози, змајеви, вампири, чаробњаци и тако даље. Наравно, не постоји историјски доказ да је тако нешто тачно. Питам се, зашто би неко измишљао такве ствари? И то не само један народ, већ сви народи имају нека своја створења. Данашњи писци немају тако иновативне идеје, сви су мање више ресавска школа. Како то да данас не измишљамо нека друга бића, а некада давно су то чинили на интересантан начин?
Nekada je ljudima bilo dosadno. Po ceo dan su trčali za jelenima
da ih ulove, s mukom teškom su pribavljali hranu i ogrev, pa su
tako svašta naizmišljali. Danas ljudi žive u sveopštem blagostanju
i potpuno rasterećeni od svih briga i problema, pa ni malo vremena
nemaju za izmišljanje koještarija.

Ne znam kako nisi primetio očiglednu nelogičnost u onome što
sam napisala. To je bila ironija.
Nisam primetio ironiju jer si napisala istinu, toliko ociglednu da sam izbrisao komentar smatrajuci ga suvisnim :zcool:

Evo korona je prosla i sta sad, sta je sledeci izvor agonije vama apokalipticarima bas me zanima?
Danas mozda fale neobicna izmisljena stvorenja ali su tu neobicni izmisljeni drustveno-ekonomski problemi i teorije... Na primer masovna glad i nestanak struje koji su uveliko u toku itd.
A posto nema struje slobodan je put i stvorenjima u nasu dimenziju naravno, samo je izgladneli narod toliko preokupiran egzistencijalnom krizom da ih i ne primecuje :p

Poslednja izmena:

Back