Zasto se cuti o psihickim problemima?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.720
psihicki-problemi-sana-psiholosko-savetovanje-beograd-3.jpg

Zasto je sramota u 21-om veku, reci da se posecuje psihijatar .
Zasto se osoba koja posecuje psihijatra smatra ludim samo zato sto boluje od anksioznosti ili depresije.To nije ludilo vec problem koji se moze resiti .

Poslednja izmena:
Ima vise neregistrovanih nego registrovanih bolesnika i to je tako.
A zasto se cuti pa zbog stigmatizacije ... ajde podjite od sebe da li bi znali sa takvom osobom da pricate da je razumete itd
Ih najlakse je reci zasto se cuti ...
pa sto ne bih? moja poznanica je bila depresivna i anksiozna, primala terapiju + isla na psihoterapiju. Svakog dana sam sa njom isla u duge setnje i razgvarale smo. To je najmanje sto sam ja mogla da uradim.

Imam u komsioluku takvu osobu koja mi je jako draga , inteligentan covek ali posle smrti majke i zene on se prosto zatvorio i povukao u svoj svet.
Mi zivimo u takvoj zemlji gde je sramota stati i popricati sa tim ljudima , ja stanem i cesto i druge ljude pitam kako su , koliko ima ljudi koji su kvalityetni ali nisu imali sansu da se dokazu ili nisu uspeli da predju preko nekih prepreka u zivotu i jednostavno su pali a nisu uspeli da se podignu.
Mala je sansa za te osobe da se izbore i sa manjim problemima i porodica jednostavno trpi ... ljudi tu cak ni novac ne pomaze , mada kazu da je to sve bolest lose matirijalne situacije u porodici.

pa sto ne bih? moja poznanica je bila depresivna i anksiozna, primala terapiju + isla na psihoterapiju. Svakog dana sam sa njom isla u duge setnje i razgvarale smo. To je najmanje sto sam ja mogla da uradim.
Pa bitna je podrska ali najbitnije je da ta osoba prebrodi to ... nekome ni ta lepa rec ne pomaze posto ne dopire do mozga.
Depresija je cak i blazi oblik , sta je za raznim f dijagnozama gde je i depra.

Poslednja izmena od moderatora:
Зато што је друштво назадније, лицемерније и агресивније, и од праисторије. У неким, из нашег угла "назаднијих" друштава они не били дискриминисани и злостављани, чак би били и сматрани неким врачевима вредним дивљења, иако то није потребно.

Прво увод пољопривреде и последично веће ауторитарности друштва, онда Абрахамске религије, и потом индустријализација и неке идеологије које су настајале у 17. и 18. веку, све то је довело до веће ауторитарности друштва самим тим дискриминисања слабијих. Иначе, Средњи век је био још гори од Старог века. 20. век је постао само мало бољи, али репови из старијих времена су остали и даље, чак је 21. век постао и назаднији од друге половине 20. века.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1380546

Zasto je sramota u 21-om veku, reci da se posecuje psihijatar .
Zasto se osoba koja posecuje psihijatra smatra ludim samo zato sto boluje od anksioznosti ili depresije.To nije ludilo vec problem koji se moze resiti .
Prvo sam trazio duhovnika, ali to je nemoguca misija, jer nemaju vremena, onda sam nasao psihijatra koji je kvalifikovani duhovnik,
i tako sam slusao savete dugo vremena :>P

Back