Zašto podrška ženama koje trpe nasilje ne važi u slučaju Jelene Karleuše?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mism da se razumemo, za mene je covek koji udari zenu psihopata..bilo koju zenu, ali za mene psihopata i roditelj koji mlati dete. ja svakako nisam merodavna.
nego jk bash NE-VO-LEM
pa bih se njoj za ljubav i ja pretbvorila u psihpopatu
da je mlatnem koj put:zstidljivko:

Ma cuti bolje ce se osecati da sebi malo oduska mmm
Ovaj rad:zaljubljena:

Па јесте психопата и тај. Што ниси меродавна?
Мислим за мене није исто млатити дете и ударити га преко пелене ако крене да ради нешто опасно у периоду када са њим не можеш да причаш. Боље да се уплаши мог длана него да руком крене на врелу пећ, истрчи на друм, и слично.
ma ok, rukom po dupetu je jedno, mlacenje je drugo. cak i vise puta po dupetu je drugo.

U medijima je sedmog januara ove godine objavljena vest da je pevačica Jelena Karleuša prijavila supruga za nasilje u porodici.

I ako su nasilje u porodici i nasilje nad ženama izuzetno veliki društveni problemi, reakcije javnosti u ovom slučaju su i dalje podeljene – sa brojnim negativnim komentarima koji su osuđivali upravo pevačicu koja je nasilje pretrpela – kako se oblači, ponaša, da li je „verna“ svom partneru ili ne, koga politički podržava, da li je „skandal majstor“ kome se ne sme verovati i slično.

Iako su brojna iskustva nasilja na društvenim mrežama uspela da podignu svest javnosti o nivou i razmerama ovog problema,
u situacijama kada je žrtva javna ličnost postavlja se pitanje šta kada žrtva nasilja ne upada u opštu sliku „idealne žrtve“?
https://www.koreni.rs/zasto-podrska-zenama-koje-trpe-nasilje-ne-vazi-u-slucaju-jelene-karleuse/

Da li je javnost zakazala u slucaju Jelene Karleuše i ako jeste ..pitanje je zašto ? ?
Vise ovog puta verujem Dusku, bila sam na njenoj strani kad su je mediji "rastrzali" oko nekakve upitne a mozda i iskonstrisane preljube, ali sada sam na njegovoj.

Ona mnogo izvodi, voli da je u centru paznje i ne verujem joj tek tako.

Evo, ne mogu da se zakunem da nikada neću udariti dijete, ali ako se to desi to je sigurno zbog moje nemoći i frustriranosti. Ako je dijete malo da ne može ni da priča ni da mu se objasni, onda smo mi ti koji moramo da pazimo da je dijete sigurno, da ga ne ostavljamo kraj vrele peći i da ga ne ispuštamo iz ruke da ode pod auto, a ne mi pogriješimo jer ne pazimo dijete i onda još ono dobije po guzi.

Vidi,...kod normalnih se osoba se i ne ide ovoliko daleko u patologiju.Niko nije dužan da trpi bilo čije verbalno, psihičko i fizičko nasilje

I ima pravo da ozeni koga zeli. Nije da smo mu mi birali zenu pa se iznenadio.

Biras malo problematicnog za brak, pa brak ce verovatno biti malo problematican.
Biras Jelenu Karleusu, brate mili, dobijes Jelenu Karleusu. Zabavljali ste se valjda.

Hoces da menjas ponasanje zene - zameni celu zenu.
Ili muza, svejedno.
Tabanje retko uspeva. Tabana deca tabaju sutra neciju decu.
Ni deca, ni zivotinje, niko ne sme da se bije.
Imas opciju da ne drzis zivotinju, da ne radjas decu i da biras sa kim ces u krevet i pred maticara. Pa biraj brate, siroko ti polje.

Kod nas se deca vaspitavaju kao da je sramota da biraju. Sta ona tu precenjuje sebe, ja nju ne bih. Ama, ne bi ni ona tebe! Ni pod tackom razno. E, to je na Balkanu sramota, cuj, da kaze zenska muskom da ga nece, sta zamislja ona...pa smo naucene da se sve preporucujemo muskarcima, mnogo smo postene i kuvarice smo, domacice, evo samo sto ne utrcim u kujnu da se pokazem. Gluposti. Ljudi moraju da nauce sta im godi pa da biraju sa kim ce od jutra do sutra zauvek. Brak je izazov i treba da ima dobar temelj.

I nemam sta da dajem podrsku, to je posao drzave. Moja je obaveza da vaspitam dete kako da oseti sebi sutra zivotnog druga.
Ako se zezne, opet, sta da radim, postoji razvod, hvala bogu na tome. Ne treba pristajati, ni na brak, taman posla na udarac.
I u tom smislu i pudlica koju gazda tuce od mene ima podrsku a kamoli ljudsko bice.

Horor na kvadrat!
Šta je bilo sa sileđžijama? Nastavili školovanje ili ne? Gledala sam jedan Ruski film sa sličnom tematikom.Deda devojčice nezadovoljan pravdom, na kraju je svu trojicu poubijao!
Zbog godina starosti, nije morao ni robijati.
Sećam se filma
Deda je imao muda

Moj muz nju ne moze da podnese,kao pojavu i pevanje da tako kazem,odbojna mu je strasno,cak stavise silom je pokusavao mene da odvrati od toga da slusam njene pesme i da je gledam kao na umetnicu,zar nije Jelena Karleusa imala onaj skandal sa Vranjesom,na Bozic,i slicno,pa joj se muz morao frapirati kada je nasao poruke u telefonu i slicno...? Ja ne verujem da je on njoj ucinio nesto nazao,meni deluje kao lazna vest,sto rece georgejune,ko zna sta ga je docekalo kad je to uradio,ali,georgejune je musko,pa komentarise shodno iz muskog ugla,ja iz zenskog ugla mogu reci da cisto sumnjam da se to desilo,prema Karleusi retko kad pokazuju saosecanje ali,njeni komentari,za ljude,pa se slika naga kod statua vezanih za kulturu,i slicno...ona zbog toga sta govori zavrsava kako zavrsava,sama sebi pravi marketing tako sto pljuje,komentarise vazne ljude,a javna je licnost,meni nje zbog toga sto zbog publiciteta privlaci paznju na sebe ona vise nije interesantna.Na radost mom muzu :=)

Back