Зашто пишете ошишаном латиницом?

• Začetnik teme Začetnik teme zx16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
То тачка можеш својим укућанима а не мени. Ако си ти под утицајем било кога, то је твој избор али не и правило.
Колико пута треба да ти се понови да је српско писмо фонетско а латиница не испуњава то правило и не може бити наше писмо.
Можемо га користити као што, већ сам написао, можемо и ћирилицу у енглеском језику по таквој логици.
По твојој логици, зашто би возио по десној страни када је мени лакше левом, навикао боравком у Енглеској?!
Busaj se ti koliko hoces, engleski jezik i latinicu uce cak i Kinezi, a i tu najvecu "rusku" ne uci niko osim Rusa i entuzijasta, odnosno ljudi kojima je to posao.

Voznja desnom stranom je upravo eobar primer gde je vecina odlucila. U Engleskoj je to zato sto su kocije isle tako odvajkada. Ne moze niko silu poput Engleske ili Rusije ili Japana da natera tek tako da menja sebe, ali zemlje poput Srbije moze. Nije to ni teranje, to je prosto "sila prilika". Ja o tome govorim. Mislis da ja ne bih voleo da se svuda pise samo jedno pismo, cirilica, ili da je svasta jos nesto nama bliskom? Jezik i pismo su zive stvari, podlozne promenama i izmenama i uticajima.

Apropo latinice bez kvacica, kazem ti, kada bude postojala tastatura poput one nemacke na telefonu, gde bi č,ć itd bili kao njihovo ö,ä,ü... rado cu je koristiti tako. Bas kao sto sam koristio č,ć,š... kada sam na starom racunaru imao srpsku sa njima.

Back