zasto operateri zakljucavaju mobilne?

Poruka
19.456
uopste mi nije jasna svrha zakljucavanja. ja inace ne uzimam telefone na ugovor nikada. Juce je drugar uzeo mobilni na ugovor koji je naravno zakljucan. sta operatera zabole da li ce neko telefon da da nekome ko ce ga koristiti na drugoj mrezi kad ces mu ti svakako placati mesecnu obavezu koju si prihvatio. sta vi mislite? :think:

Nisam ni ja nikada tako uzimao,kupim tel za svoje pare i uplacujem pripejd dopunu kada i koliko mi treba.
Valjda ce onaj koji je uzeo na pretplatu da nekada prekoraci stanje na racunu pa ce onda da ga oderu a ako ubaci drugu karticu onda nece moci da dodatno zarade.
Jedino mi to ima neke logike,mozda i gresim?
Cuo sam za par slucajeva gde se telefon "sam konektuje" na net pa ocas posla skine sve sa racuna posle kada su se ljudi zalili operateru bilo je kasno racun su ispraznili pa su trosili preko te cifre na kojoj im je pretplata.

Ja sam kupio pre par meseci vipov preko interneta na ugovor ali nije bio zaključan. Pre par godina sam uzeo telenorov na ugovor direktno iz prodavnice takođe nije bio zaključan. Nisu čak ni bili paljeni već ganc nedirnuti...

pa ima i treći operater po neki nezaključan krš model
prosto je neverovatan otpor ka svemu domaćem
ali hajde da to gledamo kao posledicu naših osobina

ako mislite da u vipu i telenoru ne rade kulovi zajebali ste se
većih kulovčina nema, oni su ovde da bi izneli pare a ne da titraju jajca pokondirenim samoljubivim Balkancima

uopste mi nije jasna svrha zakljucavanja. ja inace ne uzimam telefone na ugovor nikada. Juce je drugar uzeo mobilni na ugovor koji je naravno zakljucan. sta operatera zabole da li ce neko telefon da da nekome ko ce ga koristiti na drugoj mrezi kad ces mu ti svakako placati mesecnu obavezu koju si prihvatio. sta vi mislite? :think:

paaa recimo imaš isti model osrednjeg androida koji u prodavnici košta 12.000 a na Ugovor sa operaterom imaš višemesečnu obavezu pa ti taj telefon dodje za nijansu jeftinije

imaš mnogo češću situaciju kod sva tri operatera da ti "na duže staze" telefon ipak bude skuplji samo eto oči vide - manja rata mesečno
pa onda bude - prva tri meseca si faca imaš nov telefon a sledećih 21 samo obavezu, pa još ako ti tresno o ledinu...

naravno tvoja stvar dal ćeš tresneš keš u klasičnoj prodavnici mobilnih telefona ili ćeš po ugovornu obavezu kod operatera
to su dva različita pojma

jedino je problem što te svi operateri primoravaju na postpejd nenormalnim prepaid obračunom

Back