Videla sam nesto ovde o tom suplementu.
http://www.fuetternundfit.de/Hunde/Leber/Methazid.html
VIdim, nema na netu nigde na srpskom reci o njemu, gde ga kupujes? I da li si pocela da ga primenjujes na svoju ruku ili po preporuci veterinara?
Da kopiram opet Deda Ziku
Znas li kako stoje stvari sa methazidom, da li postoje nezeljena dejstva da u kominaciji sa nekom hranom daje kontraefekte i da li sam dobro razumela, pomaze da ne dodje do problema masne jetre? Sad me to vise plasi od urinarnih problema, posto je macak gojazan, a nikako da ozbiljno poradim na dijeti, posto ce vec trajati nekoliko meseci.
po preporuci veta
nemam obicaj davat nilijekove, ni suplemente naslijepo....
za jetru ne znam sta radi tj da li na to ima neki efekt
znam da su mi za jetru, tvoru, preporucivali neki liv....i kapsule od ajkuline jetr, ali bolest je bila maligna tako da...

(((
nama je methazid preporucen zbog mackove sklonosti urinarnim tegobama...
a methazid i jest metionin - dl, onaj koji se dodaje u specijalne hrane
al ti je ovako puno lakse da znas koju je kolicinu zivotinja zapravo unijela
i da je drzis doziranu
od kad je na methazidu vuk sve jede normalno, al ja inace kombiniram meso, vlaznu hranu i male kolicine granulata (bez zitarica) svojima
tacno je i da postoje dvije vrste kamenaca - kad rjesavas struvite pa pretjeras s methazidom moze doci do formiranja ove druge vrste kamenca - na bazi kalcija...
tako da nam je receno da macana drzimo doziranog - regularno pije jenu tabletu svaka tri dana
ako je jeo vise suvog pratimo mu mokrenje pa damo svaka dva dana...
ili svaki dan ako je bas frka...mada, od kadje na tome, nsmo imali problema
bitno je, mislim, sto jee manje dehidrata i vise svjezeg mesa...( dodala sad, umalo da zaboravim napisat)
svakako, prvo konsultacija s vetom pa onda bilo suplementi, bilo lijekovi...
kod nas se methazid ne uvozi
ali se moze naci uz malo truda - donesu iz njemacke i madjarske
to je taj s linka koji si postavila
zamjena je uropet pasta kojom nas macan nesto nije odusevljen...
ako je macka gojazna gledaj da mu za pocetak smanjis porcije kolicinski na polovinu
i da mu dajes vise malih obroka
tako bi trebalo da se ok brzinom vrati na normalnu tezinu
vuk ima 4 godine i sterilisan je, ali problema s tezinom nema
mozda zato sto mi je hrana stalno dostupna pa nema osjecaj da ce ostati gladan ako odmah sve ne pojede