ЗАШТО НЕМА ТРОЛЕЈБУСА НА НОВОМ БЕОГРАДУ?

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Eh, draga deco, potsetili ste me na stari NBg, Išla trola preko Brankovog mosta pa sve do Zemuna, tamo na kraj Dušanove. Pa sam na slici prepoznao, odnosno setio se davno zaboravljenih ruskih trolejbusa. Nisu imali grejanje, Na šoferšajbni imao žičani grejač - zalede se stakla, nemaš pojma gde si. A unutra hladnooo... Ali nema veze, sedneš na terazijama i za 20 min u Zemunu.

Pa i danas su trole u Beogradu 90% ruske i beloruske, marke Trolza i Belkomunmash. Rekao bi da je to i glavni problem sa njima, kad bi smo kupili zapadne trole i infrastrukturu, trola ne bi bio losh prevoz, chak naprotiv.

Pa dobro NBGD je pravljen da bude stambeno naselje pre svega...tako su pravljeni blokovi..svaki je imao parkove,igralista,skolu,prodavnice.....i to je to....e sad vremenom dosta novih stvari je na NBGD izgradjeno tako da sada vise nije samo stambeno naselje.
Generalno gledano daleko je kvalitetniji zivot na NBGD nego u starom gradu. Na NBGD imas siroke bulevare pa nema guzve,nema problema sa parkingom,svaki blok ima parkove i igralista pa deca imaju gde da se igraju,tu su dve reke pa mozes da biras da li hoces na savu ili Dunav..plus vecina trznih centara su na NBGD ...u principu ko zivi na NBGD nema nikakve potrebe da ide u stari grad.Ima splavove za izlaske a i kad je shoping u pitanju sve ima ovde.
U normalnom svetu ljudi gledaju da zive u takvim delovima grada i u prigradskim naseljima....samo idioti zive po centru....naravno ovo je Srbija pa su tu malo drugacije norme.Mada dobrim delom to je i zbog standarda. Da je ovde veci standard i da recimo roditelji mogu opusteno da deci pazare neki autic kad napune 18 verovatno bi i kod nas popularniji bili Banovci za zivot nego Terazije....ovako posto smo beda onda je baja onaj sto zivi na Terazijama u 30 kvadrata a ljakse onaj sto se "muci" u kuci od 200 kvadrata sa dvoristem u recimo tim Banovcima ili nekom drugom prigradskom mestu.

Znash li ti koji je poduhvat putovanje do posla ili shkole ako zhivish u Banovcima a radish u Beogradu, a nemash kola? Banovci, Batajnica, Ugrinovci, Busije, tu zhivi skoro 100.000 ljudi a ne postoji ni jedna srednja shkola! :thumbdown:

[QUOTE="amelie poulain";9697773]pa sta ce vam trolejbusi? oni su uzas.
zivim na Medaku koji je jedino povezan sa centrom 29-ok.
a ona ide ili neide, obicno ona stara- otpisana koju nam je zapad poklonio, u kojoj se ni jedan prozor nemoze zatvoriti tako da je zimi hladno, a leti ubi promaja.
doduse ni nove nisu nista bolje, nisu videle krpu i deterdzent pola godine, a "majstor" greje svoju kabinicu zimi, a nasu pocinje tek s proleca i leti intenzivno... tek da vidimo kako je sve u funkciji.[/QUOTE]

Ne znam koje nam je Zapad poklonio ako mislish na one zhuto ljubichaste, to je poklon Atine, ali su to trole RUSKE proizvodnje, zato su krshevi. Zato treba kupiti neshto zapadno:
zurich144_060902.jpg

Ne znam koje nam je Zapad poklonio ako mislish na one zhuto ljubichaste, to je poklon Atine, ali su to trole RUSKE proizvodnje, zato su krshevi. Zato treba kupiti neshto zapadno:

Ma to što su ruske ni po jada, nego su stigle izraubovane. Ali poklonu se u zube ne gleda. A ako si možda video ruske, al u Moskvi ... Liče na prave i rade mnooogo bolje, a Rusi ih i održavaju ... Ali one male sa slike, to ne možeš ni da zamisliš. A imale su gas (mislim reostat) takav da krene sa jedno 2G kao da hoće da se lansira u vaseljenu. I kad se držiš, oće ruku da otkine ... Sreća da su i u to vreme bile gužve, pa smo pridržavali jedni druge ...

zurich144_060902.jpg

Jeste u pravu si to su grcke trole.
Slazem se da treba uzeti nesto kvalitetno, ali uz to i obavezno organizovati kurseve za gradjane- kako se ponasati u trolejbusu, kao i za GSP- kako se odrzava gradski prevoz.
U protivnom za pola godine i zapadnjaci ce poslatiti slicni ili jos gori od zuto ljubicastih grkinja

Da, a i zamisli da ide od Batajnice do Sava centra, ili od Višnjičke banje do Dorčola? Ali to nije tema razmišljanja onih koji planiraju. I sad moram da kažem još nešto (dala si mi šlagvort), pošto dugo pamtim (a mi taki smo najdosadniji). Kad smo kretali tramvajem u 21 vek, vodila se diskusija da li na Novom Beogradu napraviti koloseke sa 1435 mm ili ostati na zastarelom od 1000 mm. Oni koji nisu razumeli, a i "brinuli" za pare, odmah su naravno, bili protiv (to ti je kod nas - ono što ja ne znam, ne postoji). Njihov argument je bio, pa kako ćemo da povežemo dva sistema, pa kako ćemo sa novog u stari BG? Predlagači kažu - da napravimo terminus na starom sajmištu, ili kod ekonomskog fakulteta. Pa lepo dođeš i presedneš. A posle kreneš u rekonstrukciju u gradu, deonicu po deonicu. I onda presudi neki tamo tadašnji drug član - ne more bre to tako, beograđani ne volu da presedaju, šta vi mene stalno neki noviteti predlažete! I mi dobijemo stariji i lepši sistem .. I sad imaš liniju 7 i liniju 9 dsa kraja na kraj a po sred centra i gužve, pa održi ti red vožnje. I ako davim, kažite mi, jer moram malo da olakšam dušu, od ove sitne temperature ja bolujem već 30 godina...:bye:

Back