ZAŠTO NE ZA BOJKOT IZBORA

KPCTAHK

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.700
- Autorska tema, tu nema dilema -

Vidim da kukavice iz "NATO Saveza za Srbiju", znavši kako i koliko ih narod "mnogo voli i podržava", u svojim medijima pokušavaju da nametnu percepciju a la:

BOJKOT JE NAJBOLJE REŠENJE ZA SVE PROBLEME !

NE, NEZNALICE, NIJE - PLATON VAM SE SMIJE

TAKVO RAZMIŠLJANJE JE KUKAVIČKO I DOVEŠĆE NAROD DO SVEOPŠTE TRAGEDIJE … UOZBILJITE SE, JER UPRAVO NE UČESTVOVANJE U JAVNOM ŽIVOTU JE NA VLAST DOVELO ONE NAJGORE

Krstan Đ. Kovjenić

platon i naši mafijaši.jpg

Poslednja izmena:
Zar su intelektualci tolike kukavice da ne mogu da osnuju neki treći blok i spasu Srbe od najveće tragedije … Ovi na vlasti su jedino bolji od onih koji bi preko rulje ulice želeli da vlast opet osvoje … Da li smo naučili bar nešto iz naše najveće sramote - 2-og oktobra 2000 ? Ko je tada došao na vlast i šta je dobro uradio za narod koji ih je na ulici izabrao ? 😕

Ako, bilo koja i bilo kakva, opozicija želi da izađe na izbore i pobedi onda, to nije tajna, na čelu te i takve opozicije moram da budem ja i primenim filozofska razmišljanja Platona … Neznanje je naš najveći neprijatelj …

TAKVO RAZMIŠLJANJE JE KUKAVIČKO I DOVEŠĆE NAROD DO SVEOPŠTE TRAGEDIJE … UOZBILJITE SE, JER UPRAVO NE UČESTVOVANJE U JAVNOM ŽIVOTU JE NA VLAST DOVELO ONE NAJGORE … a jel ima boljih? Budala bi bio da izadjem i dam legitimitet ovoj izopacenoj vlasti.

TAKVO RAZMIŠLJANJE JE KUKAVIČKO I DOVEŠĆE NAROD DO SVEOPŠTE TRAGEDIJE … UOZBILJITE SE, JER UPRAVO NE UČESTVOVANJE U JAVNOM ŽIVOTU JE NA VLAST DOVELO ONE NAJGORE … a jel ima boljih? Budala bi bio da izadjem i dam legitimitet ovoj izopacenoj vlasti.
Onda, nema drugog izbora, aktiviraj se više, napravi nešto što će narod da prihvati, učestvuj u javnom životu, a ne kukavički naricati za sudbinom … Budi kovač svoje sreće - niko drugi usrećit` te neće

Nemam skim.... srbi su pokvarena roba.Izdace te kad se najmanje nadas.
Slažame se, brate, jer i mene su davno izdali, svi, čak i moja braća iz bogoslovije, oni su bili prvi, ali ja njih neću izdati, nikada, i ako sam svestan da takve ne grize savet i da postanu bolji ne postoji nada. Verujem u Boga i sve dok budem disao boriću se za opstanak naroda svoga...

Slažame se, brate, jer i mene su davno izdali, svi, čak i moja braća iz bogoslovije, oni su bili prvi, ali ja njih neću izdati, nikada, i ako sam svestan da takve ne grize savet i da postanu bolji ne postoji nada. Verujem u Boga i sve dok budem disao boriću se za opstanak naroda svoga...
Gledam nase odbojkasice lavice su...cela hala navija za turkinje a one sve razvaljuju bore se ko tigrice.Doslo mi od srece da placem, svakoj bi kupio stan i mercedes zasluzile su to mnogo puta.Gde bi nam kraj bio da se ugledamo na njih?

izlaskom na izbore samo će te dati podršku gluposti od "demokratskih" izbora. posebno ovoh naših gde mi biramo a rotšild diriguje.

manite se lotoa i izborne kocke. ni najpošteniji izbori neće donete prave odgovore na zajednička pitanja. to može samo struka u kompinaciji sa iskrenošću/poštenjem.

- Autorska tema, tu nema dilema -

Vidim da kukavice iz "NATO Saveza za Srbiju", znavši kako i koliko ih narod "mnogo voli i podržava", u svojim medijima pokušavaju da nametnu percepciju a la:

BOJKOT JE NAJBOLJE REŠENJE ZA SVE PROBLEME !

NE, NEZNALICE, NIJE - PLATON VAM SE SMIJE

TAKVO RAZMIŠLJANJE JE KUKAVIČKO I DOVEŠĆE NAROD DO SVEOPŠTE TRAGEDIJE … UOZBILJITE SE, JER UPRAVO NE UČESTVOVANJE U JAVNOM ŽIVOTU JE NA VLAST DOVELO ONE NAJGORE

Krstan Đ. Kovjenić

Pogledajte prilog 587901
У старогрчкој демократији није било избора. Он говори о учествовању у јавном животу што је врло широк спектар активности, па обухвата и активни бојкот избора. Тада је постојала обавеза да сваки слободан грађанин Атине годину дана буде на некој јавној функцији, без партијске припадности (јер их није било) и без обзира на сопствене ставове о уређењу државе. Демократија данас није ни налик атинској, а поготово не у Србији.

На крају крајева и таква атинска демократија се два пута урушила за Платонова живота, па је он написао да се свака демократија на крају претвара у тиранију.

Упоређење ти није најсрећније изабрано.

У старогрчкој демократији није било избора. Он говори о учествовању у јавном животу што је врло широк спектар активности, па обухвата и активни бојкот избора. Тада је постојала обавеза да сваки слободан грађанин Атине годину дана буде на некој јавној функцији, без партијске припадности (јер их није било) и без обзира на сопствене ставове о уређењу државе. Демократија данас није ни налик атинској, а поготово не у Србији.

На крају крајева и таква атинска демократија се два пута урушила за Платонова живота, па је он написао да се свака демократија на крају претвара у тиранију.

Упоређење ти није најсрећније изабрано.
Пријатељу, биће да мало знаш о старогрчкој демократији, а још мање о највећем филозофу свих времена - ненадамшном мудрацу Платону … Пишем често о томе на пдф филозофија и тамо ми се можеш придружити у вези са таквом расправом … Изрекао сам свој лични став, за мене је највећи кукавичлук не изаћи некоме на мегдан, и не смета ми другачије размишљање под условом да неко оно што каже не лаже... Лаж је да си било чиме може да оправда бојкот …

izlaskom na izbore samo će te dati podršku gluposti od "demokratskih" izbora. posebno ovoh naših gde mi biramo a rotšild diriguje.

manite se lotoa i izborne kocke. ni najpošteniji izbori neće donete prave odgovore na zajednička pitanja. to može samo struka u kompinaciji sa iskrenošću/poštenjem.
Да ли си ти баба Ванга да унапред знаш ко ће коме да да подршку ? Шта је то што вам смета, чега се бојите, да тако кукавички одступате од мегдана ? Где је тај ваш програм који желите, а не можете, неко вам у вези са тим смета, да спроведете како би добили и моју подршку, али не за бојкот ? За разлику од вас нисам кукавица и увек изађем свакоме на мегдан, чак и по његовим правилима …

Gledam nase odbojkasice lavice su...cela hala navija za turkinje a one sve razvaljuju bore se ko tigrice.Doslo mi od srece da placem, svakoj bi kupio stan i mercedes zasluzile su to mnogo puta.Gde bi nam kraj bio da se ugledamo na njih?
И ја, брате, био сам препоносан на те наше преслатке лавице … Свакој би свашта купио и свако бих одмах оженио … ;)

Пријатељу, биће да мало знаш о старогрчкој демократији, а још мање о највећем филозофу свих времена - ненадамшном мудрацу Платону … Пишем често о томе на пдф филозофија и тамо ми се можеш придружити у вези са таквом расправом … Изрекао сам свој лични став, за мене је највећи кукавичлук не изаћи некоме на мегдан, и не смета ми другачије размишљање под условом да неко оно што каже не лаже... Лаж је да си било чиме може да оправда бојкот …
Знам да си познавалац старогрчке историје, па и демократије. Ја сам за то лаик, који је нешто прочитао из радозналости, тако да имам исто мишљење о Платону.

Али хтео сам да потенцирам разлику у околностима и схватању демократије тада и данас.

Осим што демократија по свом буквалном значењу наговештава власт народа, она не каже како се она остварује. Не каже да мора да постоје странке, парламент и т. д. Волео бих, иако то није тема, да мало више сазнам о демократији у Атини, било би поучно, јер је она трајала, чиними се, колико и у савременом добу.

Иначе бојкот ради бојкота је бесмислен, али активни бојкот може да има ефекта.

Узгред, шта мислиш о бојкоту републичких избора 1997. год.

Да ли си ти баба Ванга да унапред знаш ко ће коме да да подршку ?
naravno da nisam,. ali dajem podršku samo onima koji dokažu da je to što nude istinsko dobro.
Шта је то што вам смета, чега се бојите, да тако кукавички одступате од мегдана ?
ne dati podršku lošim rešenjima nije kukavičluk. naprotiv.

Back