Zašto ne padaju planete teže od Zemlje?

čitanje i razmišljanje očito ne idu uvek zajedno,moja greška što sam tako mislila :hvala:
ako smo svi glupi,to je nepresušno,ako nas nema,presušilo...logično :think:
možda i dalje očekujem nemoguće :roll:
kad nas nema,kako da znamo da su planete popadale,a i briga nas,nema nas više :aha:
nisu ljudi glupi stalno (bar većina), već samo povremeno

ali suština je da uvek ima kritična masa gluposti međ ljudima :mrgreen:

Oči nam ne varaju, vidimo Saturna 'gore' koji je 815 puta veći od Zemlje a teži je samo 95 puta a ne pada niže od Zemlje! O Jupiteru kao najvećem ni govora.
Da li antigravitacija svemira, koji plovi u bezvazdušnom prostoru, ne poznaje težinu planete, zvezde i Sunca, poput okeana u kojem plivaju kitovi i sitne ribe. :mrgreen:

E šta li je to što Saturna i Jupitera drži 'gore' uprkos težini i masi? :whistling:

images

Oči nam ne varaju, vidimo Saturna 'gore' koji je 815 puta veći od Zemlje a teži je samo 95 puta a ne pada niže od Zemlje! O Jupiteru kao najvećem ni govora.
Da li antigravitacija svemira, koji plovi u bezvazdušnom prostoru, ne poznaje težinu planete, zvezde i Sunca, poput okeana u kojem plivaju kitovi i sitne ribe. :mrgreen:

E šta li je to što Saturna i Jupitera drži 'gore' uprkos težini i masi? :whistling:

Prosto neverovatno da sam propustio ovakvu temu..
Naizgled potpuno besmisleno pitanje - a nije.

Zaista su "gore".
S' tim - da "gore" i "dole" u Svemiru ne postoje - samo levo i desno.
Ali ... "gore" ovde označava višu dimenziju, onu koja je iznad dimenzije u kojoj je Zemlja.
Svi objekti Sunčevog sistema su "gore" u odnosu na Zemlju.
Čak i Sunce.

Back