Još nije poznato zašto muzika ima toliko snažan uticaj na naše emocije. Nedavnim istraživanjima došlo se tek do ponekog zaključka...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste,verujem...u pitanju su vibracije frekfencija koja trebaju našem telu
To se sada prevazilazi jer se ceo svet meša neverovatnom brzinom pa se "domoroci" primaju na "novotarije"Jedan od aspekata Majerove teorije je da emocije koje muzika proizvodi zavise od kulturološke pripadnosti slušaoca. Da bismo mogli imati bilo kakvo muzičko očekivanje, potrebno je da poznajemo muziku karakterističnu za kulturu kojoj pripadamo. Narodi zapadne Evrope, na primer, plešu uz jednostavne melodije poput valcera, dok narodi istočne Evrope plešu uz mnogo brže melodije, koje bi na zapadu zvučale prilično komplikovano.
kakav crni Bah, mogu da se rasplačem i na narodnu pesmuNa posletku, mi nedovoljno poznajemo sebe. Možemo da slušamo tužnu melodiju, a da se ne rastužimo. Čak i ako se rastužimo, pa i zaplačemo, ne znači da ne uživamo. Bahova dela, na primer, mogu proizvesti snažne emocije koje nije moguće jasno definisati. Stoga će i muzika i način na koji ona stimuliše naše emocije ostati tajna sve dok bolje ne upoznamo sebe.
Izvor: BBC
Verujem ,i meni,non stop mi muzika i u kuci i na poslu...Muzika mi je najvazhnija hrana![]()
dobro,oni ne znaju za nase prelepe narodnje pesme...kakav crni Bah, mogu da se rasplačem i na narodnu pesmu
vidis...ona je predvodnica te negativne pojaveUtice,kad cujem cecu razbio bih joj njonju kroz tv sto je upropastila mladez
Fuge i tokate...orgulje izazivaju ta sumorna osecanja..daj neki dobar poznavalac klasične muzike neka stavi neku Bahovu kompoziciju koja je za plakanje, da čujem šta sam propustio
Orgulje daju lep i umirujuci zvuk,a melodija je stvarno dobra.ne bih lenj pa upitah mnog brataGiletaGugleta a on kaže ovo ti je jedna od srceparajućih Bahovih
sa priokladnim naslovom: Dodji, slatka smrti
i mene. I to buikvalno. Ja sam pokvario sluh od glasne muzikeMene od muzike znaju da bole ushi
Ako slusas glasnu muziku.Poslusaj ovo sto je Mita postavio,videces kako je lepa i smrujuca melodija.Mene od muzike znaju da bole ushi