- Poruka
- 89.439
Moraću da testiram da li ti je knjiga pomogla..Dobio sam ovu knjigu za rođendan, od kolega s posla.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moraću da testiram da li ti je knjiga pomogla..Dobio sam ovu knjigu za rođendan, od kolega s posla.
Jednom sam upoznala intresantnu grupu žena koje idu na nekeSvaki dobar psihoterapeut govori klijentu : " U redu je reći NE. NE je cela rečenica". Nismo obavezni ni da objašnjavamo zašto NE. Jednostavno je NE.
pa ajde, kažiJednom sam upoznala intresantnu grupu žena koje idu na neke
radionice tipa sloboda pokreta i slične stvari. Zajedno nekada rade
i neke praksice. Pričale su tog dana o iskustvima koja su imale
kada su se dogovorile da će celu nedelju govoriti samo ''da'' pa
onda celu nedelju samo ''ne'', bez da bilo koga obaveste da se
radi o igri i naravno, bez da ikoga time dovedu u životnu opasnst.
Ostalo nisu izgovori. Fantastični uvidi su nastali iz toga..
Nisam se ja igrala. Drugačije sam prošla kroz trening postavljanja granica.pa ajde, kaži![]()
To je stara fora, ima čak i jedan američki film (komedija) o tome. Interesantan konceptJednom sam upoznala intresantnu grupu žena koje idu na neke
radionice tipa sloboda pokreta i slične stvari. Zajedno nekada rade
i neke praksice. Pričale su tog dana o iskustvima koja su imale
kada su se dogovorile da će celu nedelju govoriti samo ''da'' pa
onda celu nedelju samo ''ne'', bez da bilo koga obaveste da se
radi o igri i naravno, bez da ikoga time dovedu u životnu opasnst.
Ostalo nisu izgovori. Fantastični uvidi su nastali iz toga..
nemoj me molim teMogu misliti šta se Pauli javilo na nedelju dana ''Da''.![]()
Neće moći.Moraću da testiram da li ti je knjiga pomogla..![]()
Nešto te nije bilo u poslednje vreme (da izuzmem odmor u Banovini)
Нема ме нисам сва своја, зато.Nešto te nije bilo u poslednje vreme (da izuzmem odmor u Banovini)
nadam se da su problemi kratkotrajne prirodeНема ме нисам сва своја, зато.
Ако се стекну услови, ето мене где год си ти.![]()
Mnogima je teško da kažu "ne" odredjenim ljudima iz ovog ili onog razloga iako im to remeti život.
Očigledno je u pitanju naći balans gde ne treba da budemo "samoživi" a sa druge strane da ne dozvolimo "da nas svako jaše".
Tema je poziv na lična iskustva; da li dopuštamo svima da nas koriste ili lako odbijamo zahteve
Zahtevi za našim vremenom stalno stižu od prijatelja, porodice, dece, saradnika i drugih ljudi.
Imamo samo 24 sata u danu što naravno ograničava koliko zadataka možemo da obavimo u toku dana i koliko možemo biti produktivni.
To dovodi do taga da moramo neminovno savladati delikatnu umetnost da kažemo "ne " ako želimo da održimo produktivnost, smanjeni stres i gubljenje vremena.
A, zašto nam je teško da kažemo „ne“?
![]()