Zašto na slikama izgledam drugačije nego u ogledalu ?

Kad kažem drugačije mislim na MNOGO DRUGAČIJE

Faca mi je drugačija, a i izgledam puniji. Jel se dešava to još nekom ?

jesi li ti siguran uopste da si to ti u ogledalu?
a i "izasao" iz aparata?
mozda bi bilo dobro uraditi jedan anonimni test od strane domacih i stranaca da te opisu kako ti u stvari izgledas.
i nikako ne koristi razlicite divajsove za slikanje...samo jedan model, od sada nadalje i ubuduce...to je garancija kvaliteta i autenticnosti.

Kad kažem drugačije mislim na MNOGO DRUGAČIJE

Faca mi je drugačija, a i izgledam puniji. Jel se dešava to još nekom ?

Svakome !
Pogledaj samo Esmu Redžepovu !
Kako izgleda na televizoru ?
Ko trokrilni šifonjer, jedva stane u kutiju.
A. na javi je još deblja.....

Čujem da je u novinama više šlang.
Ali, bez slike....Samo, 'nako, go članak, đe je pjevala....
I tako to.

Poslednja izmena:
Jes tako si i ja u ogledalu izgledam lepša, skoro pa slatka a kad se uslikam, kuku lele pomagajte drugovi, kažte mi da nisam fotogenična samo.
Al džaba, nije kriv foto-aparat.
Šalu na stranu, u mom slučaju jest tako al ima ljudi koji su prosto fotogenični pa kad ih vidiš na fotkama lepi i mršavi a ondak ih upoznaš pa se malo razočaraš i obrnuto.
Čudo su uglovi i osvetljenje

Slažem se da postoje osobe koje prosto kamera >>voli<<, a za nas ostale mislim da uticaj ima svašta.Pri tome mislim na osvetljenje, izbor objektiva, ekspoziciju, udaljenost.....
Neki profi tvrde na primer da je f11, tri metra, 85 do 150 mm objektiv dobitna kombinacija .Probao ja, ima tu nešto.
Mada svaki objektiv ima odredjeno burasto izobličenje, osim ponekih naravno.

Poslednja izmena:
Ako nas neko fotografise sa 3 metra - pa onda i mi moramo da se odmaknemo na istih 3 metra, inace merenje nije objektivno. Druga stvar sto se u ogledalu gledamo uvek iz visine ociju, a kamera moze da bude i iznad i ispod. Neki uglovi daju drugi utisak o kilazi.

Slicna stvar je i sa glasom. Sebi zvucimo drugacije nego kada cujemo zapis svog glasa.

Objektivnost? Samo neko drugi, pozeljno vise ljudi... Prosek njihovih izjava moze da se uzme za cinjenicu.

Back