ZASTO NA GRBU REPUBLIKE SRBIJE,STOJI KRUNA ???

Vec duze vreme,razmisljam o jednoj temi,koja mi stvara neki nemir u dusi.Kao sto
znamo,posle dolaska komunistickog rezima,1944 godine,Jugoslavija je prestala da
bude Ustavna monarhija,i proglaseno je Republicko politicko uredjenje.

Posle raspada,te vestacki stvorene drzave jugoslavije,Srbija je ponovo,postala samostalna drzava,sa takodje politickim uredjenjem,REPUBLIKA.Znamo,da je komunisticki rezim,celu dinastiju Karadjordjevica,kaznio,zabranom ulaska u zemlju,
i oduzimanjem svih gradjanskih prava.Ta prava,su im vracena ,tek nedavno,juce,prekjuce.

E pa,pitam se ja,kako je moguce,da posle toliko decenija,od ukidanja Monarhije,
kako je doslo do toga,da Parlament Srbije,izglasa,da na novom Grbu SRbije,bude
na vrhu,kraljevska kruna.

To je apsolutni nonsens,da jedna zemlja,koja je republika,uzme za amblem na Grbu,KRUNU. Ako je vec tako uradjeno (a nije trebalo),onda treba raspisati
narodni referendum,dali je vecina naroda,za monarhiju,ili republiku.

Ovako,kako j sada,sve mi to lici,na onu narodnu izreku: "KITITI SE TUDJIM PERJEM - SRAMOTA JE" !!!:think:

a sad pitanje:odakle, recimo Meksiku koji nije monarhija, na grbu i zastavi kruna?ili odakle Grckoj i jos nekim drzavama da ne nabrajam, krst na zastavi i grbovima, kada su to sekularne drzave?mozda ce ti mnoge stvari biti jasnije ako ti neko ili ti sam sebi sto je manja verovatnoc, objasni sta znace reci tradicija i heraldika.

Vi koji pisete o temi,koju sam postavio,ocigledno niste bili u stanju,da odgovorite na moje pitanje.??/ Moje pitanje
glasi:Sta ce narodu,koji se sedamdeset pet godina,stideo monarhije,pljuvao na rec:KRALJ. Sta ce tom istom narodu,
posle toliko godina,provedenog na "medenom mesecu" sa Brozom,sta ce mu,pitam ja vas,sada ta kruna,kada je
kazu,ogromna vecina naseg naroda,za \republicko uredjenje drzave.Opet ponavljam,vec ranije izrecenu narodnu
poslovicu :Ne treba se kititi tudjim perjem.

Ovo sto sam napisao,odnosi se,pre svih,na DALABU Trinita !

Back