Vec duze vreme,razmisljam o jednoj temi,koja mi stvara neki nemir u dusi.Kao sto
znamo,posle dolaska komunistickog rezima,1944 godine,Jugoslavija je prestala da
bude Ustavna monarhija,i proglaseno je Republicko politicko uredjenje.
Posle raspada,te vestacki stvorene drzave jugoslavije,Srbija je ponovo,postala samostalna drzava,sa takodje politickim uredjenjem,REPUBLIKA.Znamo,da je komunisticki rezim,celu dinastiju Karadjordjevica,kaznio,zabranom ulaska u zemlju,
i oduzimanjem svih gradjanskih prava.Ta prava,su im vracena ,tek nedavno,juce,prekjuce.
E pa,pitam se ja,kako je moguce,da posle toliko decenija,od ukidanja Monarhije,
kako je doslo do toga,da Parlament Srbije,izglasa,da na novom Grbu SRbije,bude
na vrhu,kraljevska kruna.
To je apsolutni nonsens,da jedna zemlja,koja je republika,uzme za amblem na Grbu,KRUNU. Ako je vec tako uradjeno (a nije trebalo),onda treba raspisati
narodni referendum,dali je vecina naroda,za monarhiju,ili republiku.
Ovako,kako j sada,sve mi to lici,na onu narodnu izreku: "KITITI SE TUDJIM PERJEM - SRAMOTA JE" !!!
znamo,posle dolaska komunistickog rezima,1944 godine,Jugoslavija je prestala da
bude Ustavna monarhija,i proglaseno je Republicko politicko uredjenje.
Posle raspada,te vestacki stvorene drzave jugoslavije,Srbija je ponovo,postala samostalna drzava,sa takodje politickim uredjenjem,REPUBLIKA.Znamo,da je komunisticki rezim,celu dinastiju Karadjordjevica,kaznio,zabranom ulaska u zemlju,
i oduzimanjem svih gradjanskih prava.Ta prava,su im vracena ,tek nedavno,juce,prekjuce.
E pa,pitam se ja,kako je moguce,da posle toliko decenija,od ukidanja Monarhije,
kako je doslo do toga,da Parlament Srbije,izglasa,da na novom Grbu SRbije,bude
na vrhu,kraljevska kruna.
To je apsolutni nonsens,da jedna zemlja,koja je republika,uzme za amblem na Grbu,KRUNU. Ako je vec tako uradjeno (a nije trebalo),onda treba raspisati
narodni referendum,dali je vecina naroda,za monarhiju,ili republiku.
Ovako,kako j sada,sve mi to lici,na onu narodnu izreku: "KITITI SE TUDJIM PERJEM - SRAMOTA JE" !!!