Zašto muslimani nikada nisu postali strateški saveznici pravoslavavnih nakon Balkanskih ratova 1912/1913 godine?

Zašto muslimani nikada nisu postali strateški saveznici pravoslavavnih nakon Balkanskih ratova?

• Krivica je Islamskoj zajednici.

glasova: 2 18,2%
  • Krivica je u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

glasova: 1 9,1%
  • Krivica je i u Islamskoj zajednici i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

• Krivica je u Srpskoj nacionalnoj politici.

glasova: 0 0,0%
  • Krivica je u muslimanskoj / bošnjačkoj nacionalnoj politici.

• Krivica je i u Srpskoj i muslimanskoj nacionalnoj politici.

• Krivica je na stranom faktoru, Turci, Osmanlije, Austro-ugari,Nemci,Rusi,Amerikanci,Britanci i drugi

• Nešto što ću napisati u komentaru u temi.

• Urođeno neprijateljstvo pomešano sa ljubavlju, sindrom konvertita i optužbe zbog toga.

glasova: 4 36,4%
  • Sudbina.

• Ukupno glasova
    11
Autorska tema:

Srcem i dušom za za muslimansko-pravoslavnu slogu u smislu jedna srpska nacija, jedan srpski narod, dve religije i nikako se ne mogu pomiriti s tim da je ta ideja doživela svoj poraz i nakon odlaska Osmanlija ili Osmanlijske države sa prostora Balkana, konkretno prostora bivše Jugoslavije.

Nikada se ne mogu pomiriti u srcu i duši s tim da su izuzev određenih časnih izuzetaka pravoslavci i muslimani počev od završetka Balkanskih ratova pa na ovamo, a izgledno je da će tako biti i u budućnosti oduvek neprijatelji, zaraćene strane, u stalnoj svađi i zavadi i dr iako su jezikom, etnički, po mentalitetu, po kulturi i dr jedan narod, sa dve religije. Istina počev od 1993 godine dominantna većina muslimani sebe nacionalno nazivaju i drže se Bošnjacima.

Zašto je to tako i koliko se moglo sačuvati ljudskih života i koliko bi ih se sačuvalo i u budućnosti da je drugačije, da postoji sloga, da postoji jedinstvo i zajednička srpska nacionalna svest, bez obzira na religije.

Šta forumaši misle o tome?

Glavni razlog po meni je to sto je cilj svih napada na Srbe, kao i Ruse, da se potisne pravoslavlje. Da li nas se plase jer smo mocni, da li im smetamo jer nas ne kontrolisu - ne znam, ali razlog sto se muslimani nisu slozili sa Srbima je na muslimanima kojima manipilisu za svoje interese strane sile.

Sto neko rece, Nemce su napravili u naciju iz gomile malih drzavica koje cak nisu govorile ni istim jezikom, i to se desilo 18XX godine, a nas su ovde pocepali na Hrvate, Srbe i Muslimane a bili smo jedan isti narod podeljen verom.

Dakle razlog je sto stranim silama to ne odgovara, i sto se muslimani na to "pecaju". Ja se vrlo izvinjavam svim muslimanima, ali zna se ko je ovde menjao veru, zna se do kog momenta ovde islama NIJE BILO. A cinjenica da NE GOVORE turski jezik, vec srpski (sad na silu imenovan i bosnjackim), znaci da je to nas narod koji je primio islam.

Mozemo sad da raspravljamo da li su to Hrvati koji su primili islam ili Srbi, odnosno katolici ili pravoslavci (mada se nesto ne vidim Hrvate da pominju da su muslimanceni, samo mi Srbi to znamo i priznajemo), ali da su primili islam i konvertovali se - jesu. Obaska sto i za same Hrvate vazi slicno u smislu katolicenja, ali evo cak i da to ostavimo po strani za muslimane vazi receno.

Bez namere da drzim samo stranu Srba, kojima i sam pripadam, ali ipak mislim da su Srbi mnogo vise pokusaja ucinili da se ujedine sa muslimanima nego obrnuto. A i dan-danas vidimo slicne tendencije.

Glavni razlog po meni je to sto je cilj svih napada na Srbe, kao i Ruse, da se potisne pravoslavlje. Da li nas se plase jer smo mocni, da li im smetamo jer nas ne kontrolisu - ne znam, ali razlog sto se muslimani nisu slozili sa Srbima je na muslimanima kojima manipilisu za svoje interese strane sile.

Sto neko rece, Nemce su napravili u naciju iz gomile malih drzavica koje cak nisu govorile ni istim jezikom, i to se desilo 18XX godine, a nas su ovde pocepali na Hrvate, Srbe i Muslimane a bili smo jedan isti narod podeljen verom.

Dakle razlog je sto stranim silama to ne odgovara, i sto se muslimani na to "pecaju". Ja se vrlo izvinjavam svim muslimanima, ali zna se ko je ovde menjao veru, zna se do kog momenta ovde islama NIJE BILO. A cinjenica da NE GOVORE turski jezik, vec srpski (sad na silu imenovan i bosnjackim), znaci da je to nas narod koji je primio islam.

Mozemo sad da raspravljamo da li su to Hrvati koji su primili islam ili Srbi, odnosno katolici ili pravoslavci (mada se nesto ne vidim Hrvate da pominju da su muslimanceni, samo mi Srbi to znamo i priznajemo), ali da su primili islam i konvertovali se - jesu. Obaska sto i za same Hrvate vazi slicno u smislu katolicenja, ali evo cak i da to ostavimo po strani za muslimane vazi receno.

Bez namere da drzim samo stranu Srba, kojima i sam pripadam, ali ipak mislim da su Srbi mnogo vise pokusaja ucinili da se ujedine sa muslimanima nego obrnuto. A i dan-danas vidimo slicne tendencije.

Opet religija.

Ne, to je samo iskorisceno kao razlog. Vidis da su im napravili i narod - sto je jos veci apsurd od religije, jer ko su muslimani kao narod, tj. Bosnjaci - ljudi izBosne? A sta su onda Srbi i Hrvati koji zive u Bosni?

Ispada samo narod Bosnjaka primio islam - onda su izdajnici tj. veleizdajnici, i za nas Srbe i za Hrvate. I jos velicaju religiju osvajaca - budi Bog s nama logike.

Znaci ponavljam - oni se koriste PODELOM (religija, narod, jezik - vidimo da se koriste sva sredstva, ali sustina je PODELA) da okrenu muslimane protiv Srba, kao sto to rade i sa Hrvatima (katolici, drugi narod, drugi jezik i sl gluposti). Poenta je "ZAVADI PA VLADAJ", a ne religija ili jezik - to su samo nacini, tj. sredstva za podelu.

Back