Zašto moderatori edituju poruke??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BoyanV

Primećen član
Poruka
841

Prilozi

• pz.JPG
    pz.JPG
    18,5 KB · Pregleda: 5
Izmenjena mi je poduža poruka oko 23:14 časova u ovoj temi: https://forum.krstarica.com/threads/poreklo-zlata-sve-je-pocelo-u-svemiru.1035284/

Zašto je ovo dozvoljeno. Savesni moderatori ne bi smeli da rade ovakve stvari, jedan prigovor ili upozorenje u privatne poruke je bolja alternativa.

Da li je bilo neceg uvredljivog u poruci?
Nesto sto Pravilnik ne dopusta?

Ovo pitanje i mene zanima jer mi se desavalo da mi poruke “edituju”, a onda poruka potpuno izgubi svaki svoj smisao (odnosno MOJ smisao-poruka je ipak MOJA).

Korektnije je obrisati celu “problematicnu” poruku. Uz napomenu ko brise i navesti razlog brisanja.

Da li je bilo neceg uvredljivog u poruci?
Nesto sto Pravilnik ne dopusta?

Ovo pitanje i mene zanima jer mi se desavalo da mi poruke “edituju”, a onda poruka potpuno izgubi svaki svoj smisao (odnosno MOJ smisao-poruka je ipak MOJA).

Korektnije je obrisati celu “problematicnu” poruku. Uz napomenu ko brise i navesti razlog brisanja.
Napisao sam kako je naučna teorija o "panspermiji" zapravo da je Bog bacio jednu drkicu i zato svi postojimo. Još sam naglasio da je bilo bogohuljenje, ali me nije briga. Stvar je u tome što nisam pisao na drzak način psovke i uvrede, niti je bio spam. Ako se neko uvredio na originalnu poruku taj je ispao biased, a to moderatori ne smeju da budu, već moraju da budu neutralni ako misle da rade svoj posao kako treba (znam jer sam moderator na drugim mestima).

Ukoliko je deo poruke zbog nečega sporan onda se edituje. Ovo se najčešće dešava kod dužih poruka gde izbegavamo da ih cele brišemo. Neko je napisao tekst na celoj strani i zbog jedne rečenice da se briše sve nezgodno je jer je ipak u pisanje uložen neki trud.
Trebalo bi da je poslato i obaveštenje korisniku o tome.
Da ne bude zabune, nisam ja izvršio intervenciju na konkretnoj poruci nego samo objašnjavam kako se najčešće radi.

Ova poruka je trebala da bude obrisana kao vulgarna. Uzimajući u obzir sadržaj iste, član administracije je bio i više nego savestan jer je istu samo korigovao.
Loše vam je merilo odgovornosti, pogotovo što ispadate kao religiozno osetljivi i time uzimate stranu. Ako je forum otvorenog tipa onda nema mesta ovakvim ispadima. Da ste pravi, samo bi ste brisali otvoreno vređanje drugih članova, pozive na nasilje i očito spamovanje i slične ozbiljne stvari. Samo da napomenem da sam pisao mnoštvo drugih poruka koje su po toj logici "vulgarne" gde su korištene otvoreno srpske psovke, pa te nisu brisane. Svestan sam da među domarima ima ljudi koji drže različite stavove i uverenja, ali to ne sme da vam preprečava put kada nastupate pred članovima foruma u uređivačkoj ulozi.

Ukoliko je deo poruke zbog nečega sporan onda se edituje. Ovo se najčešće dešava kod dužih poruka gde izbegavamo da ih cele brišemo. Neko je napisao tekst na celoj strani i zbog jedne rečenice da se briše sve nezgodno je jer je ipak u pisanje uložen neki trud.
Trebalo bi da je poslato i obaveštenje korisniku o tome.
Da ne bude zabune, nisam ja izvršio intervenciju na konkretnoj poruci nego samo objašnjavam kako se najčešće radi.
Razumem da hoćete da održite zdrav "effortposting", ali to se ne radi na ovavak način. Ja sam samo doprineo temi na kratak i šaljiv način, nisam imao pokušaj da ikoga vređam ili skrećem sa glavne teme. Nema potrebe za brisanjem. Nisam video ko mi je editovao poruku, ali dobio sam obaveštenje da je bilo "vređanje" u pitanju, što automatski govori da je taj moderator se pronašao uvređen mojom porukom, ne može moderator da bude uvređen nečim što nije njemu upućeno i čak što više da štiti osećanja drugih od tuđih mišljenja i izjava.

Nemaju oni osećaj za netipično zezanje. Niti razlikuju vređanje (forumaša!) od provokativnijeg pisanja - koje je stilski dozvoljeno i poželjno da se forum ne ubajati i ne pretvori u baruštinu liecmerja, lajkovanja, pohvala, drugarenja.
To moraš da naglasiš smajlijima, da se izviniš unapred, da dokažeš da si njihov, da im daješ srcad.

Ali im je ok da puštaju da se orgija na temu navodnog ženskog maštanja o silovanju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back