- Poruka
- 4.126
Opet kažem, to je vaše viđenje stvari. Eto nitko iz Hrvatske nije skočio na taj naslov kod vas, niti na nijedan drugi naslov. Nije nas briga što pišete i kakvo mišljenje imate. Svatko ima pravo na svoje mišljenje.
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...obiti-kosa-mi-je-od-stresa-opadala-u-pecatimaЧЕТНИКУШО, СВЕ ВАС ТРЕБА ПОБИТИ! Српкиња отишла у Дубровник да конобарише, ПОБЕГЛА ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА!
Тридесетједногодишња С. Д. из Београда хтела је да заради који евро током летње сезоне у Хрватској, али је одатле побегла оставши и без зарађених дневница
- Почетком јуна сам отишла у Дубровник да радим, и оданде побегла главом без обзира. Вређана сам на националној основи, прећено ми је само зато што сам Српкиња. Коса ми је опадала у печатима о стреса.
Овако за Курир своју исповест почиње С. Д. (31) из Београда, која је, како каже, годинама конобарисала у другим земљама где за неколико месеци заради лепу суму од које живи остатак године. Она је једна од оних младих људи који из Србије иду да намакну који евро више
- Када смо селе да једемо у једном ресторану и замолиле за мени, упитане смо одакле смо. Када смо рекле да смо из Београда, газда нам је рекао: "Марш, четникуше, код мене сте дошле да једете! Треба да вас потрујем сада овде! Требало је све вас побити у рату да се не размножавате више!" Мислим да је то нешто најгоре што сам доживела - каже она. Вређали су је и гости.
- Дешавало ми се да приђем муштерији да је услужим и да ми из чиста мира кажу да сам четница, а говорили су ми и да је паметније да се "губим одатле".
https://archive.ph/Lab0aWar Crimes Against Croatian Serbs ‘Still Ignored’
During Operation Storm, Croatian forces regained territory controlled since late 1991 by rebel Croatian Serbs.
But Storm also caused a humanitarian crisis, as up to 200,000 Serb civilians left Croatia during and after the operation.
The Croatian Helsinki Committee reported that 677 civilians were killed during and after the operation, although the Croatian judiciary has convicted only one person of committing war crimes.
The Serbian National Council’s survey provides an overview of the 30 best-known crimes against Serb civilians, with descriptions of what happened, lists of victims and basic information about the judicial consequences.
Most cases have not resulted in convictions because the perpetrator is apparently unknown or the cases were dismissed by the first-instance or second-instance courts, the report says.
Wartime crimes against Croats are currently a highly-debated issue in Croatia, however.
On Saturday thousands of war veterans and members of the public joined a protest in the Croatian town of Vukovar, initiated by Mayor Ivan Penava, to express their anger at Croatian institutions for their ‘silence’ over crimes committed against Croats during the 1990s war.
The Serbian National Council’s research pointed out however that no indictment has yet been raised for crimes committed against Serbs in Vukovar in 1991.
Хајде покажи се нечовеком па се кези и овим чињеницама.