комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je srpski sindrom trazenja krivice u sebi i svojim postupcima. Kao, Kosovo je otislo jer su svi Srbi prodali svoja imanja i dosli ovde i pokupovali radna mesta. Ne mogu ni da zamislim kako je tim ljudima dole sto zive medju takvim zverima. Svaki dan neko od Srba bude napadnut. I onda ti dodje neka budala i kaze, ma to su novinarske izmisljotine, oni dole ni ne znaju da se to desilo.Ја се згражам над људима који осуђују Србе са Косова који су својевремено продавали имовину Шиптарима. Људи су се налазили у екстремно непријатељском окружењу. Шиптари су на Косову насртали на Србе и притискали их на разне начине још у СФРЈ, они нису презали ни од чега. За разлику од Хрвата који су у СФРЈ били притајени, да би 1991 скроз показали право лице. Да не наводим сад шта су све Шиптари радили Србима још у СФРЈ. Кад знамо да је Србима на Косову била глава у торби, како можемо онда осуђивати оне који су продали имовину и преселили се у централну Србију, Београд или Војводину? Шта ће неком њиве и куће ако му силују ћерку или избоду ножевима сина?
Да, то су радили ови из мањина, по инструкцијама опозиције...Pa kako da nisu? Naplacivali su im sokove samo 5 DM, a da nisu braca bilo bi barem 10 DM.
Лично знам за такве случајеве.Po nekoj zabiti možda, ali većina izbeglica je zbrinuta kako po kolektivnim centrima, tako i na raznim napuštenim lokacijama bez da im je iko išta naplaćivao. Samo jadnici poput tebe forsiraju drugačiju priču.
Лично знам за такве случајеве.
Испоставило се да то уопште нису ни били- Срби, и да је то праћено медијски, и да је било организовано.
Треба сабрати два и два...
Зашто би Шиптари куповали од оних који до 1999 нису продали, кад су након 1999 могли да им узму имовину кад оће и како оће?
Прича о једном пријатељу од мог ћаће који је родом са Косова.
Он је као средњошколац почетком 1970-их нападнут ножевима од стране шиптарске омладине. Изболи су га и једва је остао жив. Кад се опоравио родитељи су га послали у Београд да тамо настави школовање, и више се никад није вратио на Косово. Родитељи су му остали на Косову до 1999 кад су и они били принуђени да оду код њега у Београд. Дуго времена док су му још родитељи били на Косову Шиптари су пуно пута нудили његовог оца да им прода имовину, али он никако није хтео. Каже да је неки Шиптар његовом оцу рекао да ће сву земљу коју има буквално прекрити маркама само да му прода имовину коју има, али овај није пристао. Ионако су му родитељи 1999 прогнани а оно што су имали је пало за џабе у руке Шиптарима, да је стари продао имовину на време могао је узети велике паре и доћи у Београд као богаташ а не као прогнаник и сиротиња.
Лично сам упознат, радећи у медијима, како су жути уредници слали своје "новинаре" да забележе такве "вести", и сладострасно додавали и пумпали такве приче...takvi slučajevi su manjina u odnosu na one druge slučajeve solidarnosti, jedino što se forsiraju zarad propagande. Ista priča i sa "Kosovom za patike", prodajom imovine Šiptarima...
Лично сам упознат, радећи у медијима, како су жути уредници слали своје "новинаре" да забележе такве "вести", и сладострасно додавали и пумпали такве приче...
Издаја Србије је одлично организована споља; хуље се регрутују, обучавају и инструирају.
И то је суштина моје тезе- велика већина тих протува и нису Срби; само се тако представљају, као, у осталом, и овде, на овим странама.
То не значи да нема и Срба у тој прљавштини; значи да их је знатно мање, него што је намерно створен утисак.
Онда знаш тачно о чему причам...Znam dobro šta se sve radilo, jer sam i ja bio novinar više od deset godina, što u Novostima, što u pokojnom Pressu. Takođe znam kako se kreira propaganda, gledao sam plastične primere svega toga...
Онда знаш тачно о чему причам...
Можеш, онда мислити- шта су радили медији у страном власништву; е, о томе ћу једном да "раструбим", али не још.Banalan primer, stiže neko predizborno istraživanje javnog mnjenja, a jedan urednik bukvalno dodaje i oduzima procente po nahođenju...