Zašto mi danima "igra" oko?

Da nije zato što šmrčem loš kokain u zadnje vreme?

Šala :)

Danas sam citav dan vozio sa otvorenim prozorima, jer je bila sparina, i noćas mi je skakutalo svakih 5 minuta. Onda sam otišao prošetao pored mora, i prestalo je.

Čak sam od danas počeo i one magnezijum šum-šum tablete da pijem.

Videću oće li biti kakvog dejstva :)

ne uzimaj sumece tablete minerala na svoju ruku...ako ti je krvna slika u redu i doktor ti to nije prepisao kao terepaiju onda ne pi !!!

a izbegavaj promaju moze i od toga da ti igra oko

Imam i ja jedan poroblem, nije igranje ali da ne otvaram novu temu.....
Nosim naocara, ukrsteni cilindri....
Cesto mi se pojavljuje, kao neki "crvic" koji mi se bacaka ispred oka, zaista ne znam sta je to.... Vecinom na levom, iako na to oko bolje vidim, nekad na desnom, redje, a nekad mi prelazi sa jednog oka na drugo. Imam pregled u sredu, ali zna li neko sta je to....:confused:

Imam i ja jedan poroblem, nije igranje ali da ne otvaram novu temu.....
Nosim naocara, ukrsteni cilindri....
Cesto mi se pojavljuje, kao neki "crvic" koji mi se bacaka ispred oka, zaista ne znam sta je to.... Vecinom na levom, iako na to oko bolje vidim, nekad na desnom, redje, a nekad mi prelazi sa jednog oka na drugo. Imam pregled u sredu, ali zna li neko sta je to....:confused:
Šta treba da znači ''crvić koji se bacaka''?

Vec deset dana mi igra misic ispod desnog oka. Na pocetku je bilo bezazleno...5 puta zaigra tokom dana i to je to. Ali sada na svakih 15 minuta i stvarno je iritirajuce. Jesam pod velikim stresom poslednjih 2 meseca, ali i ranije sam u zivotu imao stresne situacije pa mi oci nisu igrale tango!
Imate li savet?

Vec deset dana mi igra misic ispod desnog oka. Na pocetku je bilo bezazleno...5 puta zaigra tokom dana i to je to. Ali sada na svakih 15 minuta i stvarno je iritirajuce. Jesam pod velikim stresom poslednjih 2 meseca, ali i ranije sam u zivotu imao stresne situacije pa mi oci nisu igrale tango!
Imate li savet?

Evo ovako, uzrok tome po mom iskustvu moze biti dehidriranost, stres, nedostatak vitamina b, zamor ociju i izlozenost psihodelicnim vizuelnim efektima (igrice) ili cak kombinacija vise tih stvari. Pokusaj da eliminises sve to i budi strpljiv.

Meni je levi donji kapak igrao, tačnije pomerao se levo-desno, 2-3 nedelje, tako što igra oko 5 minuta pa prestane i tako mnogo puta dnevno, otprilike na svakih sat vremena u početku, a kasnije možda 1-2 puta dnevno. Nemam pojma zašto se to dešavalo, mislim da nisam bila pod nekim stresom, ali prestalo je samo od sebe.

Da se javim zbog ljudi koji imaju slicne probleme: posle skoro mesec dana prestalo je. Da ga ne ureknem, pu pu :)

Dakle: smiriti se, opustiti i to je sve!
Prodje samo od sebe. Postepeno se smiruje. Period smirivanja trajao desetak dana.

Pozdrav!

He he he pa ja imam neke "babske price" u vezi igranja oka. Kazu da ako igra desno bice neke radosti a ako igra levo bice suza odnosno neke sekiracije. :D :D
Inace meni oko igra veoma cesto i to kapak. A takodje sam cula da to hoce da se desi i zbog vetra odnosno da kao telo predvidja da ce doci vetar (kao kosava kod nas), kao sto reumaticari osecaju kisu ili sneg koji tek treba da dodju.. :hahaha: Ali sto se mene tice to pada u vodu. Mada je istina da telo reaguje na vremenske prilike to znamo svi.
Ali sad ja procith ovde da i stres moze da bude uzrok toj "igri" a ja sam uglavnom non stop stresnuta pa je najverovatnije od toga... da zanemarimo babske price. :hvala: :lol:

Probadanje u grudima, treperenje pred očima, krckanje zglobova, „igranje" oka - sve ovo ljudi svakodnevno doživljavaju. Hipohondri će sve ovo protumačiti kao simptome najtežih bolesti - infarkta, tumora, moždanog udara, dok će ostali sve to odbaciti kao premor ili slučajnost. Postavlja se pitanje gde je granica i da li sve te svakodnevne sitnice ukazuju na neko oboljenje i daju signal da se treba obratiti lekaru.
Iako su u većini slučajeva u pitanju bezopasni uzroci i najčešće nema razloga za veću brigu, ipak su to nekada zaista znaci da treba potražiti stručnu pomoć.

Tako, na primer, kada nekome „igra" oko, to ukazuje na nervozu i preopterećenost. Naime, adrenalin, hormon stresa, utiče na mišiće da se skupljaju i grče. Do ovog simptoma može doći i u slučaju gubljenja tečnosti zbog prekomernog znojenja ili dijareje. Iako očni mišići najčešće reaguju, moguće je da se to dešava i na bilo kom delu tela.
Sve dok to ne postane hronično, može da se sredi opuštanjem i nadoknadom minerala kroz tečnost i ishranu. Ako kapak počne da se zatvara, to je već znak za obraćanje lekaru.

meni je igralo oko dok sam spremala tezak ispit, i kad sam ga polozila - prestalo je da igra. sad opet imam tezi ispit, i znam da ce prestati da igra kad ga polozim...osim toga imam i druge simptome pojacanog stresa i anksioznosti - trapava sam, dezorijentisana, ne mogu da se opustim preko dana ali, srecom, dobro spavam...ali ukoliko igranje kapka traje duze od mesec dana ili se uceste simtomi treba da se obratis lekaru.

Back