Zasto metalci mrze bend MetallicA

OutlawTorn:
helena_LP-freak:
E, da, sad se sjetih da dodam-Oath je nabrojao koga je sve Metallica kopirala-mozete LP nazivati komercijalom do mile volje, ali oni ipak imaju svoj sopstveni stil i (smijte se koliko hocete :oops: ) prakticno su novi pravac u muzici.
Bez ljutnje.
PoZzZ :wink:

Zar nije Limp Bizkit svirao isto takvo * pre LP

NARAVNO DA NIJE!!!!! :shock: :x
Kako mozes uporedjivati LB i LP???
Mozda ti se ucinilo da sviraju istu muziku zato sto ima rapp-a i kod LB-a i kod LP-a... Ali, zaista, LB se NE MOZE POREDITI sa LP-om!!! TOLIKA je razlika u lyricsima, muzici... Ma u svemu!!!!! LB i LP uopste nemaju istu temu!!!!!

LL:
Pa vidi Dint Break The Oath!!

Mogu bre svi da pljuju Metallicu ali svi dobro znaju sta je Metallica i svi koji su imali prilike da cuju metaliku uzivo isli su a ko kaze da nije taj LAZE! Znam bre teske paorcine koji nisu culi nista dalje od radio Futoga (ultra narodnjaci) pa su isli na Metallicu i nije im bilo zao 2500 donara jer svi dobro znaju sta je metallica a ti mozes da * koliko hoces ali dobro znas da je metalica nesto posebno!!! Ja ih konkretno nikad nisam slusao niti verujem da cu ih slusati ali takve gluposti da pisem i da ih osporavam nikada sebi ne bih dozvolio!!! Zna se ko su najveci kriticari - neuspeli propali netalentovani umetnici!

Tvoj stav da ji King Diamond bolji od Fredija Merkjurija govri sve o tebi!!
I ja delom misljenje Oath-a.
Kralj je najbolji!

Dont_Break_The_Oath:
Njihov koncert u Beogradu:odradjivanje posla.Zvucali su krajnje neuigrano.Kirku je gitara bila spustena bez ikakvog razloga za stim,kao da niko nije proveravao gitare pre svirke.
A koliko su jednostavni i lagani za sviranje,o tome da ne pricam.
Deep Purple su ti koji su ostavili zesci utisak jer se ljudi ne foliraju da su neke zvezde.
A izgleda da je ego Larsa i Jamesa toliko veliki da nisu spremni da priznaju nijednu jedinu gresku koju su napravili.
dabro,oath, IZVINI sto se meni metallica jako dapala na koncertu, meni se svidjaju i TACKA.
a sto se tice deep purple-a bila sam i na njihovom koncertu!!! ok, sve je to lepo, ali vidis i sam da je na njihovom koncertu bilo oko 15000 ljudi a na metallicinom 35000!!!!!!!!!!!!!!!

fungirly:
dabro,oath, IZVINI sto se meni metallica jako dapala na koncertu, meni se svidjaju i TACKA.
a sto se tice deep purple-a bila sam i na njihovom koncertu!!! ok, sve je to lepo, ali vidis i sam da je na njihovom koncertu bilo oko 15000 ljudi a na metallicinom 35000!!!!!!!!!!!!!!!
pa to nema nikakve veze.......ne znaci da je metallica bolja samo zato sto je bilo vise ljudi na njenom certu :roll: :roll: :roll:

. . .:
Kralj je najbolji!

Bog je bolji!!!

Lemmy%20by%20Moniek%20in%20Bruxelles.jpg

Metallica moze da se proda jos za milione dolara,ali oni su postavili temelje.Da nije bilo Kill em all dansa ne bi ni bilo metala,pa moze da prica ko sta hoce.Mada je za mene njihov vrh album ...and justice for all i legendarna harvester of sorrow.Posebno live verzija iz Moskve koncert Monsters in Moscow-Metallica,AC/DC,i cini mi se Pantera.Pre vise od 10 god.Koncert pred vise od pola miliona ljudi (cak sam cuo i neke cifre od 800 000 ) odsviran na aerodromu.Ko je gledao taj snimak zna o cemu pricam.Opsti delirijum.Da ne duzim pricu.Evo samo par komentara americkih i britanskih kriticara koji su pratili njihovu karijeru:"za njih su stonsi deca"(kakva smelost,ali s razlogom),"oni su ruzni,prljavi i zli i ja ih mrzim,ali njihov kvalitet je neosporan".Sta reci poslo ovoga?!Posle njihovog koncerta u Bgu nisam isao ni na jedan koncert,niti imam nameru da idem.A ovi neki klinci sto se loze na linkin,limp itd...ma to je sita.To su bendovi za osnovce i za jedno leto,da smuvas prvu ribu ako se pali na to.

Da ti ne diram LP?
Ti nemas blage veze o cemu pricas. Metallica i oni ne mogu ni izbliza da se porede. Da se razumijemo, 'tallica nije moj omiljeni band, ali njihov doprinos metalu je nemerljiv. Oni su sa samo jednom baladom (Nothing Else Matters) doprinijeli vise popularnosti metala nego citava tadasnja scena. Nastranu to sto su njihove pjesme daleko kompleksnije i muzicki i tekstualno od svih ovih NU metal grupica. Kad LP u Beogradu napuni JNA neka se jave, ali mi se cini da ce to biti malo sutra ili jos malo kasnije. Prije mi se cini da bi im bilo kao Pink na sajmu.
Cini mi se da sam procitao u jednom intervjuu sa momcima iz Slayera kad su ih pitali o NU metalu jednu zanimljivu stvar. Rekli su da je mozda i dobro sto postoje takvi bendovi da se klinci navuku na cvrsci zvuk pa kad im to dosadi, a hoce sigurno, potrazice nesto jos cvrsce i doci do pravog zvuka.
Zaviri malo u metal underground da cujes iskrenu muziku koju momci ne prave zbog love nego zbog ljubavi prema muzici i nece da se prodaju ma koliko im razni likovi sa MTV-a nudili.
Ne moras daleko da ides. Ima i u Srbiji vise od 100 grupa koje prave veoma kvalitetnu muziku i vec su poznate daleko van granica Srbije. Alogia, Psychoparadox, Tornado, May Result, The Stone, Abonos, Diluvium... Ima ih koliko hoces da ih ne nabrajam sad.
Ovo sto pricam je iz najbolje namjere i ne bih zelio nekog da uvredim, ali porediti LP i 'tallic-u? To je van svake pameti.
Uostalom siguran sam da cete i sami to shvatiti kad budete imali bar jos koju godinu staza u extremnoj muzici.
SLAVIC POWER!

helena_LP-freak:
One Crimson Knight:
Kad LP u Beogradu napuni JNA neka se jave, ali mi se cini da ce to biti malo sutra ili jos malo kasnije. Prije mi se cini da bi im bilo kao Pink na sajmu.

:shock:
Zar ti mislis da je Metallica u 4. godini svoga postojanja (LP postoji od 1996. ali izdao je prvi album 2001.) mogla napuniti JNA??? Izgleda da si TI taj koji ne zna sta prica.

:roll: :roll: :roll:

Nista ja nisam rekao protiv LP, samo sam izneo par cinjenica. Sto se tice onih 4 godine postojanja... Upravo tada i jeste Metallica bila ono sto ih je ucinilo besmrtnima. Tada su izdali albume bez kojih nijedna metal top lista ne bi bila potpuna. Upravo tada su postavili temelje brzom i ekstremnog metala, a ovo sto sada rade je potpuna glupost, pogotovo poslednji album.
Nemam ja nista protiv Parka, ali ne mozes da kazes da su oni uradili nesto mnogo veliko u muzici. Oni su jednostavno jedan od dobrih bendova koji se pojave s vremena na vreme u muzickoj industriji, koji su tu samo da bi zaradili lovu. A to rade tako sto ih mediji forsiraju do krajnjih granica.
Jos jedna cinjenica... Da li znate kako je tesko bilo biti metalac pocetkom 80-ih kada je Metallica pocinjala sa radom? Tada je sve sto je imalo bilo kakve veze sa metalom bilo prognano iz medija, a underground nije bio ni blizu tako dobro organizovan kao sto je danas. Upravo u takvom vremenu momci iz Bay area-e daju bendu ime METALLICA i snimaju Kill 'em All, najbrzi i najbrutalniji album koji je svijet do tada vidio. Za tako nesto su trebala zesca muda, zar ne? Ko zna koliko je izdavaca odbilo da im izda album zbog toga.
To sto su poslije postali susta suprotnost sebi samima je sasvim druga prica. Nastranu sto vise od 10 godina nisu snimili dobar album, oni su i dalje ikona metal muzike.
Da nije bilo njih i njihove borbe za metal tesko da bi danas i bilo Linkin Parka. Zato nemojte da pljujete po Metallici. Ako ih ne volite jednostavno nemojte da ih slusate.Ukusi su razliciti i krajnje je glupo o njima raspravljati.
Kao sto sam rekao ja licno ih ne slusam nesto mnogo, vise sam orijentisan ka nekim drugim metal pravcima, ali ne mogu da poreknem njihov uticaj na cjelokupnu muzicku scenu do danas.
Slusajte cak i LP, bolje i oni nego one gluposti sa Granda i City-ja, ali ja cu radije da slusam muziku koja se pravi iz srca, iz ljubavi nego onu koja se pravi zbog love.
SLAVIC POWER!

Eee... ma ne mrzim ja Metallicu, cak i volim neke pjesme... nego eto, samo sam iznijela svoje misljenje o zadnjem albumu-a oni odmah poceli da napadaju moj LP... E, mislim da je dosta, bwe ako joskoji put spomenemo LP, zakljucace nam temu... Dakle, da ne bi bilo vise svadje-IZVINJAVAM SE SVIM METALLICINIM FANOVIMA AKO SAM IH NA NEKI NACIN UVRIJEDILA (ovo je iskreno izvinjenje, jer ja zaista mrzim da se izvinjavam, ali, eto, kad se desi... :oops: )
Ma ja cu i dalje slusati LP, a vi Metallicu-i svakom svoje!!!

POZZZ
PEACE :wink:

Back