Zasto MESI - zbog

Capture.JPG

Ono sto pricam zadnjih 5 godina suvim kvalitetom ne moze im niko na crtu...ali svetsko je turnir i jedna preko ***** tekma te usere i podele na svakakvoj osnovi od "etnickih do"...da su igrali sa francuzima 10 tekmi dobili bi 7...

setih se da je najbolji i u asistencijama

https://www.novosti.rs/sport/fudbal/901981/sad-kralj-asistencija-mesi-postavio-novi-rekord-barseloni

Sa ove tri, Argentinac je skupio ukupno 20 asistencija ove sezone u Primeri i postavio novi rekord. Pre toga, dva puta je stigao do cifre 18 u sezonama 2014/2015. i 2010/2011. Takođe, Leo je tek drugi fudbaler u ovom veku koji je u najjačih pet evropskih liga u jednoj sezoni vezao dvadeset i više pogodaka (22) sa dvadeset i više proigravanja. To je još uspeo samo Tijeri Anri dok je igrao u Arsenalu 2002/2003.

dok ostali * najbolji * nisu takvi asistenti

ne znam , pitaj njih. naletoh na lep spisak -

Klop: Lionel Mesi je verovatno najbolji fudbaler koga sam u životu gledao.

Robertson: Mesi je svakako najbolji igrač sveta, najbolji svih vremena.

Azar: "Imamo dva najbolja fudbalera svih vremena? Ne bih rekao, za mene je to samo Lionel Mesi."

Rojs: Mesi je najbolji svih vremena.

Tijago Silva: Mesi je najveći fudbaler sveta svih vremena! Najveći je od svih koje sam ikada gledao.

Gerd Miler: Mesi je neverovatan igrač, pravi velikan, najbolji fudbaler na svetu.

Del Boske: Mesi nema ograničenja, on je najbolji igrač svih vremena.

Gindoan: Mesi je najbolji svih vremena.

Skols: Mesi je najbolji na svetu, a kad završi karijeru verovatno će biti najbolji igrač svih vremena, kada smo igrali protiv Barselone nadao sam se da ga neću čuvati. Prošao me je, ispružio sam nogu i Mesi je pao. Kada razmišljam o toj utakmici, uvek se setim tog trenutka. Istina, tada sam postigao gol, ali nikada neću zaboraviti tih par sekundi kada sam faulirao najboljeg igrača na svetu te sam čekao da se svet sruši“, prisetio se Skols. No, sudija ipak nije pokazao na belu tačku.

Kasano: Mesi je najbolji u istoriji.

Aguero: Mesi je s druge planete i on će uvek biti najbolji na svetu.

Konte: Fantastičan igrač kao sto je on, takvih kapaciteta, sposobnosti i veština, radja se jednom u 50 godina, vanserijski fudbaler najbolji na svetu.

Nejmar: Uvek sam tvrdio da je Mesi najbolji igrač planete.

Džajic: Kad pričaju o Mesiju kažu nije bio svetski prvak. To ne znači da nije najbolji fudbaler u istoriji! Neverovatno je kako igra! Levom, desnom, namešta golove, ćuti i igra, udaraju ga... Nemam dilemu da je najbolji!

Hadži: Mesi je najbolji na svetu.

Sedorf: On igra na vrhunskom nivou i pravo je uživanje gledati ga. Mesi je najbolji igrač na svetu.

Suarez: Mesi je najbolji na svetu.

Kapelo: Dobri su Ronaldo, Azar, Nejmar, Suarez... ali Mesi je iznad svih.

Zaneti: Mesi je fantastičan igrač i svojim igrama ne prestaje da iznenadjuje, on je igrač sa najboljim pregledom igre na svetu. Po mom mišljenju, on je najbolji igrač na svetu.

Kuman: Mesi je najbolji igrač svih vremena.

Mateus: Mesi je sada ono što je Maradona bio pre 30 godina.

Thierry Henry: Mesi je najbolji na svetu, on je jednostavno ‘ludak’. Poštujem Ronalda i njegov rad, medjutim, Mesi je čudoviste.

Riberi: Mesi je klasa, tu je on, pa onda svi ostali ispod. To što on radi je neverovatno, zaslužuje divljenje.

Runi: Mesi je zaista neverovatan. Mislim da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena. Doduše, Ronaldo malo nije imao ni sreće, jer da se rodio u bilo koje drugo vreme, osvojio bi sve ove nagrade i trofeje koje sada ima Mesi.

Venger: Mesi je najbolji, on nema konkurencije! ... Novinar: Ko je najbolji igrač na svetu? Venger: Mesi! Novinar: Ko je najbolji igrač svih vremena? Venger: Mesi!

Simeone: Mesi je najbolji na svetu.

Toti: Ima samo jedan igrač koji u fudbalu radi stvari koje ja nikada neću moći, a to je Mesi.

Ronaldinjo: Mesi je najbolji na svetu, jako mi je žao sto nisam mogao da još koju godinu da odigram sa njim.

Raul: Imao sam sreće da igram sa velikim igračima - Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luišom Figom, Kristijanom Ronaldom... Ali Mesi je drugaciji, on je neverovatan. On čini da sve izgleda lako i čini se da čak i naizgled nemoguće stvari uradi bez imalo truda.

Van dajk: Mesi je najbolji na svetu.

Huntelar: Messi 10 puta bolji od Ronalda.

Ibrahimović: Mesi je najbolji igrač sveta. On igra fudbal kao da je na PlayStationu, to je neverovatno.

Arda Turan: Mesi je najbolji fudbaler svih vremena.

Ćavi: Mesi ne najbolji u istoriji, ne samo u ovom trenutku.

Leonardo: Mesi je bolji od Maradone!

Lampard: Mesi je najbolji svih vremena i svake godine.

Gvardiola: Mesi je najbolji igrač svih vremena.

Skolari: Da nije Mesija, Ronaldo bi bio najbolji igrač sveta pet godina uzastopno, Ronaldo igra u eri Lionela Mesija

Džerard: Mesi je najbolji na svetu.

Stoičkov: Mesi je broj 1. On ima ludu tehniku, inteligentan je, a nije sebičan, što je veoma važno. Ljudi ga uporedjuju sa Di Stefanom, Peleom, Krojfom, dok Ronalda uporedjuju sa Mesijem. To mnogo govori.

Van Persi: Mesi je drugaciji od svih, on je najbolji na svetu.

Oblak: Mesi je najbolji svih vremena.

Alexander Arnold: Mesi je najbolji na svetu.

Gatuzo: Mesi je najbolji igrač svih vremena. Žao mi je što to kažem radi Kristijana Ronalda, koji je takodje sjajan fudbaler. Ali Mesi je sa druge planete

Maldini: Mesi je najbolji igrač na svetu.

Ronaldo Brazil: Svi znaju da mi je Real blizak, ali Mesi je najbolji na svetu.

Gigs: Mesi je igrač koji se vidja jednom u životu. Mesi je genije.

Bekam: Mesi je najbolji.

Izvori: google, you tube(Messi vs Ronaldo)
(Izzy, 29. mart 2021 10:54)
# Link komentara

mada je fudbal igra gde pojedinac nije odlucujuci faktor, zamerali su mesiju sto nema trofej sa ekipom

pa eto , iako losiji nego obicno , dodje i do tog trofeja

https://www.novosti.rs/sport/fudbal...-ovaj-trenutak-mene-morao-sam-otarasim-tereta

- Morao sam da se oslobodim ovog tereta kako ne mogu da osvojim trofej sa nacionalnim timom. Godinama sam bio blizu i znao sam da stvari nekada moraju ići po zlu, ali da će se jednom desiti. Zahvalan sam Bogu što mi je podario ovaj trenutak, protiv Brazila i u Brazilu. Bog je čuvao ovaj trenutak za mene - pucao je od sreće Mesi.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=07&dd=19&nav_id=1892691

evo postavio i instagram rekord

Fotografija iz svlačionice argentinskog asa sa trofejom Kopa Amerika prikupila je više od 20 miliona lajkova, čime je Mesi nadmašio rekord Kristijana Ronalda.

Najava kojom je Juventusova zvezda odala počast Dijegu Maradoni nakon njegove smrti dobila je 19,8 miliona lajkova, a sada je Mesi pretekao i Portugalce u tom segmentu.

Poslednja izmena:
Најтежа ствар коју можеш да урадиш у фудбалу је да пређеш гомилу играча и да постигнеш гол......и то не једном него редовно.....и то не наше ливадаре него најбоље дефанзивце света

Зато Меси

Ode Mesi iz Barse covek place na konferencije za novinare i pricha nam prichu koju mu je napisao njegov PR...Neverovatno ovo nikako ne razumem...Covece pricas da si hteo da ostanes pa objasni nam onda sve od A do S ****** majku budi ljudsko bice **** vas PR da vas **** neverovatno...

Ode Mesi iz Barse covek place na konferencije za novinare i pricha nam prichu koju mu je napisao njegov PR...Neverovatno ovo nikako ne razumem...Covece pricas da si hteo da ostanes pa objasni nam onda sve od A do S ****** majku budi ljudsko bice **** vas PR da vas **** neverovatno...
La Liga je smanjila Salary Cap + od ranije postojeće pravilo da igrač ne može da smanji platu za više od 50% u odnosu na prošlu sezonu.
Jednostavno nije bilo načina čak ni sa 50% na koje je pristao da se spusti ispod limita lige. Obrnuli su igricu sa platama igrača jbg. sada đavo došao po svoje.

Treba to i u Premier ligu zbog Sitija da ne pominjem onaj frankeštajn od PSG-a.

Sto se tice poredjenja sa Ronaldom, uzmite i jednom i drugom sve golovo i od Ronalda nece ostati nista, ni fudbaler u beton ligi, a Mesi, Mesi bi i bez svih golova opet bio jedan vrhunski fudbaler...
A sto se tice Pelea on je zaista bio najbolji neponovljivi fudbaler, onda se fudbal promenio, dosao je Maradona i u tom drugacijem fudbalu postao najbolji, zatim se opet vreme menja i dolazi noviji, brzi, neuporedivi i kvalitetniji fudbal, a u njemu se dokazao Mesi... Dakle u najzahtevnijem fudbalu do sad najbolji igrac svog vremena je i najbolji svih vremena... Leo Mesi..
Oni koji kazu da je Ronaldo bolji, zapravo kazu kako nemaju fubdalsko znanje... Sto se tice profesionalnih fudbalera i trenera to mogu raditi i rade iskljucivo oni koji su sa njim u reprezentaciji, klubu, koji ga poznaju i koji smatraju da imaju duznost da to kazu, ali ne iz objektivnih fudbalskih razloga...

La Liga je smanjila Salary Cap + od ranije postojeće pravilo da igrač ne može da smanji platu za više od 50% u odnosu na prošlu sezonu.
Jednostavno nije bilo načina čak ni sa 50% na koje je pristao da se spusti ispod limita lige. Obrnuli su igricu sa platama igrača jbg. sada đavo došao po svoje.

Treba to i u Premier ligu zbog Sitija da ne pominjem onaj frankeštajn od PSG-a.
Sve je to ok da je on zaista hteo ostati nasao bi se nacin "na crno" ako treba otarasili bi se igraca....
Messi je verovatno najbolji ikada i on je najveca legenda Barse zahvaljujuci njemu Barsa je to sto je nije jedini ali bez dileme je najzasluzniji i bez njega ovo nikada nebi bila...Moze da ide ako zeli u redu je...

Ali od svih klubova odlazi u PSG je za mene toliko razocarenje da mi je tesko naci prave reci...Koliko god se upirali njegovi fanovi da ovo opravdaju...
Ova poruka ce ostati upamcena kao "Novac je ipak iznad svega" ko god kaze "Daj ne moralisi ima pravo da radi sta hoce slobodan je covek on odgovara sebi i svojoj porodici." Mora da bude svestan da ovaj Messi ima uticaja na njegovog sincica skoro kao i roditelji....
Ja mogu da shvatim da su postojale sem novca objektivni razlozi veoma primamljivi za odlazak u PSG...On ulazi u godine ligu osvajaju bez da se oznoji na sve to moze do lige sampiona...I kao takav dolazi na svetsko svez gladan odmoran nahjcan nikada gladniji da pokusa poslednji put da uzme boginju jedino mu to PSG moze ponuditi u evropi....Ali to ne menja uopste prvobitnu poruku koja ce zveckati arapskim novcem...
Sa druge strane ako vec ides covece idi kuci gde si rodjen ovi sto kazu argentinska liga gruba to je tacno ali Messija niko nebi pogledao popreko ko je upoznao Argentinca jednoga razume o cemu pricam tesko je objasniti sta bi njegov odzalak u Argentinu znacio o tome bi se verovatno ucilo u skoli...Takav bi mit napravili znas skoro je Maradona umro islo bi ovako "Bog je morao da umre da bi dosao opet dosao medju nas da igra za nas da ga opet vidimo na ovome terenu"....Cak i bez osvojenog svetskog bi rekli "Mi smo samo zeleli boginju a dobili smo mnogo vise dobili smo Boga"....

Ja jesam romantik u nemu ruku ne znam ako mene jeza obuzima od pomisli o tome mogu misliti kako Argentinci sve ovo vide....

u francuskoj ligi se igra najnezniji fudbal, najslicniji spanskom , poznaje dosta saigraca , ima sanse da dodje ponovo do vrha evrope

nece covek da ga lome englezi , da igra nemacki sistem ili da ide u italiju gde bi morao u inter ili milan

a pitanje je sad kako je tamo , slabo pratim ko gde igra u italiji.

tako da je psg skoro pa jedini izbor za njega

https://www.b92.net/sport/teme/kovacevic.php?yyyy=2021&mm=08&nav_id=1904668

* Barselona je na 4.487 utakmica u istoriji dala 9.988 golova. Mesi je dao 671 gol uz 267 asistencija na 778 mečeva.

To znači da je Mesi odgovoran, pogotkom ili asistencijom, za svaki 11. gol Barselone u njenoj istoriji.

* Od njegovog debija za prvi tim 2004, Barselona je osvojila 35 od ukupno 96 titula koliko ima u istoriji

To znači da je Mesi učestvovao u osvajanju 36,4% od svih titula koliko je Barselona skupila tokom 122 godine postojanja;

Za prvi tim debitovao je sa 17 godina, pored Ronaldinja, a od tog trenutka je odigrao za Barselonu 778 utakmica na kojima je postigao 672 gola i zabeležio 305 asistencija.

Rekorder je LaLige sa 474 gola i 217 asistencija na 520 mečeva, a čak 22 puta je bio najbolji strelac raznih takmičenja, od čega šest puta cele Evrope.

nije mesi bio barselona ali barselona bez mesija ne bi bila ni blizu sadasnjeg statusa

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3820905/leo-mesi-zlatna-lopta-statistika-nagrada-priznanje

Naime od 16 kategorija Mesi je najbolji u čak 14.

Među njima su asistencije, kreirane šanse, pobednički golovi i asistencije, igrač meča i slično.

Jedino je Levandovski postigao više golova i Benzema odigrao više utakmica.

U 3 nagradne kategorije , Mesi je najbolji u individualnim nagradama i oborenim rekordima, dok je izjednačen sa Levandovskim po broju timskih trofeja.

Back