Zašto ljudi ne otkrivaju novu muziku posle tridesete

možda si ostario pre vremena? ;)
То се догодити неће. Дете једном, ,дете заувек.
b2e7e9f3d1b0fd068087a490ebc506f7.gif

Većina ljudi prestaje da traga za novom muzikom već posle tridesetog rođendana, rezultati su nedavno sprovedenog istraživanja muzičke platforme Deezer.

Kakva je situacija sa vama?
Nisam lud za muzikom, zanrovski slusam mijesanu salatu.
Klasiku, metal, OST, rock, ambiental, svasta nesto.
Moze me neka nova pjesma bilo kojeg muzickog zanra oduseviti, ali jednako tako ne mora.

Mislim da nije tačno. Ove godine punim pedesetu i gledajući lajkove unazad četiri pet godina na Youtubeu vidim da mi je ukus dosta "vrludao". U poslednje vreme primećujem sklonost elektronskoj muzici i različitim obradama starijih hitova. Doduše, elektornsku muziku sam voleo od mladih dana ali ipak, današnja elektronska muzika nije ista kao ona od pre petnaest, dvadeset pa i trideset godina.

Muzički ukus dosta zavisi ne samo od ličnih potreba nego iod sredine u kojoj se neko nalazi, pa ako promeni sredinu promeniće i ukus.

Istraživanje Deezera sugeriše da ljudi prestaju otkrivati novu muziku u proseku s trideset godina i šest meseci.

„S toliko odlične muzike na tržištu nije čudno što se oseti prezasićenost. To često rezultira time da ostanemo ‘muzički paralisirani’ posle tridesete“, kaže urednik Adam Rid.
ja sam prestao sa 23 odaaaavno 90-e

Istraživanje Deezera sugeriše da ljudi prestaju otkrivati novu muziku u proseku s trideset godina i šest meseci.

„S toliko odlične muzike na tržištu nije čudno što se oseti prezasićenost. To često rezultira time da ostanemo ‘muzički paralisirani’ posle tridesete“, kaže urednik Adam Rid.
Možda žele da ostanu večno mladi.Jednostavno ne pamtim reči novih pesama.
A stare pesme nas vežu na mladost,neke divne žurke i koncerte

Većina ljudi prestaje da traga za novom muzikom već posle tridesetog rođendana, rezultati su nedavno sprovedenog istraživanja muzičke platforme Deezer.

Slusham mnogo, platjao sam plotche po 250DEM potchetkom 80ih narutchivao iz inostranstva u specijalizovanim
radnjama za grupe sa niskim tirazhem :P
Sada je lako, samo kliknesh :P

Slušam dobri stari rok.
Šta više, pop balade mi sada zvuče patetično, a nekada sam ih volela.

Па зависи да ли мислиш на нову музику данашњег доба или нову музику као музику коју су тек сада открио, а која може бити и јако стара.

odnosi se novu muziku za tebe, a može da bude i stara u principu.
Огромна већина људи просто не воли музику и ако нешто ново чују то је занемарљиво, нешто што успут чују на радију у колима,ТВ, у неком филму или негде на нету.

Ја сам гомину неких Томиних песама открио, прошле године, када је филм почео да се снима, али само захваљујући данашњици која омогућава да скинеш нечију дискографију за пар минута и да имаш тачне информације о дискографији извођача.
За мене је то било ново.

Што се тиче нове музике, понекад бацим поглед на билборд листу, да видим да ли овај меинстрим дебилизам прераста у већи дебилизам.
Али ипак ту и тамо нађе се неко ко поседује квалитет.

Back