Zasto klasiku nazivaju ozbiljnom muzikom?

Pa kada kazemo da je folk narodna muzika, onda je i ozbiljna muzika za ozbiljne ljude valjda, mada tako mi deluje kao da su slusaoci klasike, ozbiljni, ustogljeni, bez smisla za salu.
Naravno, vecinu ljudi koje znam i koji slusaju klasiku se ne uklapaju u navedenu generalizaciju potpuno, mada donekle ima istine.

klasicna muzika je ozbiljna muzika pre svega zato sto je kompleksna, zato sto je to muzika za ljude sa ukusom, zato sto je to muzika aristokrata. dakle, klasicna muzika je ARISTOKRATSKA MUZIKA (aristokratija = vladavina elite).

narodna muzika, na drugu stranu, je jednostavna muzika koju su smislili manje talentovani za manje inteligentne, za ljude bez ukusa tj. za narod, za rulju, za mase, za demokrate. dakle, narodna muzika je DEMOKRATSKA MUZIKA (demokratija = vladavina naroda).

i jos nesto: klasicna muzika NIJE ozbiljna zato sto "uz nju ne moze da se veseli, igra i peva". to samo budala moze da kaze lol. uz klasicnu se ITEKAKO moze veseliti, igrati i pevati.

ali ja nisam glupaca! nisam cak ni glupak!
zasto si tako zao prema meni? zar ti nije zao svih emocija koje mozes da izazoves takvim nepristojnim ponasanjem? zar u sebi nemas ni trunke empatije? kako ces sutra kada odrastes i kada se ozenis, kako ces onda da postujes zenicu ako vec kao ovako mlada osoba manifestujes nedostatak morala? prosto mi nije jasno! prosto mi nije jasno i zeleo bih (tj. zelela bih!) da mi objasnis malo vise gde sam ja to pogresila? ja sam ti samo kazala zasto je klasicna muzika ozbiljna muzika i trebao bi makar da mi zahvalis, da mi odas makar malo onog postovanja koje vrlo dobro zasluzujem, jer ovako nesto od nikoga drugoga ne bi cuo (barem ne na ovom forumu).

btw jesi za seks? svidjas mi se.

klasicna muzika je ozbiljna muzika pre svega zato sto je kompleksna, zato sto je to muzika za ljude sa ukusom, zato sto je to muzika aristokrata. dakle, klasicna muzika je ARISTOKRATSKA MUZIKA (aristokratija = vladavina elite).

narodna muzika, na drugu stranu, je jednostavna muzika koju su smislili manje talentovani za manje inteligentne, za ljude bez ukusa tj. za narod, za rulju, za mase, za demokrate. dakle, narodna muzika je DEMOKRATSKA MUZIKA (demokratija = vladavina naroda).

i jos nesto: klasicna muzika NIJE ozbiljna zato sto "uz nju ne moze da se veseli, igra i peva". to samo budala moze da kaze lol. uz klasicnu se ITEKAKO moze veseliti, igrati i pevati.

Lepo objasnjeno, a gde se tu uklapa pop muzika, ili rok, reggae i sl? Da li se i on svrstava u muziku za mase (manje ili vece) ili ne?

ovo je vreme demokratije pa je s tim i logicno da je savremena muzika demokratska muzika. ali dobro si zapazio: neki zanrovi su manje demokratski (isto kao sto je recimo stara grcka bila manje demokratska drzava u poredjenju sa danasnjim drzavama te je na taj nacin bila bolja lol) a neki vise. medjutim, nije svaka manja demokratija dobra jer sve zavisi od kakvih ljudi se ta mala masa sastoji, pa je s tim recimo hipsterska muzika najgora muzika lol iako je manje demokratska.

Back